Şimdi Ara

Kendine İnanmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen gireyim konuya. Yazdıklarımı kendinizi hesaba katarak yorumlamanızı istemem ama kimsenin moralini bozmak istemem. Sadece kendimle ilgili yazıyorum.

    Öncelikle iyi denebilecek bir lisede 12.sınıf olduğumu söyleyeyim. Ara sınıfları yatarak geçirmedim ama öyle deli dehşet de çalışmadım. Sınavlardan bir iki hafta önce başlayıp düzenli biçimde yığmadan çalışmayı denerdim.
    Her neyse sorun şu ki kendime özellikle TYT konusunda ne güveniyor ne de inanıyorum. Başarabileceğimi düşünmüyorum yani. 100net(kimine göre iyi nettir, lütfen yanlış anlamayın. İyi bir lisede okuyorum ve çevremde beklenti var gibi) yapsam dünyanın en mutlu insanı olurum gibi geliyor. Mesela TYT matta çalışıyorum, sayılar, örüntüler, problemler vs vs. yok abi olmuyor. Oluyorsa da çevremdekiler bir dakikada yapıyoraa benim 10dakikada oluyor. Bakın çalışmıyo değilim, cidden çok üzerine gidiyorum. Düzenli problem çözmeye çalışıyorum falan, yok olmuyor. Bugün deneme olduk, her denemede başıma gelen şey problem veya örüntü gibi bir şey görünce okumayı unutuyorum bildiğiniz. Beyin durduruyor çalışmayı, diyorum kendi kendime geç bunları zaten yapamayacaksın. O kadar güvenmiyorum ki kendime. Hani süre yetiştirmek için hesap yaparsın ya, Türkçe 35, fen ve sosyal toplam maks 30 diye dağıtıyorum süreyi. Hızlı okumaya çalışıyorum soruları ki matematiğe süre kalsın. Ama ne kadar artırırsam artırayım yapamıyorum matematiği. Ve bunun çok soru görmekle alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Tyt'de soru tipi kalmadı artık bence, her deneme her sınav yeni soru tipi. Ki daha alışılmış sorularla başa çıkamayan ben bu ilk defa gördüğüm soru kalıplarında boğuluyorum. Bence iş zekada bitiyor, ama ben sadece zeki olmadığımı söyleyebilecek kadar zekiyim.
    Matematik sıkıntım bu, diğer derslere gelirsek de kalan 3ünde çok dengesizim. Türkçeyi hızlı çözüp 35netin altına düşmemeye çalışırken bugün 31 net geldi. Ki inanılmaz kolay bi türkçeydi. Sınıfta 39 38 yapanlar var. Fen bir denemede 17, sonrakinde 10 falan geliyor. Biyoloji en ssvdiğim ders, yanlış anlamayın çoğu kişiden de fazla biliyorum diyebilirim konuları. 3 sene biyoloji derslerini ben anlattım sınıftakilere, ama yok biyolojim de çok dengesiz. Full de oluyor 3 yanlış da. Soru bankalarında da ayrıntıları bilmeme rağmen sık yanlış yapıyorum. Fizik kimya keza böyle.
    Sosyal bugün yüksek, yarın kötü. Dinde -net yaptığım oluyor, felsefe sorularını 10 kez okuyup anlamadığım..

    Okumak istemeyenlere özet: matematik yapamıyorum ve bunun direk zekayla ilgili olduğunu düşünüyorum, çözebileceğimi hiç ama hiç sanmıyorum.
    Diğer dersler bir denemede yeterli, diğerinde çakılıyor. Hiçbiri belli bir raya oturmadı. Arkadaşlarım bu denemedw şu dersten netlerimi yükselttim derken bende düşüş oluyor.
    Tyt'me hiç güvenmiyorum ve salıp bırakıp sadece Ayt çalışmak geliyor içimden. En azından denemelerde ve sınavda düşmanımı tanıyor olacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • mesajım bulunsun sonra uzun uzadıya mesaj yazacağım hocam. bende bu yollardan geçtim. (kendimi övmek için söylemiyorum tecrube ettiğim için söylüyorum senin halinden en iyi ben anlarım. oturup ağladığımıda bilirim bu konu yüzünden.)

    editlerim mesajı sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.