Bildirim
Kentkart, Balkart gibi sistemlerin çalışma mantığı nedir? (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
quote:
Orjinalden alıntı: 90alper90
Bursa'daki Bukartlar da böyle sanırım Bu arada 19 ytl kalmış
oo iyisin ben hergün terminal otobüsüne biniyorum okula gitçem diye paramı dayanırhesab ettim bu sene ortalama 450 sefer yapmışım terminal otobüsleriyle
derdimi anlarsınız heralde
Usta onlar çok berbat bişey yaa bugün uludağ universitesinde işim çıktı terminalden gideyim dedim gitmez olaydım. 100 küsür dakikam bu sıcakta yolda geçti
theanotherone paylaşım için saol
özetleyecek olursak açıklamada kentkartın şifreleme sisteminin kırılmasının ve kontor yüklemenin mümkün olmadıgı yazıyor.Ama otobüse binerken sahte bir donanım ile kontorün sizin kartınızdan değil başkasının kartından düşürülebilecegi yazıyor.Bunun için iki donanım gerekli.1 sahte terminal 2 sahte kart.Bu ikisinin kendi aralarında 100 lerce mesefaden haberleşebildigi yazılmış.Sistem şöyle çalışıyor.Sahte terminalin max 50 cm den kart okuyabilecegi belirtilmiş ve kartı okuduktan sonra veriyi sahte kart yerine geçen donanıma aktardıgı belirtilmiş ve siz bu donanım ile otobüse binerken otobüsteki gerçek terminalin yanından geçtiginizde kontor bu sistem ile sahte terminalin yakınlarında olan bir karttan düşüyor.Örnek:Bir arkadaşınız durakta otobüs bekleyen yolcuların arasındayken siz otobüse bindiginizde kontor arkadaşınızın üstündeki sahte terminale yakın bir karttan düşüyor.
Ve bunu önlemenin tek çaresi kartınızı metal faraday kafesi ile korumak.Ama bunlada kim uğraşırki.Bu şekilde yapılan saldırılar belediyeden birşey götürmüyor.Belediyeler buna önlem olarak bir karttan kontör düştükten sonra yarım saat o kartın kullanılamaması üzerine çalışma yapmışlar.Bunu sözü geçen şehirlerde yaşayan arkadaşlar bilirler.
Ama durakta bekleyen yolcunun kartı kullanıldıktan sonra o yolcu otobüsü geldigi zaman binmeye kalkıştıgında sistem kartını kabul etmiyecektir yarım saatliğine tabi buda mağdurlar için çok sinir bozucu bişey olur.
Bu sistem yazıldıgına göre okadar pahalı birşey değil ama yapılması anlatıldıgı kadar kolay gözükmüyor.
Yazının orjinalini hazırlayan Oğuzhan Urhan.
http://mf.kou.edu.tr/elohab/oguzhan/otomasyon_mifare.pdf
-
Şöyle bir şey yapılabilir mi?Bir kere kartlarda kontör olmayacak. Yani kart sadece bir seria ya da ID numarası gönderecek.Kontör merkezden düşülecek yani rf haberleşme. Gerçi bunda da güvenlik açığı dolu ama teknik olarak sordum.Yani sistem bunu yapabilir mi? Numarayı oku merkeze bildir merkezde db den kontör düş alete tamam mesajını gönder.Sistem saniye içinde bu kadar hızlı olabilir mi?
Bursa'daki arkadaşlara sorum olacak şu otobüslerin camında içerden yapıştırılmış mavi renkli bir cisim varNe olduğunu bilen var mı?Ben onları anten zannediyordum ve yukarıdaki sistemin çalıştığını düşünüyordum onuniçin ama teori çöktü o aletler ne
-
quote:
Şöyle bir şey yapılabilir mi?Bir kere kartlarda kontör olmayacak. Yani kart sadece bir seria ya da ID numarası gönderecek.Kontör merkezden düşülecek yani rf haberleşme. Gerçi bunda da güvenlik açığı dolu ama teknik olarak sordum.Yani sistem bunu yapabilir mi? Numarayı oku merkeze bildir merkezde db den kontör düş alete tamam mesajını gönder.Sistem saniye içinde bu kadar hızlı olabilir mi?
Bursa'daki arkadaşlara sorum olacak şu otobüslerin camında içerden yapıştırılmış mavi renkli bir cisim varNe olduğunu bilen var mı?Ben onları anten zannediyordum ve yukarıdaki sistemin çalıştığını düşünüyordum onuniçin ama teori çöktü o aletler ne
Hız konusunda sorun çıkmayabilir fakat belediyelerin muhtelif noktalara baz istasyon kurması gerekir.
-
quote:
Hiz olarak mumkun olabilse bile her otobuse oldukca hizli bir sekilde merkezi bir veritabani ile haberlesebilecek donanimi takmanin maliyeti, kontor bilgilerinin merkezi bir veritabaninda saklanmasi nedeniyle veritabanindaki bir problemin ya da haberlesmedeki gecici aksakliklarin sistemi calismaz hale getirebilmesi ihtimali gibi sebeplerle boyle bir uygulama pratik degil. Zaten tum dunyada da bu yuzden uygulanmiyor.
-
13.56 mhz lık Mifare kartlar ıcın yazılım geliştiricilere modul üretıyorum arkadaşlar.RFID karta okuyup yazmak için.
petmak_tr@hotmail.com
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X