Şimdi Ara

Keyf-i Azizimce Kitap Tavsiye Ediyorum... - KONU GÜNCELLENMEYECEKTİR (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
54
Favori
34.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Gazavat-ı Sultan Murad bin Mehemmed Han da öyle ortaya çıkmış ya. Çocuk İnalcık'a gelmiş "evde böyle bir kitap buldum" demiş ya.

Benim en büyük hayalim Kaşgarlı'nın gramerini bulmak. Sonradan bunun Reşit Rahmeti'nin de en büyük hayali olduğunu öğrendim. Bir gün bulunacağına inancım var.

Hoca Dehhani'nin Divanı bile bulundu basıldı da bunlar niye bulunmasın? Hoca Dehhani'yi de almam lazım.

Alıntıları Göster
    Mutlaka bir gün bir yerlerden çıkacak bu tip kronikler. Belki Anadolu'da bir evde, belki İran'da bir köyde, belki Avrupa'da bir zenginin özel kolleksiyonunda mutlaka duruyor bunlar. İlginç şekilde son 30 senedir falan bu tip kitaplar daha sık çıkmaya başladı. Belki de bizim zamanımızda bunlar ortaya çıkacak ve buna şahit olacağız. Ben buna inanıyorum. Belki yeni bir İnalcık çıkmayacak, ama bu sayede onun da söylediği üzere tarih yazımı değişecek.

• quote:

Hakk-ı aliniz var beyefendiciğim. Anadolu'da yaşarken dedelerimden birisinin Osmanlıca kitaplarının cahil kadın akrabam tarafından yakıldığını öğrenmiş, ninemin Deniz Gezmiş'in asıldığı günkü gazeteyi 50 yıl sakladıktan sonra ateş tutuşturacak nesne bulamayınca yaktığını görmüş bir insan olarak haksızsın diyemem.

Alıntıları Göster
    Bu zat, yer yok diye dergi koleksiyonunu attı, yarım bıraktı diye kitap yaktı. Kitabı yaktığım için pişman değilim kanımda moğolluk var ama o dergiler için yer bulamadığım için üzgünüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Bu zat, yer yok diye dergi koleksiyonunu attı, yarım bıraktı diye kitap yaktı. Kitabı yaktığım için pişman değilim kanımda moğolluk var ama o dergiler için yer bulamadığım için üzgünüm.

Alıntıları Göster
    Kitap yakılır canım onda bir şey yok. Benim de çok kitap yakmışlığım var bu kitap başkasının eline geçip zehirlemesin diye Engizisyondan halliceydim bir aralar

Dergi koleksiyonunu niye attın yav, satsaydın bari sahafa falan. Yazık olmuş.

• quote:

Kitap yakılır canım onda bir şey yok. Benim de çok kitap yakmışlığım var bu kitap başkasının eline geçip zehirlemesin diye Engizisyondan halliceydim bir aralar

Dergi koleksiyonunu niye attın yav, satsaydın bari sahafa falan. Yazık olmuş.

Alıntıları Göster
    Mustafa Armağan hocamın kitabıydı, acemilik işte

Dergi ise benim hatamdı, ben takıntılı bir insanım çok fazla eşya olmasına dayanamıyorum, dolapta falan yer bulamadım galiba attım öyle, atmak yerine koleksiyon yapabilirdim yazık oldu. Gitti Miço'larım.

• quote:

Mustafa Armağan hocamın kitabıydı, acemilik işte

Dergi ise benim hatamdı, ben takıntılı bir insanım çok fazla eşya olmasına dayanamıyorum, dolapta falan yer bulamadım galiba attım öyle, atmak yerine koleksiyon yapabilirdim yazık oldu. Gitti Miço'larım.

Alıntıları Göster
    Yakılmazsa haram o zaten

O değil de Mustafa'dan bahsettin aklıma gene Payitaht Abdülhamit geldi

Adamlar Prens Sabahattin'le babasını öyle bir karikatürize vatan haini tipler olarak veriyorlar ki aklımdan çıkmıyor

Zaten bugün sınav için adem-i merkeziyete bakarken de konu bittabi Prens Sabahattin'e geldi ve aklım gene Payitaht'a gitti.

Tüh Allah kahretsin.

• quote:

Yakılmazsa haram o zaten

O değil de Mustafa'dan bahsettin aklıma gene Payitaht Abdülhamit geldi

Adamlar Prens Sabahattin'le babasını öyle bir karikatürize vatan haini tipler olarak veriyorlar ki aklımdan çıkmıyor

Zaten bugün sınav için adem-i merkeziyete bakarken de konu bittabi Prens Sabahattin'e geldi ve aklım gene Payitaht'a gitti.

Tüh Allah kahretsin.

Alıntıları Göster
    Kitaba okumaya başladığımda çok fazla hatalı kitap alıyordum, zamanla düzgün kitap almayı öğrendim.

Bu arada bana borcun var.

• quote:

Kitaba okumaya başladığımda çok fazla hatalı kitap alıyordum, zamanla düzgün kitap almayı öğrendim.

Bu arada bana borcun var.

Alıntıları Göster
    Nereden borcum var? Neyse borcum söyle de ödeyebilirsek ödeyelim. Borçlu kalmaktan korkarım ahirete borçlu gitme ihtimali yüzünden

Sonradan uyandım espriye çaktırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 11 Kasım 2018; 20:19:3 >

• quote:

Nereden borcum var? Neyse borcum söyle de ödeyebilirsek ödeyelim. Borçlu kalmaktan korkarım ahirete borçlu gitme ihtimali yüzünden

Sonradan uyandım espriye çaktırma.

Alıntıları Göster
    Efendim, ben ticaretle uğraşırım, iflas ettim, boğazıma kadar borca battım. Her gece yatarken Allah'a dua ederim. Dün gece rüyamda peygamberimizi gördüm, bana dedi ki nazmiye söyle dün gece salat getirmeyi unuttu. Git ondan iste.

• quote:

Efendim, ben ticaretle uğraşırım, iflas ettim, boğazıma kadar borca battım. Her gece yatarken Allah'a dua ederim. Dün gece rüyamda peygamberimizi gördüm, bana dedi ki nazmiye söyle dün gece salat getirmeyi unuttu. Git ondan iste.

Alıntıları Göster
    Al evladım. Bir daha söyle ne dedi. Al evladım. Bir daha söyle. Bunu da al evladım.

• quote:

Al evladım. Bir daha söyle ne dedi. Al evladım. Bir daha söyle. Bunu da al evladım.

Alıntıları Göster
    Abdulhamidin bu akdar öne çıkmasını neye bağlıyorsun?

• quote:

Abdulhamidin bu akdar öne çıkmasını neye bağlıyorsun?

Alıntıları Göster
    Müstebit olmasına. Birilerinin canını çektiriyor bu durum. Ah ben de onun kadar müstebit olsam diyor. Ve giderek de yaklaşıyor o seviyeye. Belki de Abdül'ü geçmiştir de biz farkında değilizdir.

Ayrıca bir de İslamcılığın Abdülhamid'le güç kazanması, Osmanlıcılığın yerine geçmesi de önemli etken. Gerçi Abdülhamid'in İslamcı fikirleri benimsemediği kesin de kullandığı da bir o kadar kesin.

Zeki ama evhamlı ve çoğu zaman basiretsiz bir adam. Bu da ülkenin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor.

Osmanlı Bankasını basan Ermeniler elini kolunu sallaya sallaya çıktı gitti. Payitaht'ın son bölümünde Bankayı soyuyorlardı da ajanlarımız parayı geri getiriyordu galiba. Zırvalık. Gerçekte olan adamların sağa sola bomba attıktan sonra Düvel-i Muazzamanın korumasıyla vapura binip ayrılmaları.

Abdülhamid kendisine suikast yapan adama bile bir şey yapamadı ama bizim İslamcılara sorsan adamı sonra ikili ajan olarak kullanmış. Suikastçıya bir şey yapamazken Türklerin hayatını cehenneme çeviren, matbuatta en ufak bir şeyde dergi gazete tatil eden adam, öte yandan gayrimüslimler her boku yiyordu yaptıkları yayınlarda. Böyle de zavallı bir idarenin başındaki adam işte.

Ne denilebilir ki? Yanlış zamanda kendini ülkenin başında bulmuş bir yönetici daha.

• quote:

Müstebit olmasına. Birilerinin canını çektiriyor bu durum. Ah ben de onun kadar müstebit olsam diyor. Ve giderek de yaklaşıyor o seviyeye. Belki de Abdül'ü geçmiştir de biz farkında değilizdir.

Ayrıca bir de İslamcılığın Abdülhamid'le güç kazanması, Osmanlıcılığın yerine geçmesi de önemli etken. Gerçi Abdülhamid'in İslamcı fikirleri benimsemediği kesin de kullandığı da bir o kadar kesin.

Zeki ama evhamlı ve çoğu zaman basiretsiz bir adam. Bu da ülkenin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor.

Osmanlı Bankasını basan Ermeniler elini kolunu sallaya sallaya çıktı gitti. Payitaht'ın son bölümünde Bankayı soyuyorlardı da ajanlarımız parayı geri getiriyordu galiba. Zırvalık. Gerçekte olan adamların sağa sola bomba attıktan sonra Düvel-i Muazzamanın korumasıyla vapura binip ayrılmaları.

Abdülhamid kendisine suikast yapan adama bile bir şey yapamadı ama bizim İslamcılara sorsan adamı sonra ikili ajan olarak kullanmış. Suikastçıya bir şey yapamazken Türklerin hayatını cehenneme çeviren, matbuatta en ufak bir şeyde dergi gazete tatil eden adam, öte yandan gayrimüslimler her boku yiyordu yaptıkları yayınlarda. Böyle de zavallı bir idarenin başındaki adam işte.

Ne denilebilir ki? Yanlış zamanda kendini ülkenin başında bulmuş bir yönetici daha.

Alıntıları Göster
    Çok açıklayıcı oldu daha fazla konuşurduk ama Metris soğuktur.

• quote:

Çok açıklayıcı oldu daha fazla konuşurduk ama Metris soğuktur.

Alıntıları Göster
    Silivri olmayacak mı üstad o?

Bugün bir Whatsapp grubunda da (Yüksek Lisans) bir tartışma geçti de bir gaza geldim yazdım. Sonra "napıyom lan ben" dedim, yazdığımı sildim. "Daha fazla konuşmayacağım" dedim. Silivri soğuktur şimdi...

• quote:

Silivri olmayacak mı üstad o?

Bugün bir Whatsapp grubunda da (Yüksek Lisans) bir tartışma geçti de bir gaza geldim yazdım. Sonra "napıyom lan ben" dedim, yazdığımı sildim. "Daha fazla konuşmayacağım" dedim. Silivri soğuktur şimdi...

Alıntıları Göster
    Seni denedim ben konuya vakıf mısın diye

Çok fazla gaza gelmemek lazım, insan kendini hiç ummadığı yerde bulabilir kendini, bir bakmışsın hücrende yalnızsın.

Bir dost ve kardeş eliyle işlenmiş
    Boncuktan bir tesbih armağan geldi bana.
    Göz nuru dökülmüş, özenilmiş,
    İçten bir selam gibi insandan insana.

• quote:

Seni denedim ben konuya vakıf mısın diye

Çok fazla gaza gelmemek lazım, insan kendini hiç ummadığı yerde bulabilir kendini, bir bakmışsın hücrende yalnızsın.

Bir dost ve kardeş eliyle işlenmiş
    Boncuktan bir tesbih armağan geldi bana.
    Göz nuru dökülmüş, özenilmiş,
    İçten bir selam gibi insandan insana.

Alıntıları Göster
    Ben elimi eteğimi çektim son intihaplardan sonra bu işlerden. Ne hali varsa görsünler. Aklımı yoramam boş yere. Bir şeye yaramıyor. Zaten yeni düzende şahsen yaşamaya çalışman gerekiyor ıvır zıvırı değiştirmeye değil ki zaten denersen sonun Silivri oluyor şüphesiz. Gerek yok

• quote:

Ben elimi eteğimi çektim son intihaplardan sonra bu işlerden. Ne hali varsa görsünler. Aklımı yoramam boş yere. Bir şeye yaramıyor. Zaten yeni düzende şahsen yaşamaya çalışman gerekiyor ıvır zıvırı değiştirmeye değil ki zaten denersen sonun Silivri oluyor şüphesiz. Gerek yok

Alıntıları Göster
    Ben 4 lirayken paramı yavur parasına çevirmiştim zaten, bir sonraki seçime kadar kabuğuma çekildim. Gereksiz sinir, stresin yanında siyaset beni çok sinirlendiriyor. Keşke TV olmasa da hiç haberimiz olmasa.

• quote:

Ben 4 lirayken paramı yavur parasına çevirmiştim zaten, bir sonraki seçime kadar kabuğuma çekildim. Gereksiz sinir, stresin yanında siyaset beni çok sinirlendiriyor. Keşke TV olmasa da hiç haberimiz olmasa.

Alıntıları Göster
    Ben tv olmasadan ziyade sadece ecnebilerle ilgili haberler verecek bir kanal tahayyül etmiştim geçenlerde. İnanılmaz güzel olurdu. Gram sinir olmazdı. İnsan Türkiye'yle ne kadar az bağı kalırsa o kadar huzurlu oluyor

• quote:

Ben tv olmasadan ziyade sadece ecnebilerle ilgili haberler verecek bir kanal tahayyül etmiştim geçenlerde. İnanılmaz güzel olurdu. Gram sinir olmazdı. İnsan Türkiye'yle ne kadar az bağı kalırsa o kadar huzurlu oluyor

Alıntıları Göster
    TRT World gibi mi? Ben Türkiye'yi okyanusun ortasına taşımak istiyordum ama çok zor görünüyor. O zaman hiç derdimiz olmazdı ya da çok az derdimiz olurdu. Düşünsene hiç komşumuz yok, 4 tarafımız okyanus, Hakkari'nin başlıca geçim kaynağı ahtapot ve diğer deniz ürünleri, Şırnak bofa balığı falan...

• quote:

TRT World gibi mi? Ben Türkiye'yi okyanusun ortasına taşımak istiyordum ama çok zor görünüyor. O zaman hiç derdimiz olmazdı ya da çok az derdimiz olurdu. Düşünsene hiç komşumuz yok, 4 tarafımız okyanus, Hakkari'nin başlıca geçim kaynağı ahtapot ve diğer deniz ürünleri, Şırnak bofa balığı falan...

Alıntıları Göster
    Onu yapabilecek olsaydık Osmanlı Devrinde Ege Adalarına da nüfus yerleştirirdik. Türk milleti adada yaşayamaz: Meğer ki ada Japonya kadar büyük olmaya...

Ayrıca boyuna tayfun vururdu. Sen bu Asil Milleti zelil etmek mi istiyorsun vatan hayını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 11 Kasım 2018; 22:6:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Onu yapabilecek olsaydık Osmanlı Devrinde Ege Adalarına da nüfus yerleştirirdik. Türk milleti adada yaşayamaz: Meğer ki ada Japonya kadar büyük olmaya...

Ayrıca boyuna tayfun vururdu. Sen bu Asil Milleti zelil etmek mi istiyorsun vatan hayını

Alıntıları Göster
    https://img-s2.onedio.com/id-55b63bf21f43bea36ea63be7/rev-0/w-635/listing/f-jpg-webp/s-e9a55700837422331db6cd83db3731862f218fa1.webp

https://img-s1.onedio.com/id-55b7c8f0fb8f911c3656403a/rev-0/w-500/s-bc83de503c569652715f42cff7b063ed0dcf80d7.jpg

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.