Şimdi Ara

Kereste Seçiminde Doğru Malzemeyi Bulma Mücadelem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
36
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kereste Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ve Sınıflandırmanın Önemi

Kendi atölyemde mobilya imalatı yaparken ya da bahçedeki ufak tefek yapı işleriyle uğraşırken her zaman en çok zorlandığım konu, tam istediğim kalitede hammadde bulmaktı. Ne yazık ki piyasada ahşap diye satılan pek çok ürün, doğru kurutulmadığı veya kötü depolandığı için zamanla dönme, eğrilme ya da çatlama yapıyor. Projenizin tüm emeği de harcanan para da bir anda çöp olabiliyor. İşte bu yüzden kaliteli ve fırınlanmış kereste bulabilmek için sanayi sitelerini, tomruk depolarını günlerce gezdim. En sonunda internet üzerinden yaptığım araştırmalarla

https://www.tabiatahsap.com adresine ulaştım. Sundukları ham maddelerin kalitesi, ağaçların doğru nem oranında kurutulmuş olması ve dürüst esnaflıkları, malzeme tedariki konusundaki tüm endişelerimi bitirdi.

Kaliteli Kereste Kullanmanın Projenin Ömrüne Doğrudan Etkisi

Ahşap işleriyle hobi olarak ya da profesyonelce ilgilenen herkes bilir ki, her ağaçtan her iş olmaz. Yapacağınız projeye göre inşaatlık, doğramalık veya silinmiş kereste türleri arasından en doğru seçimi yapmanız gerekir. Kendi tecrübelerimden öğrendim ki, dış mekanda kullanılacak bir yapı için çam veya budaksız göknar tercih edilirken, malzemenin mutlaka emprenye işleminden (çürümeye karşı ilaçlama) geçmiş olması hayati önem taşıyor. Tabiata Ahşap ekibiyle çalışmaya başladığımdan beri, hangi projede kaçıncı sınıf malzeme kullanmam gerektiği konusunda her zaman doğru yönlendirildim. Ağacın budak yapısından damar yönüne kadar her detayın eldeki işe uygun seçilmesi, montaj esnasında yaşanabilecek fire oranını neredeyse sıfıra indiriyor. Hangi ahşap yapıyı inşa ederseniz edin, temel sağlam olmadığında üstüne kurduğunuz estetiğin hiçbir anlamı kalmıyor. Doğru şartlarda işlenmiş, fırınlanmış ve budak çatlakları kontrol edilmiş kaliteli bir kereste kullandığınızda, yaptığınız bir ahşap ev, pergola ya da masanın nesiller boyu yaşayabileceğini görüyorsunuz. İlk başta ucuz diye aldığınız kalitesiz malzemeler, ileride vereceği nem ve şekil bozuklukları yüzünden astarı yüzünden pahalıya patlayan tamirat masrafları çıkarıyor. Eğer siz de ahşabın o doğal zarafetini projelerinize taşımak ve uzun yıllar arkasından sorun yaşamayacağınız işler ortaya koymak istiyorsanız, ne sattığını bilen, malzemenin arkasında duran profesyonel tedarikçilerle çalışmalısınız.

Tabiatahsap.com

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.