resimde görülebileceği üzre sürücüler ile ilgili bir problemim yok. sürücüler kurulu ve kaydırma çubuğu etkin. yani kaydırılabiliyor.
ancak sorun şu ki ben kaydırdığım anda arka planda çalan müzik ya da ses kısılıyor. hızlı bir şekilde bir kaç kez üst üste bastığımda ses sona kadar dahi geliyor. fakat sanki biri sesi kısıyor.
multimedya klavyenin ses kısma tuşunun takılı kalmış olma ihtimaline karşı klavyeyi çıkarttım. değişen bir şey olmadı. aklıma virüs geliyor. güncel antivirüs programımla spybot ile ad aware ile tarattım. saatlerce gezdikten sonra olması son derece normal olan 2 spyware (ne olduklarına bakmadım. bastım sildim) silidikten sonra da devam etti.
sebebi virüs ise adamların işi gücü yok ses kısan virüs mü yazmış diye düşündürdü.
sonuç açılmayan ses. dünden beri sürücü problemi olabileceğini düşünerek chipset ve ses sürücülerini değiştirdim. kulaklık hoparlör vs her şeyi değiştirdim. sesin kısık olduğunu bugün fark ettim. ziyan olan 1.5 saate yakın zaman. sonuç: kısık bir ses. harap durumdaki sinir sistemim.
bana bir çare.
haydi yukarı.
Dostum basit bir öneri gibi gelecek ama sistem geri yükleme mümkünse bi dene istersen.
sorun çok basit bir nedenden kaynaklanıyormuş. fare üzerine yeniden ayarlanabilir fonksiyon tuşları var. yazılımından ayarlara girince 5 ve 6. tuşların ses açma kısma tuşları olduğunu görünce kafam dank etti. fareyi kontrol ettim ve tahmin ettiğim gibi tuşun takılı kaldığını gördüm. Türk usulü tamir ettim. bakınız şu şekilde