|
hocam, map sensörü olmadan sadece kabloyla bağlanıp geçiş ısısını değiştirebilirsiniz, genel ayarları enjeksiyon süresi vb. bilgileri görürsünüz. ayar anlamında yüzde olarak yakıtı arttırıp azaltabilirsiniz ama biraz körlemesine yapmış olursunuz. örneğin rölantide bir yandan cep telefonundan stft-ltft takip edip ona göre +- yönde değişiklik yapabilirsiniz. ama harita göremeyeceğiniz için rölanti dışında ne kadar düzettiğiniz/bozduğunuzu göremezsiniz. bir de map sensörsüz sıfırdan kalibrasyon yapamazsınız. map sensörünü bağladığınızda haritayı oluşturup onun üzerinden işlem yapabilirsiniz. ilk ekranda soldan 3. olması lazım, adım adım ayar gibi bir menü var, orada "yol ince ayar" butonunu tıklayınca boş bir harita sayfası geliyor. önce benzinde kullanıyorsunuz, mavi noktalar oluşuyor, her devir ve yükte yeterince nokta oluşunca lpgye alıp aynı şekilde kullanıyorsunuz ve turuncu noktalar oluşuyor. sonra mavi ve turuncu noktaları üst üste getiriyorsunuz ve ayar bitiyor. benim araçtan bir örnek sayfayı paylaşıyorum. solda rölanti yazan yeri değiştirince tüm harita aynı oranda artıyor veya azalıyor. yükte yazan yeri değiştirince rölanti görece sabit kalarak haritanın sağ tarafı yani yükte olan bölümü değişiyor. böyle yazınca biraz karışık gelebilir ama kendiniz bağlandığınızda ayar gayet basit ve hızlı yapılıyor. map sensörü bu noktada gerekiyor işte. soket pinlerine de ilk fırsatta bakacağım. ![]() |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki