< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 16 Nisan 2020; 6:33:55 > |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 16 Nisan 2020; 6:33:55 > |
|
İlk İsmeğe gittim 6 ay düzenli çalıştığım bir dönem vardı daha sonra kursu bıraktım kendi başıma çalışmaya koyuldum bu dönemde doğru dürüst eğitim anlamasam da batı müziği hakkında çok şey öğrendim İngilizcem de olduğu için araştırmam kolay oluyor 3 senenin sonunda kulaktan çalabiliyordum nota okuyabiliyordum ama yine acemiydim ismekte tanıştığım hocamdan özel ders almaya başladım eylul de iyiki de başlamışım online eğitim bence güzel olmaz ben istemezdim. Tek başıma da fena değildim aslında ama kafama göreydim bir baskı yoktu kötü alışkanlıklar edşniyordum şimdi hocam bunu görünce kızıyor iyi de yapıyor Entonasyon gamlar arpejler yay teknikleri notasyon deşifre etmek ritim ve müziği sevip çok çalışmak inan bunlar dışına çıkmazsan keman çalmak çok basit bundan sonrası yoruma giriyor alıyorsun bir eseri ilk önce deşifre ediyorsun içinde etüt ettiğin gamlar arpejler yay teknikleri oluyor işte bu kadar yani alıp eline kemanı başlıcan hacı ben yay çekerken bile mutlu olan bir insandım şu an kreutzer etütlerinin canını okuyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İşin sırrı nedir bilmiyorum az çaldığım dönemde çok dinledim çok izledim yararı dokundu yaptığın her şeyde dinleyip gözlemlemek seni daha iyi yere getirir. Gerçek şu ki Keman mümkün olduğunca pratik ister o büyük eserleri çalmak için belli hıza ulaşmak gerekiyor yavaş bir vivaldi summer dinlemek istemez kimse ama bunu çalmak için sol elini o kadar çok hızlandırman gerekiyor ki benim daha yarı hızın da ellerim ağrıyor daha onlara girişmedim var zamanım belki yıl sonu olur böyle gidersem. Aynı şekil sağ el koordine olmalı soğuyacaksın enstrumandan tel aralığı bu kadar yakın nasıl çarpmadan çalıcan hangi notaya basıyorsun tuşe de bir perde yok kulağınla tespit etmen gerekiyor. Yay çekmeyi öğrenmenin sonu yok keman da ne zaman virtüöz olursun o zaman < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 18 Ocak 2021; 21:33:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
@Bremen Bv-244 Ben 8 aydır piyano çalıyorum. Yaylı enstrümana başlamak istiyorum (Çello) ama piyano çaldığım için nasır oluşumundan dolayı kararsızım. Nasırın problem olmayacağını düşünsem hemen başlarım o derece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 11 Mart 2021; 19:1:19 > |
|
Yok nasir tutmuyor tel cekme yapmazsan sıkıntı olmaz . Tutarsa kaliteli tel degildir Evet yakin oluyor kulaga ama her kemanin sesi degisik oluyor kendi kemanim beni hic rahatsiz etmedi bi kere valencia keman aldim volume u ne yüksek öyle ses yuksek geldi gerçekten tabi alisma ile alakali.simdi ver istediğin kemanı rahatsız ermez geçen 40 yillik bir viola caldim yok böyle muazzam bir ses hem agliyo hem bagiriyor. Bence endiselenmek yerine sesi daha cok duymanin verdigi hazzı yakalamak lazim en yakindan konseri dinleyen sansli bir insan gibi dusun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 24 Mart 2021; 21:20:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
@Bremen Bv-244 Anladım hocam teşekkürler cevabınız için. Araştırdım yabancı forumları keman çalarken pratik yaparken falan earplug kullanan kişi sayısı bayha var. Ben de alırım büyük ihtimal musician earplug 15 decibel falan düşüren. Sorun şu benim bulunduğum bölge de müzik kursu bile yok özel ders verende yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 31 Mart 2021; 14:32:58 > |
|
Akort etmekte bisi yok tel takmak kolay degil illa kurcalarsan ogrenirsin tabi tel kopma ihtimali var İngilizcen varsa guzel kanallar var valla birisi yanlısını duzelsin de nerden egitim aldıgın onemli degil yani online ders istemem sahsen yine senin tercihin. keman da en onemli sey tum enstrumanlarda da dogru seyi pratik etmek sen gunde 4 saatinde versen yanlıs calısırsan bunu pratik etmis oluyorsun ben buralardayım bana sorabilirsin zor bir yol baslangıc ta yanlıs bir yol izleyip yolu uzatmamanı öneririm. Earplug lazım olmaz yaa biraz cal cok rahatsız olursan denersin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 4 Nisan 2021; 14:43:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kediolacakcocuk -- 9 Mayıs 2021; 22:15:49 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kediolacakcocuk -- 9 Mayıs 2021; 22:16:1 > |
|
Aslında başlangıç için keman alacaksanız daha doğrusu sıfırdan başlayacaksanız. Ciddi bir yatırım yapmaktan kaçının derim. Özellikle ilk 1 yıllık bir keman seçimi yapıp sonrasında çok daha kaliteli el yapımı veya ağaç bir keman alabilirsiniz. Yani başlangıç olarak temkinli gitmekte fayda var. Çünkü keman diğer enstrümanlara nazaran biraz daha uzun süreçte yanıt verebiilen enstrümandır. Buraya başlangıç için alınabilecek kemanların linkini bırakıyorum. Hepsini tek tek inceleyerek seçim yapmanızı kolaylaştırmak için görsellerle beraber eklıyorum. https://kayasanatakademi.com/yeni-baslayanlar-icin-keman-onerileri/ |
|
|
Merhaba hala buralarda mısınız bilmiyorum.. bu bahsettiğiniz keman şu anda 1700tl. Önceden çok az keman deneyimim oldu 3/4 lük bi keman çalıyordum sadece 1 2 parça biliyordum. Keman yay tutuş yay çekiş vs tecrübem var kendi kendime 1 haftada öğrenmiştim hepsini ama sonra keman kırıldı ve tekrar almadım. Şimdi tekrar başlamak istiyorum ama hangi kemanı almalıyım bilmiyorum. Fiyatlar malum çok yüksek marka kemanlar 3000tlden başlıyor. Sizce ne almalıyım yardımcı olabilir misiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|