Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.762
Cevap
59
Favori
850.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bende önümüzdeki 5-6 sene içerisinde halamın bıyıklarının çıkmasını bekleyeceğim desem

Orijinalden alıntı: inimicus

cadenza hakkında...
    Güzel arabaymış ama bence bu modeli Türkiye'ye getirmez Kia çünkü 3.5 benzinli motor var. Internette 30-40000 Dolar gamında large sedan olarak görünüyor ve Genesis ile aynı olmayacak deniyor. 40000 dolar olduğunu düşünün ve 3.5 motor ile lanet olası vergi eklenmiş fiyatını bir hesaplayın. Genesis kadar olmasa da bence en az 100 bin TL civarında olacaktır buradaki fiyatı. Evet, halamın bıyıkları çıkarsa benim de belki bir sonraki aracım cadenza olabilir:)))
    Orijinalden alıntı: ZSARA

Yaa arkadaşlar kusura bakmayında durdum durdum ama dayanamadım, patlamak üzereyim şu ne kia mı, kia alınır mı diyenlere.

Allah aşkına ya sanki herhangi bir Rus, Çin yada Güney Amerika üretimi bir arabadan bahseder gibi Kia dan bahsediyorlar ya adamı hasta ediyorlar. Kia Amerika kıtasında oldukça tutulan, Hyundai ile birlikte dünyanın en büyük beşinci otomotiv firması. Bu araçlar hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlar Kia bayisine gidip arabalara bakmıyorlar bile. Bıraksınlar Kia sevenlerde bu arabaları alsınlar. Marka belirtmek istemiyorum ama bomboş arabalara 40000 TL üzeri para vermektense bu denli uygun fiyatlara o marka araçlardan geride kalmayacak araçlar alıyoruz.

Benim bu ikinci Kia marka aracım. İlki 1994 model Kia Capital 1.5 GLX idi. Bu araba ile bende Kia hakkındaki düşünceler şekillenmişti. 1994 yılında enjeksiyonlu olmayıp enjeksiyonlu araçlar kadar az yakıt tüketimi olan, 1500 cc motordan 115 HP güç alan, klimalı, 4 cam otomatiği olan, hıza duyarlı hidrolik direksiyonu olan, uzaktan kumanda alarm merkezi kilidi olan, 0-100 hızlanma, 80-120 esneklik değerleri bu kadar iyi olan, frenleme değerleri bu kadar iyi olan (ABS olmadığı halde), motoru kolay kolay arıza yapmayan, yola bir cadillac gibi sarılan ve bu fiyata satılan çok fazla araba yoktu. 1994 yılında bu özellikler hakikaten iyi özelliklerdi arkadaşlar. En yakın arkadaşımda kullandığı Kia Pride dan çok memnundu. Araçları kıyaslayan arkadaşlar lütfen aracın sınıfına ve değerine göre kıyaslama yapsınlar. Çok değil bundan 5 yıl öncesine kadar Seat ne ya, nerden buldun bunu diyen insanlar şimdi bu arabaları volkswagen ile aynı değerlendiriyor. Kia nın en büyük şanssızlığı İhlas Holding distribütörlüğünde Türkiye'de satılması idi. O kesimden olanlar aldı, olmayanlar hep ön yargı ile yaklaştı bu markaya. Bu 1994 model Capitali sattıktan sonra 1998 model hakiki İtalyan yapımı yani çakma falan değil arkadaşlar :) kemiklerimizi kıran sertlikte amortisörleri olan bir Fiat Marea aldık. Bu aracı kullandığımız 4 sene boyunca hep eski Capitalin seriliğini ve konforunu aradım açıkçası.

Bu marka araçları satın alan arkadaşlar lütfen araçlarınızın kötülenmesine izin vermeyin ve ne Kia mı diyenlere kabullendirmeye uğraşmayın. Bırakın bu markayı bilenler alsın, boş boş konuşup ahkam kesenlerde kısmet olup aracınıza binerse boşa verdikleri paralara ve kaçırdıklarına yansınlar.

Aslında yazacağım çok şey var da bitireyim artık, bu da Kia üretimi bir araç

http://www.kiamotors.com/vehicles/cadenza/default.aspx

aracı inceleyerek aynı fiyata başka araba alacak olanlar bana da söylesinler ki bende onların tercih ettiği aracı alayım, zira bir sonraki hedefim bu

Kazasız ve zevkli sürüşler...

• quote:

backup77 şans yanında olsun.

İnşallah gönlünden geçtiği gibi bir sonuç alırsın ve mağduriyetin giderilir. Bir müşteri olarak senin mağduriyetinin Kia tarafından giderilmesini daha çok isterdim açıkçası, bu seni olduğu kadar diğer müşterilerinide çok memnun ederdi. Haklı mücadelende gazan mübarek olsun diyelim o zaman

Teşekkür ederim.

• Bir daha 0 km araç almak mı? Artık sanmıyorum.
    Muayenesini yaptırır 2. el alırım uygun bir fiyata. Sonrasında problem çıkarsada "nede olsa 2. el"  derim. Şimdiki kadar üzülmezdim herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backup77 -- 29 Eylül 2010; 21:44:13 >
  • quote:

Valla bende önümüzdeki 5-6 sene içerisinde halamın bıyıklarının çıkmasını bekleyeceğim desem

Onun yerine Magentis alın, şu tasarıma bakın! Hem de ya 1.6 ya da 2.0 motoruyla gelecektir.

• Peter Schreyer'in Kia ya geçmesiyle beraber tasarımlar mükemmel olmaya başladı bence. Bu araçlar Türkiye'ye ülke şartlarına uygun motor seçenekleriyle getirilecektir diye düşünüyorum.
  • 2011 Yeni Optima olarak tanıtımı yapılıyor bu aracın. Çok güzel bir tasarım ama yinede beni Cadenza da en çok etkilyen kısım aracın iç tasarımı. Bakması bile güzel

2011 Yeni Optimahttp://www.kia.com/#/2011optima

Orijinalden alıntı: yt1990

Valla bende önümüzdeki 5-6 sene içerisinde halamın bıyıklarının çıkmasını bekleyeceğim desem

Onun yerine Magentis alın, şu tasarıma bakın! Hem de ya 1.6 ya da 2.0 motoruyla gelecektir.

• Tüm ceed sahiplerine selamlar... bende 2006 honda civic var. Aile genişledi biraz.Bugün bayide dizel ceed SW ye baktım çok hoşuma gitti.Almayı düşünüyorum. Ama bi kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.Hondadaki en büyük sıkıntım yol ve tekerlek sesini içeri almasıydı. Gerçekten çok rahatsızlık veren bir durum acaba CEED SW de ses alma durumu nasıl?İkincisi 115 beygirlik dizelin yakıtlardaki fabrika verileri ile sizin kullanımlarınız örtüşüyor mu? üçüncüsü hondanın süspansüyonuna hayranım yani hiç sert değil kullanırken keyif alıyorsunuz bu SW nin süspansüyon sistemi nasıl sizce? acaba vtech motordan sonra kia nasıl olur? birde consept modeline sanroof lu olana 45 bin tl olur dediler birde park sensörü hediye... Daha uygun alan varmı bu sıralar yada 45bin den daha uygun satan bi bayi biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptekin_206 -- 30 Eylül 2010; 0:59:05 >
  • sayın backup77 inşallah sizi mutlu edecek sonuca kısa sürede ulaşırsınız.
    konuyu buraya yazmanız gerçekten çok iyi olmuş. yetkili kişiler belki kendi çaplarında sizi yokuşa sürerek kazandıkları (ya da kaybetmeyecekleri diyelim) 3-5 kuruşa seviniyorlardır. ama kia'nın bu şekildeki tavırlarını görmek bu aracı seçecek olan ben ve benim gibiler potansiyel müşterilerin kafasına mutlaka bir not olarak düşülecektir. en iyi pazarlama yönteminin kulaktan kulağa yapılan tavsiye olduğunu hatırlatmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: royf1

sayın backup77 inşallah sizi mutlu edecek sonuca kısa sürede ulaşırsınız.
    konuyu buraya yazmanız gerçekten çok iyi olmuş. yetkili kişiler belki kendi çaplarında sizi yokuşa sürerek kazandıkları (ya da kaybetmeyecekleri diyelim) 3-5 kuruşa seviniyorlardır. ama kia'nın bu şekildeki tavırlarını görmek bu aracı seçecek olan ben ve benim gibiler potansiyel müşterilerin kafasına mutlaka bir not olarak düşülecektir. en iyi pazarlama yönteminin kulaktan kulağa yapılan tavsiye olduğunu hatırlatmak isterim.

örnekler çok fazla en az örnek kia da bilesiniz
    tüketiciyi en az kandıranda kia
  • a3 kia ceed kıyaslaması
    google dan türkçeleştirilmiş

Geçen Hafta Milan ve Sırt bölgeleri icin 1100 km gidiş - dönüş yaptı . Ben ve Bir kiralık Audi A3 1.9 TDi/105 hp sevk Edildi araba Devam Türkçesi oldugunu nasil "ham" şaşırdı .

Ben KIA araba Büyük Bir Hayrani değilim , AMA tam olarak cost Bir araba ne Devam Click ödenen Çok İyi Kotu İki Kez ki inanılmaz .

Hemen ben sürücünün konumu kadar sıkışık how ile vuruldu . Devam ve büyük bir sürücü kapısı vardır A3 kapı B ayağı önünde biter. iç inanılmaz çirkin. Bunu senin GPS fiş eğer öyleyse, 12V elektrik prizine vites değiştirme kolu arkasında sadece 2 hava yastığı (veya 8 , bunu saymak nasıl bağlı olarak) devam 's 6'ya göre , hiçbir ayna ısıtma, varsa, kablo ile ilgili bir sorun vs var . debriyaj öyle bir kamyon gibi zordur.

Ne bu araba hakkında iyi, ( her zaman otobanda hız 7 litre/100 km civarında düz kapatmak ) tüketimi ve nemlendirme - bu unconfortable olmadan nispeten yolda sağlam.

frenler de dahil olmak üzere başka her şey , oldukça kötü.

Bu başlangıç maliyeti ise ben devam edin , tam olarak iki katı maliyet söylediği gibi kolayca , standart A3 / aksesuarları ilave ekipman bir Kia Proceed sığabilecek inanılmaz.

en kötü şey kompakt ve orta segment tüm arabalar için geçmiş yıllarda fırsat içinde olduğunu ve bu deneyim büyük, büyük bir hayal kırıklığı ederken ben , en çok A3 beğeni topluyor ...

Tabii ki, bu giriş modellerin karşılaştırılması ise, Kia / spor segmentinde Audi kıyasla daha yüksek deplasmanı / güç sunan bir ilgisi yok ...

• quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

quote:

En az kandıran kia. Bu durumda benim için en çok kandıran başka markalardan farkı yok. Çünkü Kia tarafından kandırılmış bulunmaktayım. Yinede eskiden olduğu gibi en iyiler arasında olduğuna inanmak istiyorum. Yada şöyle düşünürsem; en az kandıran kia. Demekki kiada kandırıyor.
    Neyse bu değerlendirmeler sadece benim yaşadığım talihsizlikden dolayı böyle. Elbette ki genellemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backup77 -- 30 Eylül 2010; 11:49:50 >

• opel forumunu okudum
    kulanıcılar dahi sakın opel almayın diyor
    bu kadar diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: backup77

quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

quote:

En az kandıran kia. Bu durumda benim için en çok kandıran başka markalardan farkı yok. Çünkü Kia tarafından kandırılmış bulunmaktayım. Yinede eskiden olduğu gibi en iyiler arasında olduğuna inanmak istiyorum. Yada şöyle düşünürsem; en az kandıran kia. Demekki kiada kandırıyor.
    Neyse bu değerlendirmeler sadece benim yaşadığım talihsizlikden dolayı böyle. Elbette ki genellemiyorum.

Bak Kardeş,

Neticede kötü bir deneyim yaşamışsın doğru ama şunu söyleyebilirim, bugüne kadar bir çok marka Araç kullandım (Mercedes, Opel, Fiat, Citroen vs.) ama kesin ve kesin hiç birinde kendimi bu kadar iyi his etmedim. Yaşadığın şeyi genel olarak marka'ya yormamak lazım, netce itibarı ile diğer markalarda sana dönüş bile olacağından şüpheliyim.

Kia deyip geçmeyin artık, adamların hedefleri gerçekten büyük ve ona göre de büyük düşünüyorlar. Ben burada sadece sizin hakkınız olanı savunmanızı takdir ediyorum, ama kendi yaşadığım tecrübelere de dayanarak diyebilirim ki adamlar müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.

Netice itibarı ile aldığımız araçlar fiyatı itibarı ile çok çok iyi araçlar ve kalitesi de diğer rakiplere göre ya aynı veya daha üstün. Aracımı almadan önce bütün dünyada net üzerinden testleri ve tecrübeleri araştırdım ve Aracımda (Pro ceed) sadece süspansiyon, performans ve bagaj hacmi olarak eksi puan alarak kıyaslamalarda etksi puan almış diye ikinci veya üçüncü sıraya yerleşen bir araç almaya karar verdim.

Kıyaslanan Araçlarda, Citroen C4 VTR, Opel Astra GTC, Volvo ve Megane coupe, ve ben kesinlikle aracımın 20 Litre daha fazla Bagaj hacmi, 0,4 Saniye 0-100 veya Süspansiyon biraz daha sert olduğunla ilgilenmiyorum.

Benim için önemli olan, ne yakar, ne gider ve ne kadar masraf açar bakım açısından ve bu konuda ve konfor konularında kesin ve kesin yeterli bir araç.

O yüzden emin olun ki aracınızı alırken doğru karar verdiniz, yoksa 5.000 - 7.000 TL daha fazla verip sadece millet sussun da biraz daha prestijli bir aracı bineyim diyebilirdiniz ama kesin de memnun kalmayabilirdiniz de.

Araştırmalarım sonucunda prestijli markalarda bile sorunlar ortaya çıkıyor, izin verirseniz sıralayım:

Yeni Ford Fiesta - Boya Atma sorunu
    Renault fluence - Yakıt tankında dalga kıran yok ve DCi modellerinde Motor sorunu çok sık rastlanıyor
    Opel Insignia - Şanzıman ve Turbo Sorunları hat safhada
    VW - DSG Şanzımanlı araçlarda bir sürü sorun
    Toyota - Şanzıman
    vs. vs.

Gerçekten kronik sorunları olan bir çok Marka Araçlar var ve Müşterilerinden bu sorunları olduğu gibi yani sorunlu olarak kabul etmelerini bekliyorlar, peki soruyorum. Bizim Araçlarımızda bilinen hangi kronik sorunlar var, benim bildiğim bir tane O da zaaten düzeltilmiş.

• Last week I made a 1100 km round trip to Milan and back. I was driving a rental Audi A3 1.9 TDi/105 hp and was surprised how "crude" that car is compared to Proceed.

I am not a big fan of KIA cars, but it is incredible that a car that costs exactly TWICE what I paid for Proceed is so much worse.

Immediately I was struck with how cramped up the driver's position is. Proceed has a large driver's door and in A3 the door ends in front of B pillar. The interior is incredibly ugly. It has only 2 airbags compared to Proceed's 6 (or 8, depending on how you count it), no mirror heating, 12V electric outlet is behind gear shift lever, so if you plug GPS in it, you have a problem with the cable etc. The clutch is so hard it is like driving a truck.

What is good about this car is consumption (around 7 l/100 km flat out close to top speed on the highway all the time), and dampening - it is relatively solid on the road without being unconfortable.

Everything else, including brakes is pretty bad.

It is incredible that you can easily fit one Kia Proceed in additional equipment/accessories in standard A3,while initial cost is, as I said, EXACTLY twice the cost of Proceed.

The worst thing is that I had over the past years opportunity to drive all cars in compact and medium segment, and I appreciated A3 the most, while this experience was a big, big disappointment...

Of course, this is comparison of entry models, Kia has nothing to offer in the higher displacement/power/sports segment compared to Audi...

Bu da benim çevirim naçizane:
    Geçen hafta Milan'a kiralık bir Audi A3 ile 1100 kmlik bir yolculuk yaptım (gidiş-dönüş) ve A3'ün ne kadar ilkel olduğuna hayret ettim.
    Büyük bir KIA hayranı değilim ancak Proceed'in tam İKİ katı fiyata mal olan bir aracın Kia'ya oranla BU kadar kötü olması inanılmaz.
    İlk girişte şoförün oturma pozisyonunun ne kadar sıkışık ve rahatsız olduğunu fark ettim. Proceed'de büyük bir kapı var ama A3'teki kapı B sütununun önünde bitiyor. İç mekan inanılmaz derece çirkin. Proceed'deki 6 taneye karşılık sadece 2 tane airbag var; ayna ısıtması yok; 12V elektrik girişi de vites kolunun arkasında, yani bir gps bağlayacak olsan bir sürü kablo problemi olacak vs. Debriyaj öyle sert ki sanki kamyon sürüyormuşsun gibi.
    Bu arabadaki (A3) iyi olan yan ise tüketim değerleri (otobanda neredeyse hep son hıza yakın hızlarda 7lt/100) ve yol tutuş. Konfordan taviz vermeden sağlam bir duruşu var arabanın.
    Frenler dahil başka her şey oldukça kötü.
    İnsanın ek donanım ve aksesuarlarla yarı fiyata bir Kia Proceed alabiliyor olması inanılmaz.
    İşin kötüsü de şu: geçtiğimiz yıllarda compact ve orta segmentte bir sürü araç sürme imkanım oldu ve bunların içinde hep A3'ü takdir ederdim ama bu deneyim ben de çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
    Tabii ki bu giriş modellerinde yapılan bir karşılaştırma. Kia'nın daha üst/performans/spor segmentlerinde Audi'ye alternatif olarak sunabileceği alternatifler yok.

• innimicus
    65 milyar fiyatıyla audi hakikaten her yönüyle pro ceed den aşağı kalan bir araç(bende bizzat denedim)
    hal böyle iken ben kia ya dua etmiyimde kim etsin
    hal böyle iken ben aracımı 34 bine alıpta her gün bu fiyata nasıl bu aracı verdiler diye hayretler içerisinde kalmıyım
    vesuv
    0-100 derecesini bende beğenmiyordum
    fakat küçük bir çalışma ile modifiye etmeden (chipsiz) bu sorunuda kökünden halletmiş bulunuyoruz sanırım 10 saniye nin altında şu an oran
    0-160 da bizzat deneyeceğim
    araç çok değişti ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 30 Eylül 2010; 14:18:57 >
  • Elbette Vesuv size katılıyorum . Kia nın kalitesi ve ayrıcalığının farkındayım. Ben zaten hep belirtmeye çalıştım. bu durum bana dek gelen tek tük gerçekleşen bir durum. Hiçbir zaman genellemedim. Halen de Kia yı beğeniyorum. Görüştüğüm yetkililerin güler yüzlülğü samimiytleri için Ağır Bakım Formeni Mehmet Beye , Servis müdürü Oktay Beye Müşteri temsilcisi Pınar Hanım a ... herkese tekrardan buradan Teşekkür Ederim. AMA benim için ,takdir edersiniz ki bundan çok daha öte bir durumun hasıl olması gerekir.

Az önce sevis aradı beni. Aracımın garantiden kapı lastiği gelmiş onu değiştirmeye gideceğim. Sonradan ikinci kere ama son olarak Müşteri temsilcisi Pınar hanımla görüşmem olacak. Bakalım....
    Yanıma tüm belgelerimi de alıcağım. Bugün yapmayı planladığım Tüketici derneği Başkanı ile dün telefonda uzun uzun konuştum. Bugün için mesai saatine yetişebilirsem noterden ihtar çekerek mahkeme seçeneğiminin startımı vermeyi düşünüyorum. Bununla berabere tüm internet şikayet sitelerine elden geçireceğim. VESSELAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backup77 -- 30 Eylül 2010; 14:20:32 >

• Şekerpınarda Merkez binalarında ki müşteri temsilcisi ile tekrar dan görüştüm. Alternatif seçeneğimi sundum kabul edilmedi. Bana: 3 bakım, 1 alt izalasyonlu iç dış bakım ve navigasyon cihazı önerildi. Bende kabul ettim. Ama toplantıya gideceği için protokol yapılamadı. İyikide yapılamadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backup77 -- 30 Eylül 2010; 19:16:06 >
  • quote:

Şekerpınarda Merkez binalarında ki müşteri temsilcisi ile tekrar dan görüştüm. Alternatif seçeneğimi sundum kabul edilmedi. Bana: 3 bakım, 1 alt izalasyonlu iç dış bakım ve navigasyon cihazı önerildi. Bende kabul ettim. Ama toplantıya gideceği için protokol yapılamadı. İyikide yapılamadı...

Tamamdır,

Yine iyi oldu sizin için, eğer mümkün ise Navigasyon cihazının bir resmini görmek isteriz takıldıktan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vesuv

quote:

Şekerpınarda Merkez binalarında ki müşteri temsilcisi ile tekrar dan görüştüm. Alternatif seçeneğimi sundum kabul edilmedi. Bana: 3 bakım, 1 alt izalasyonlu iç dış bakım ve navigasyon cihazı önerildi. Bende kabul ettim. Ama toplantıya gideceği için protokol yapılamadı. İyikide yapılamadı...

Tamamdır,

Yine iyi oldu sizin için, eğer mümkün ise Navigasyon cihazının bir resmini görmek isteriz takıldıktan sonra

Nevigasyon cihazı sanırım ön konsola monte olan cinsden değil. Hani şu ön cama takılan cinsden. Galiba küçük ekranlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptekin_206

Tüm ceed sahiplerine selamlar... bende 2006 honda civic var. Aile genişledi biraz.Bugün bayide dizel ceed SW ye baktım çok hoşuma gitti.Almayı düşünüyorum. Ama bi kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.Hondadaki en büyük sıkıntım yol ve tekerlek sesini içeri almasıydı. Gerçekten çok rahatsızlık veren bir durum acaba CEED SW de ses alma durumu nasıl?İkincisi 115 beygirlik dizelin yakıtlardaki fabrika verileri ile sizin kullanımlarınız örtüşüyor mu? üçüncüsü hondanın süspansüyonuna hayranım yani hiç sert değil kullanırken keyif alıyorsunuz bu SW nin süspansüyon sistemi nasıl sizce? acaba vtech motordan sonra kia nasıl olur? birde consept modeline sanroof lu olana 45 bin tl olur dediler birde park sensörü hediye... Daha uygun alan varmı bu sıralar yada 45bin den daha uygun satan bi bayi biliyor musunuz?

Yok mu beni duyan bir hayırseverrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.