Şimdi Ara

Kentsel Dönüşüm Yaptıran Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Ayazağa mahallesinde oturuyorum. Şimdi buralara imar çıktı ve toplantılar olmaya başladı artık. Uyanık emlakçılar kooperatif kurarak bu dönüşümden nemalanmaya çalışıyor sanırım. Ben 140 m2 3+1 evde oturuyorum. Arsa tapumuz var. Kooperatiftekiler 2+1 90m2 ev verirler 1 tane diyorlar. Ama ben 3+1 140m2 yayla gibi evden çıkıpta 90m2 eve hayatta sığamam. Böyle birşeyi kabul etmem söz konusu bile değil. Sizce durum ne olur ? Daha ortada müteahhit, proje vs. yok ama en azından 3+1 120m2 daire alabilir miyiz ?

Benim şartlarım ya 1 tane 3+1 daire , ona olmaz derlerse 2 adet 2+1 daire isteyeceğim. Hangisi işlerine gelirse.

• Alamazsın hocam eskiden herşey serbestmiş 140 150 m2 3+1 daireler yapılmış kafalarına göre düzenlemişler. Artık öyle birşey yok. Arsa metrekareleri emsal,kaks hesaplanır çıkan toplam inşaat alanı metrekaresi dairelere bölünür. Size düşen 2+1 90m2 örneğin onu almak zorundasınız itiraz etme şansınız yok. He müteahhit size 2 tane 2+1 daire verir onu bilmem bizde bu işi yapıyoruz artık müteahhitle anlaşmana göre değişir. Ama o eski rahatlığı birdaha bulamıcaksın.
  • kentsel dönüşümü kabul etmeyin hiçbirşey yapamazlar.
  • Bizim belediyede emsal değeri metrekareye göre artış gösteriyor. 4000 m2 üzerine 2 kat emsal veriyorlar. Zaten bizim sokak, alt sokak ve üst sokak birleştimi emsal artmış oluyor. Bu durumda 3+1 veremeyeceklerse o zaman 2 tane 2+1 isterim. Yoksa mümkün değil sığamayız o eve.
  • Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi firmayla anlaşmanız şartlarınız size kalmış. Ama 140 150 m2 bir ev almanız imkansız dışıdır. Müteahhit firma 150 m2 1 tane daire yapacağina 75m2 75m2 2 tane daire yapar kazancını katlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.