Şimdi Ara

Kendim web tasarlamak istiyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu başlığında da belirttiğim gibi kendim birazda hobi olarak bu işi yapmak istiyorum. Ama işin aslı pek bir fikrim yok site nasıl kurulur grafikler yazılar nasıl eklenir. Bu konuda bana yardımcı olacak basit yazılımlar veya anlatımlı videolar varsa en basitinden öğrenmek istiyorum.

Yardımcı olursanız çok minnettar olacağım.

"Biz ki Mülük-i Turan, Emir-i Türkistanız: Biz ki Türk oğlu Türküz; Biz ki milletlerin en kadimi ve en ulusu Türkün başbuğuyuz!..." Timur Han
  • Web tasarım için temelde bilmen gereken teknik olarak html dir daha sonra html i ve tasarımı aynı anda kolay bir şekilde kullanman için dreamweaver programıdır.Görsellik içinse flash ve Photoshopu öğrenmen gerekir.

Teknik olarak dediğim gibi html ile başlıcaksın ancak sen bir web sitesinin nasıl çalıştığını öğrnemek istiyorsan

quote:

Web siteleri nasıl çalışır? Alan adı nedir?

Web siteleri nasıl çalışır? Alan adı nedir?

Web sitesi nasıl hazırlanır?

Web sitesi yapmak için önce web sayfaları hazırlarız. Sonra bu sayfaları bir sunucuya(server) koyarak internete girenlerin paylaşımına açarız.

Sunucu dediğimiz şey, web sayfalarına ziyaretçilerin ulaşmasını sağlayan bir programdır

Bu sunucuyu biz evimizdeki, işyerimizdeki kendi bilgisayarımıza kurarak sitemizi kendi bilgisayarımızda barındırabiliriz.

Fakat web sitemizi, barındırma(hosting) hizmeti veren profesyonel bir firmadan kiralayacağımız bir alana koymak en doğrusudur.

Daha sonra da alan adımızı bu hosting(barındırma) firmasının bize vereceği DNS numaralarına yönlendirdikmi web sitemiz ziyarete hazır demektir.

Alan adı(domain name):

İnsanların internette sitemizi bulabilmesi için bir alan adına(domain name) ihtiyacımız vardır.

Alan adlarının .com, .net, .org gibi uzantıları vardır. Ticari firmalar genellikle .com uzantısını, dernek ya da vakıflar genellikle .org uzantısını kullanmaktadır.

Alan adını internette bu hizmeti veren bir firmadan alabiliriz.

Alan adları ortalama 15 YTL civarında satılmaktadır. Tv uzantılı alan adları daha pahalıdır.

.tr uzantılı alan adlarını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesine ait aşağıdaki siteden alabilirsiniz.

Yukarıdaki basit tanımı okuduktan sonra sitelerin nasıl çalıştığını az çok örenmiş oldun

Şimdi geldi html öğrenmene. http://www.htmldersleri.info/ buradaki derslerle başla 1 veya 2 haftanı almaz zannerdersem mantığıda çok kolay dır not defteri kullanarak yaz kodları kopyala yapıştır yapma yazarak daha iyi anlarsın.

Dreamweaver dersleri ise http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/Dreamweaver/index.html bu adresten yararlanabilirsin burada dreamweaverı sıfırdan anlatıyor.

Bunları öğrendikten sonra photoshop flash php asp.net cart curt sırayla ve azimle öğrenirsin

• Photoshopu iyi beceriyorum aslında dediğim gibi site web tasarımla pek bir alakam yoktu verdiğiniz linklerden öğrenmeye çalışacağım anlamadığım konular olursa tekrar yardımınıza dönerim.

Teşekkürler..

"Biz ki Mülük-i Turan, Emir-i Türkistanız: Biz ki Türk oğlu Türküz; Biz ki milletlerin en kadimi ve en ulusu Türkün başbuğuyuz!..." Timur Han
  • Buralardayım beklerim arkadaşlarda var yardımcı olacak
  • Sıfırdan HTML öğrenerek bu işe başlayabilirsin. Sana yardımcı olabilecek siteleri yazamiyim reklam olmasın. Sen google'dan Hasan Yalçın, Fatih Hayrioğlu diye arat. Özellikle CSS konusunda Fatih Hayrioğlu'nun e-kitabı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan52

Sıfırdan HTML öğrenerek bu işe başlayabilirsin. Sana yardımcı olabilecek siteleri yazamiyim reklam olmasın. Sen google'dan Hasan Yalçın, Fatih Hayrioğlu diye arat. Özellikle CSS konusunda Fatih Hayrioğlu'nun e-kitabı var.

@muratgun arkadaşın verdiği html ile ilgili linkten yavaş yavaş başladım. Hazır kodları deniyorum şimdilik pratik olarak onu bitirdikten sonra senin verdiğin paylaşımı araştracağım. Sağ ol sende

• Bende Html öğrenmeye başladım birkaç siteden yardım alıyorum anlatımları samimi ve basit istersen pm at.
    can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.
    dönüp seslendim geri, merhametsiz birine,
    beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    forum sitesi kodlamak istiyorum
    15 yıl önce açıldı
    Web Sitesi Yaptırmak İstiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardım için teşekkürler

Şimdiden Kolay Gelsin ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.