Şimdi Ara

Kendi kendine OC yapan ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda GPU-Z'den kartı kontrol ettiğimde GPU hızında 1 MHZ, RAM'lerde 7 MHZ'lik bir artış olduğunu görüyorum. İşlemcide böyle anlık ufak değişiklikler olduğunu bilirim ama ekran kartında ilk defa karşılaşıyorum. Ben hiç dokunmadım son zamanlarda kartın hızlarına. Neden olabilir sizce?

    5 gün kadar önce 196.75 kurmuştum, şimdi tekrar 196.21'e döndüm fakat bir değişiklik yok. 3 hafta kadar önce EVGA Precision kurup kaldırmıştım kısa bir süre sonra acaba o yapmış olabilir mi diyorum. İlginç.

     Kendi kendine OC yapan ekran kartı?







  • EVGA Precision ile ilgisi yok zaten sistemden kaldırmışsın, belki gpu-z yanlış gösteriyordur istersen Gpu Tool veya MSI Afterburner ile bak birde. Yine aynıysa önce sücüyü kaldır sonra driver sweeper ile tüm sürücüleri temizleyip 196.21'yi tekrar kurup kontrol edebilirsin.
  • baska bi overclock programı kullandın mı onu da save ettiysen otomatik win açılısında kendi yapıyodur
  • Hızlar 1mhz 5mhz gibi artamaz, 13-25 mhz arası crystal oscillator (türkçesini bilmiyorum) kullanılır bu da bütün saat hızlarının, oscillator'un değerinin katları olmasını gerektirir. Yani 17mhz oscillator kullanıyorsan 1701 mhz hızın olamaz örneğin 1700 veya 1717 olur.

    Nvidia G92 dönemlerinde 25mhz'lik kristaller kullanıyordu şimdi ne kullanıyor bilemeyecem ama 1mhz'lik gerçek bi saat hızı artışı olamaz yani.
  • Benim 2600 Pro'nun bellek hızını da GPU-Z 495(normalde 500) Mhz olarak gösteriyor.Bence çok sorun değil.

    İşlemcideki anlık değişikliklerin sebebi de Spread Spectrum (ya da adı buna benzer bir şey) özelliğinin açık olmasıyla ilgili.Sanırım açık olunca FSB hızı +1,-1 gibi değişiyor ve böylece işlemci dhaa az elektromanyetik dalga yayıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.