Şimdi Ara

Kendini İfade Etme Problemim Var... Nasıl Aşabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konunun başlığında da belirttiğim gibi kendimi ifade etme problemim var.18 yaşındayım ve şimdiye kadar bu konu üzerinde hiç düşünmedim.Fakat şimdi kafaya taktım ve bunu nasıl aşabileceğim konusunda sizlerden tavsiye almaya karar verdim...

Şimdi burda yazarken bile ne yazacağımı ve nasıl yazacağımı bilmiyorum,yani tam olarak ne diceğimi.Genellikle kendimle ilgili sorularda geçiştirerek cevap veririm.Kendimi anlatmaya çalışırken kelimeleri birbrine dolarım.Karşı cinsle olan yakınlaşmalarımda sürekli çekingen oluyroum.Aşırı utangacım ve bu nedenle rahat olamuyroum.Kızlarla bulunduğum ortamlarda elim ayağım titriyor,yalnız kalıncaya kadar hep böyleyim.Genellikle bu tür şeyleri bayanların olduğu ortamlarda kalabalık ortamlarda ve bi kızla yalnız kaldığımda yaşıyroum.Bu da beni tedirgin ediyor.

Konu biraz kendini ifade edememekten saptı gibi biliyorum ama işte tam olarak kendimi ifade edemedim galiba. Sizce bunu aşmak için ne yapmalıyım? Nasıl daha rahat hareket ederim ? Kendimi daha rahat hissederim ?

• Kendini sadece söz ile ifade edemessin, bu fotografçılıkla olur, ressamlıkla olur. Hattaha yemek yapmak bile kendini ifade ediş biçimidir.

Söz ile ifade ise ayrı bir yetenektir, diğerleri gibi. Lakin sende hiç sözle ifade yeteneği yoksa problem var demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

Kendini sadece söz ile ifade edemessin, bu fotografçılıkla olur, ressamlıkla olur. Hattaha yemek yapmak bile kendini ifade ediş biçimidir.

Söz ile ifade ise ayrı bir yetenektir, diğerleri gibi. Lakin sende hiç sözle ifade yeteneği yoksa problem var demektir.

Abi sorun da o işte ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: potterix

Abi sorun da o işte ....

Genelde kızların yanında çekiniyormuşsun, fakat onlarda insan. Rahat olsana, utangaç olacak ne var.

Her kıza, bir sevgili veya kız tarzında yaklaşma. Önce arkadaşın olarak gör, relax ol. Psikolog'danda yardım alabilirsin bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11475B916 -- 11 Temmuz 2009; 4:51:47 >
  • Bana kalırsa insanlarla diyalogun eksik. Konu ne olursa olsun konuş,tartış, konuş sonra kendini ifade eder bile hale geleceğini görürsün
  • Şimdilik gerek görmedim ama aklımda abi gidecem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PirateToSupport

Bana kalırsa insanlarla diyalogun eksik. Konu ne olursa olsun konuş,tartış, konuş sonra kendini ifade eder bile hale geleceğini görürsün

İşe yarar mı sence ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÇOK(AZ) KONUŞ çok dinle,çoğu zaman tebessüm et.kendini kasıcak bir olay yok...

konuşman gerekicek tabi...bilmediğin bir konu hakkında dinle asla konuşma rezil edebilen insan çıkarsa seni yerin dibine sokar...

ilgi alanlarını arttırabilirsin(müzik-resim-spor) .... tabi ki de en faydalı olanı KİTAP ve DERGİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: KaraMuro

ÇOK(AZ) KONUŞ çok dinle,çoğu zaman tebessüm et.kendini kasıcak bir olay yok...

konuşman gerekicek tabi...bilmediğin bir konu hakkında dinle asla konuşma rezil edebilen insan çıkarsa seni yerin dibine sokar...

ilgi alanlarını arttırabilirsin(müzik-resim-spor) .... tabi ki de en faydalı olanı KİTAP ve DERGİ

Dikkate alıcam önerileinizi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: potterix

quote:

Orjinalden alıntı: PirateToSupport

Bana kalırsa insanlarla diyalogun eksik. Konu ne olursa olsun konuş,tartış, konuş sonra kendini ifade eder bile hale geleceğini görürsün

İşe yarar mı sence ?

Akranlarınla tabi senden büyüklerle illaki tartışmaya veya bi konuyla alakalı polemiğe girersen eminim saf dışı kalırsın. Paso şarkı söyle mırılda KİTAP oku kelime araştır.
  • Gayet güzel fikir.Bi süre önerileri uygulayacapım sonra bi şekilde anlamaya çalışşcam eğer bi değişiklik yoksa psikolog şart..!
  • tanıdığın bildiğin herkezle konuş korkmadan anlatama edemem gibi bi korku besleme asla içinde bide yol da sokakta dolaşırken veya beklerken insanlarla konuşmaya çalış ben dede wardı ama yavaş yavaş yeniyorum kendine güvenin tam olması lazım ilk önce bunun için de
  • Nereye gidersen insanlarla adres sorma bahanesi gibi bahanelerle diyalog kurabilirsin. Veya düzenli olarak gittiğin bakkalla bol bol muhabbet et. Gittiğin berberde karı kız muhabbeti aç fazla açılmadan Yararı olur mutlaka
  • çok fazla takma kafana eğer gerçekden o haldeysen kendine bişe de karşımdaki başbakan mı onun yanında çekiniğim karşındaki sonuçda senin gibi hataları olan bir insan kendine güven oluştur derim kızlarıda bana göre herzaman küçük gör onlardan utanan erkekleri çoğu zaman hiç anlamam dünyada her boku erkekler yiyiyo ama utananda erkekler oluyo bu hep böle lise yıllarında bende biraz vardı ama sonra düşündüm aştım. ayrıca eğer fazla masturbasyon yapıyosan azaltmakdan başka çaren yok kafanı başka bişelere ver
  • geçici bir problem bu. insanlarla daha fazla muhabbet kurdukça geçecektir. sadece içinden geçenleri karşı tarafa rahatça dile dökmek üzerinde yetersizsin. buda fazla konuşmamayla alakalı. sana önerim önce kendine güven kazan. bunun için insanlardan farklı olacak bir yetenek veya şeyle uğraş ve onda iyi şeyler başar. bundan sonra göreceksinki yavaş yavaş güvenin gelecektir. olmadı hayata bakış açısıyla ilgili kitap ve film izle bu öneriyi herkese yaparım çünkü çok yardımı dokunur. böylelikel farklı dfarklı bakış açısıyla bakıp sıradan bir düz mantık yerine olaylara daha geniş açı ve felsefeyle bakacaksın. tabi bu durum bazı düz mantıklarla anlaşmazlıklar çıkarabilir ve seni anlamayabilirler, ancak senin onlara zaten ihtiyacın yok.
  • aynı sorunlar bendede vardı bu söylediklerinin aynısı bendede vardı kızlardan çok utanırdım özellikle yeni tanıştıgım güzel kızlardan. kendimi ifadede edemiyordum gerçi şuan pekde düzeltmiş deilim.
    yapman gereken kızlardan utanmaman için sürekli kızlarla takılmaya çalış xD ilk başlar çok utanırsın ama üstüne gitceksin kızlarla konuşmaya çalış.kendini ifade etme konusundada ben hata yapmakdan korkardım bilmem sende korkuyormusun eger hata yapmaktan korkuyorsan korkmuyacaksın
    aslında bu yazdıklarımdada kendimi ifade edemedim biliyomusun
  • kitap oku
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.