Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri keman çalmak istiyorum ve bu sene başlama kararı aldım . Yeni başlarken önereceğiniz keman türleri varmıdır ? yardımcı olursanız sevinirim .
arkadaşım merhaba;
öncelikle ilgi alanın nedir? yani klasik muzik mi yoksa sanat muzigi tarzımı olacak? cunku tellerin yukseklikleri farklı ornek klasik müzikte teller daha yukarıda olur,digerinde tam tersi,birde soracak çok sorun vardır eminim ama eğer keman henuz almadıysan cin malı kemanlardan ziyade belçika vey avusturya yapımı kemanları tercih et 200-300 tl fiyat oynayabilir,imkanın olursa yarı el yapımı veya tamamen el yapımı keman bulmaya calış( ama bunlar çok daha pahalıdır ),ve çok sabır isteyen bir enstruman ki bunu zaten duymussundur birde yeni kemanda kolay kolay akor tutmaz ama zaten ilk etapta sadece yay çekmeyi öğreneceğin için aradaki ses farkını anlamam kolay olmaz,eğer ilerletebilirsen picastro tel takarsın
saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: kml1978
arkadaşım merhaba;
öncelikle ilgi alanın nedir? yani klasik muzik mi yoksa sanat muzigi tarzımı olacak? cunku tellerin yukseklikleri farklı ornek klasik müzikte teller daha yukarıda olur,digerinde tam tersi,birde soracak çok sorun vardır eminim ama eğer keman henuz almadıysan cin malı kemanlardan ziyade belçika vey avusturya yapımı kemanları tercih et 200-300 tl fiyat oynayabilir,imkanın olursa yarı el yapımı veya tamamen el yapımı keman bulmaya calış( ama bunlar çok daha pahalıdır ),ve çok sabır isteyen bir enstruman ki bunu zaten duymussundur birde yeni kemanda kolay kolay akor tutmaz ama zaten ilk etapta sadece yay çekmeyi öğreneceğin için aradaki ses farkını anlamam kolay olmaz,eğer ilerletebilirsen picastro tel takarsın
saygılar
Öncelikle teşekkürler . İlgi alanıyla ilgili olarakta klasik yada sanat müziği kıyaslaması yapmam fakat böyle bir farklılık gösteriyorsa şayet sanat müziğini tercih ederim ayrıca model olarak bir isim verebilirmisiniz ?
malesef model oneremem cunkü aynı marka ve aynı model kemanda bile ses olarak buyuk farklılıklar olabiliyor,eger kulagına guveniyorsan kendi test et,ama riske atmayayım diyorsan tanıdğın bir müzisyen veya hoca eşliğinde gidip bakabilirsiniz ve son olarak sakın internetten alma :) ne geleceğini asla bilemezsin.
ekstra olarak çin malı kemanlardan uzak durmaya çalış demiştim ama çok gür sese sahip çin yapımı olan kemanlarada şahit oldum ama nadirdirler,fabrikasyon hatası diyelim,istemiyerek şaheser duzeyde kemanlar çıkabiliyor,ama ilk tercihin yarı el yapımı avusturya veya belçika yapımı kemanlar olabilir belki 500-600 tl ye bulunma şansı olabilir,bütçe daha düşükse çin malına mecbur...