Şimdi Ara

kıbrıs a giden oldumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kıbrıs türkiyeden çok daha gelişmiş bir yer.ankarada üni kazanmasam bida türkiyeye uğramazdım bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: og

kıbrıs türkiyeden çok daha gelişmiş bir yer.ankarada üni kazanmasam bida türkiyeye uğramazdım bile

yanlış mı hatırlıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

quote:

Orijinalden alıntı: sinyortr1

quote:

quote:

1 yıl kıbrısta okudum.Kıbrısa mı gdeceksin

benim peder askerliği kıbrıs da yaptı
    emekli olucak inşallah
    3 sene sonra veya daha erkende olabilir kıbrısa yerleşmek istiyor

Kıbrıs'a yerleşmek mi? yok yok kalsın.

neden?
    mantıklı cevaplar verin konuyu sürüncemede bırakmayın lütfen:)

Hiç bir alternatifi yok.Bir dandik dürüm bile 8 lira.Hadi güzel olsa bişey demeyeceğim.Ev yemeği yapan çok az yer var.Suyu su değil arıtma, yiyeceği yiyecek değil, gezilecek yeri yer değil anca kumara veya diskolara gidilir.Yazın klima karşısında kal gelir valla ben sana söyleyeyim. Yazdıkça sinirleniyorum iyi ki kurtuldum şu yerden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1 yıl kıbrısta okudum.Kıbrısa mı gdeceksin

benim peder askerliği kıbrıs da yaptı
    emekli olucak inşallah
    3 sene sonra veya daha erkende olabilir kıbrısa yerleşmek istiyor

Kıbrıs'a yerleşmek mi? yok yok kalsın.

neden?
    mantıklı cevaplar verin konuyu sürüncemede bırakmayın lütfen:)

Hiç bir alternatifi yok.Bir dandik dürüm bile 8 lira.Hadi güzel olsa bişey demeyeceğim.Ev yemeği yapan çok az yer var.Suyu su değil arıtma, yiyeceği yiyecek değil, gezilecek yeri yer değil anca kumara veya diskolara gidilir.Yazın klima karşısında kal gelir valla ben sana söyleyeyim. Yazdıkça sinirleniyorum iyi ki kurtuldum şu yerden.

enteresan
    şaşırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: FurqaN91

Kıbrısta okuyorum
    İş durumu eğer vasıfsız bir insansan sıkıntı çekersin elinde geçerli bi meslek olması lazım.girne ve lefkoşa gerçekten pahalı,kiralar genelde sterlin hesabı,dili Türkçe ama ingilizce kesinlikle bilinmesi gerek.İnsanları adamına göre muamele eder,sen iyiysen onlarda iyi,kötüysen onlarda kötü...

İngilizce neden bilinmesi gerek? Bu arada adada ki azınlık nüfus nedir? İngiliz, Avustralyalı vs çok var mı?
  • güncel olarak kıbrısta okuyan birisi olarak söylüyorum.

kktc ab ülkesi değil fakat ab kktcy i kıbrıs cumhuriyeti gördüğü için kktc de ab üyesi olmuş oluyor. kktcliler türk askerini sevmez fakat son zamanlarda tr den göç eden türk vatandaşlar yüzünden hırsızlık vs olayları olunca sevmemeye başlamışlar ama azınlık bu.

ingilizce olayına gelince zaten bu kktcliler ingiletereye sadece nüfus cüzdanı ile gittikleri için kktc kalan az. geneli ingiltere de bu yüzden de ingilizceyi ana dillerinden daha iyi konusurlar
  • Bilende konuşmuş bilmeyende.

1) KKTC AB ülkesi değildir. Ab ülkesi cyprustur adanın bölinmemiş tek bütün halde gördükleri için cyprus vatandaşları yani 1974 barış harekatından önce yaşayan CYPRUS(kıbrıs) vatandaşları ab ülkesi vatandaşlarıdır.

2) KKTC (KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ) RESMİ DİLİ TÜRKÇEDİR.
    3) sizin o kaba Türk askerini sevmeyen dediğiniz insanlar kavramı ağızdan ağıza dolaşan yalandır
    4) insana saygı vardır bu ülkede lakin nasıl bizler için kürtler ne ise bu insanlarda özellikle hatay vb. İllerde bi başarı sağlamayıp kıbrısa gelip yarım yamalak iş yaparak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adını kötüye çıkarmıştır.

5) ev fiyatları pahalıdır doğru ama bunun sebebi yine bizim öğrenciletimizin evleri ahıra çevirip bırcu ev sahibine takıp Türkiyeye dönmeleri yüzündendir.
    6) 5 sene yaşadım ne balici ne kavga ne çingene bir kere bile görmedim. Ve üzülerek söylüyorum ki burayıda bizim işe yaramayan gelen halkımız mahvediyor. bir dürümün 9 lira olduğu bir yer olduğu doğrudur ve etide ne olduğu belli değil ama burayıda işleten Türkiyelidir. Taksiye binersin Adanalı çıkar.
    Ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ülkemde 20 ye yakın il gezdim. Lakin bu ülke kadar temizini görmedim insanlık olarak. Umarım bazı şeyleri anlaşılır aktarmışımdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

güncel olarak kıbrısta okuyan birisi olarak söylüyorum.

kktc ab ülkesi değil fakat ab kktcy i kıbrıs cumhuriyeti gördüğü için kktc de ab üyesi olmuş oluyor. kktcliler türk askerini sevmez fakat son zamanlarda tr den göç eden türk vatandaşlar yüzünden hırsızlık vs olayları olunca sevmemeye başlamışlar ama azınlık bu.

ingilizce olayına gelince zaten bu kktcliler ingiletereye sadece nüfus cüzdanı ile gittikleri için kktc kalan az. geneli ingiltere de bu yüzden de ingilizceyi ana dillerinden daha iyi konusurlar

Bu İngiliz mevzusunu şimdi daha iyi anladım. Bizim İngilizce kursunda Amerikalı hoca var herif dünyayı gezmiş bu Kıbrıs mevzusunda Kıbrıs Türkleri, Londra'da yaşıyor vs diyordu. Kıbrıs Rumlarından çok Türk varmış İngiltere de.

Yani Türk olup Türkleri sevmeyen sadece azınlık var diyorsun Kıbrıs'ta? Birde zenci, arap, rus, kürt vs çok varmış diyorlar. O doğru mu hocam?

• doğru fakat şöyle desek daha doğru olur. o zenci arap vs lerin hepsi öğrenci. hepsi hem de. türkleri sevmeme olayı da dediğim gibi hısrızlık borç takma vs
  • Üniversite okunur mu Kıbrıs da?Doğu Akdeniz Üniversitesi

• toplu ulaşım yok gibi. araba almak şart ulaşım için. ama üniversitelerin otobüs seferleri ücretsiz oluyor. yine de belli bir süre kalacaksan araba şart.

çorak tırt bir yer. tatil için gidilebilir ama kalınacak yaşanacak pek iyi bir yer değil. çok sıcak ve kuran iç kısımlar.

Türkler sevilmez kısmı biraz tuhaf. gidenlerin çoğu kürt. ırkçılık olarak söylemiyorum ama kürt çok var. öyle kibar tipli değiller. baya kürt arkadaşım oldu orda. iyilerdi ama çoğu öyle değil. yani kıbrıslıları görürsen -ki pek azlar- nazik kibar insanlardır .zaten şivelerinden hemen anlarsın kıbrıslıyı. birde çok zenci var okullardan dolayı. özgür bir ortam . kumarhane ve strip clun üzerine kurulu bir ekonomi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafası Güzel Adam

Üniversite okunur mu Kıbrıs da?Doğu Akdeniz Üniversitesi

Onun için uğraşıyorum Bir gidebilirsem. DAÜ Türkiye'deki pek çok üniversite'yi ikiye katlar 4e böler
  • Kötününİyisi kullanıcısına yanıt
    O konuda tam katilmiyorum. Bazi egitim elemanlari gerçekten kaliteli ama bazilari cidden çok kotu.

Ulasim yok. (Servis gelecek de boş olacak da ölme eşeğim ölme taksiye verdigimiz paralarla 2 cocuk okuturduk)
    Yemeğe çok para gidiyor. En kötu 9 tl verip dürüm yiyorsun o da et degil.
    Tuzlu su ile yikanmaktan gina geldi.
    Yurtta kalayim desen 20 metrekare odada kaliyosun 2 kisi evde kalayim desen elektrik pahali evlerin cogu rutubetli iki ucu ... Degnek

Daha da uzatmak istemiyorum iyice birikmiş ama seviyorum Kibris'i

• Arkadaş gitti ancak pek sormadım nasıl diye tek bildiğim internetin çok kötü olduğunu söyledi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

O konuda tam katilmiyorum. Bazi egitim elemanlari gerçekten kaliteli ama bazilari cidden çok kotu.

Ulasim yok. (Servis gelecek de boş olacak da ölme eşeğim ölme taksiye verdigimiz paralarla 2 cocuk okuturduk)
    Yemeğe çok para gidiyor. En kötu 9 tl verip dürüm yiyorsun o da et degil.
    Tuzlu su ile yikanmaktan gina geldi.
    Yurtta kalayim desen 20 metrekare odada kaliyosun 2 kisi evde kalayim desen elektrik pahali evlerin cogu rutubetli iki ucu ... Degnek

Daha da uzatmak istemiyorum iyice birikmiş ama seviyorum Kibris'i

Ya öğrencilikte bu değil mi ? Ben Lise 3 öğrencisiyim. Doğu Akdenizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları istiyorum. Ailemin durumuda iyi valla ama ne biliyim oraya gidince böyle yatmak istemiyorum yani. Bu zamana kadar yattık parayı saçtık etrafa kardeş payının son bölümünden geliyorum orada ki muhasebeci hesabı olmak bana göre öğrencilik yani. Herşeyin tadını çıkarmak lazım

Öğrencilik bu değil bence. Türkiye'de en azından ulaşıma deli gibi para vermessin. Yemeğe bu kadar paralar vermessin. 2,5LT kolaya 5,5-6 TL vermessin.
    Bence Kıbrıs'ta okuyacaksan eğer, ailenin durumu da iyiyse şimdiden konuş aylık en az 2,5-3 bin tl para göndermeleri lazım. O zaman güzel yaşanıyor. Az para gelirse sefil oluyorsun bildiğin.
  • quote:

Öğrencilik bu değil bence. Türkiye'de en azından ulaşıma deli gibi para vermessin. Yemeğe bu kadar paralar vermessin. 2,5LT kolaya 5,5-6 TL vermessin.
    Bence Kıbrıs'ta okuyacaksan eğer, ailenin durumu da iyiyse şimdiden konuş aylık en az 2,5-3 bin tl para göndermeleri lazım. O zaman güzel yaşanıyor. Az para gelirse sefil oluyorsun bildiğin.

Kardeş ailem bana aylık 2500 3000 tl para yollasa ben orda okumam iş açarım naptın bea Güzel yaşamaktan kastın üstü açık arabanın arka koltuğunda 2 tane bikinili kızla sokak sokak gezmekse tabi orayı bilemem Pek çok kişi var DAÜ okuyan yurtta kalıyorlar yurt parası hariç 600-700 TL yetiyor diyorlar. Ki resimlerindede yettiği anlaşılıyor. Tabi kızlar falan işin şakası yani hergün dışarıdan yemek getirtmezsen bi giderin yolla o olur zaten sigaralar içkiler orda yarı fiyatından ucuz. Hergün arkadaşlarının peşinden cafelere takılmazsan neyine gider ki yani. Öğrencisin sonuçta telefon bilgisayar taksidine mi giriceksin

O öyle olmuyor işte dostum. Sigara fiyatları yarı yarıya uygun değil bu arada Türkiye ile aynı. Yurtların mutfaklarını sen temiz bulabileceğini mi sanıyorsun yemek yapmak için? Sağolsun siyahi kardeşlerimiz bir yemek yapıyor bütün blok leş gibi kokuyor. Ocakların üzerine de yaptıkları ne varsa döküyorlar o mutfaklara girilmiyor. 300 TL sigara masrafın, ayda 2 kez çamaşır yıkatsan 40TL, yurtta internet alsan 60TL, telefona paket yapsan 45TL. 445TL net masrafın var. Kalanı sana bağlı tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 6 Şubat 2015; 10:00:43 >
  • quote:

O öyle olmuyor işte dostum. Sigara fiyatları yarı yarıya uygun değil bu arada Türkiye ile aynı. Yurtların mutfaklarını sen temiz bulabileceğini mi sanıyorsun yemek yapmak için? Sağolsun siyahi kardeşlerimiz bir yemek yapıyor bütün blok leş gibi kokuyor. Ocakların üzerine de yaptıkları ne varsa döküyorlar o mutfaklara girilmiyor. 300 TL sigara masrafın, ayda 2 kez çamaşır yıkatsan 40TL, yurtta internet alsan 60TL, telefona paket yapsan 45TL. 445TL net masrafın var. Kalanı sana bağlı tabiki.

Bu hesap çok olmadan eksik veya fazla ama doğru. 1000 TL 1100 bana yeter gibime geliyor. Yurt mutfaklarının temiz olup olmamasıda aslında beni çok etkilemiyor gibime geliyor. Sonuçta öğrenim dalım aşçılık olacağı için aç kalmam sanırım Derste hüpletirim birşeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: HUKUKCUK

kktc ab üye demişler daha devlet bile değil uluslararası alanda hala tanınmıyor rum kesimi ise devlet olup ab ye üye

Tanınmaması devlet olmasına engel mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.