Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (792. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.425
Cevap
427
Favori
1.062.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sorun çıkaranı nasıl tespit edebilirim gittimi hepsinde aynı anda gidiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • macorono34 kullanıcısına yanıt
    WiFi ayarlarınızı atar mısınız. Dfs ye giriyor olabilir.

• Bu arada ben geçen haftalarda reklamsız bir wifi yaptım dns ile birlikte acaba ondanmi diye onu kapadım ama 1 haftadir sorun yoktu bugün güncellemeden sonra gitmeye başladı.
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

Tm dediğim gibi dfs ye girmiş bu bir sorun değil. 5ghz kanal ayarını 36 - 40 - 44 - 48 den birini seçin, sorununuz çözülür.

• Peki bende ocurus quest 2 varda 5ghz ile bağlanıyorum ona. bi etkisi olurmu acaba kanal i düşürmenin

Olmaz aksine 36 - 48 kanal aralığı en yaygın 5gjz kanalları ve maksimum uyumluluk sağlar. Bazı cihazlar dfs kanallarını kullanamaz.

• Teşekkürler ederim arkadaşlar. 48 e çektim dfs yazısı kalktı inşallah tekrarlamaz.

• Sonunda başardım Broadcom demek ki fakat yanındaki numara ne oluyor?

ChipSet Vendor Id: BDCM:0x9399

ChipSet VersionNumber: 0x9399

ChipSet SerialNumber:

• grikurtccc G kullanıcısına yanıt
    Version numarası yazıyor zaten ancak farklı bir tabanda, nasıl çevrimi yapıldığını bilmiyorum. Önemli bir detay değil zaten.

Bendeki 0xd180 in karşılığı 209.128
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 31 Ekim 2022; 8:44:14 >

• Merhabalar.

Evimde FTTH sistem mevcut.

Fakat lanet olası TT'nin verdiği Tılgın modem var artık modem mi router mi neyse.

Yenisini alayım diyorum tılgından başkasında internet olmaz diyorlar.

Extender kullanıyorum hızı yarı yarıdan daha fazla düşürüyor.

Artık bu lanet tılgına katlanıcaz yapacak bişey yok. 5 metre oda ileride sinyal acayip düşüyor. TP'linkin prize takılan extenderi bile bu kadar düşmüyor yahu.

Keenetic'in Lite modelini alsam kablo ile bağlayıp Acces Point olarak kullansam diyorum hiç olmazsa anteni manteni belki işe yarar.

Hatta tılgının wifi özelliğinide kapatayım kimse bağlanmasın direk Keenetic'e bağlasınlar diyorum?

Evim 152 m2 net. Biraz büyük sayılır aslında değil ama Tılgın'a göre büyük 10 metre ilerde sinyal kayıpları olan bi aletten balkonda çekmesini beklemek devenin uçmasını beklemek gibi bişey.

Ne önerirsiniz arkadaşlar?

• Bazıları Lantiq daha yüksek hız sağlar ancak Broadcom modem daha az crc hatası

daha stabil yani daha az dalgalı bağlantı demiş. Siz ne tavsiye edersiniz lantiq mi broadcom mu

modem alıp köprü modunda kullanacağım güzel bir routerla

• grikurtccc G kullanıcısına yanıt
    keenetic (MTK), Tplink 9970v3 (broadcom) kullandım. Şuanda bridge modda Zyxel p2812 openwrt (lantiq) + keenetic giga kullanıyorum. Dslam da lantiq bu arada.

Aman aman bir fark yok aralarında. Dslam lantiq ve modemde lantiq olunca taş çatlasa diğer iki modeme göre 8 snr da 1 1.5mbps daha yüksek hızda bağlanmıştır. Onun dışında 3 modemde aynı hat yönetimi konusunda. Benim hat sapasağlam olduğu için hata oranı çok çok az zaten. Bu cihazdan cihaza değişim de göstermedi. Azdı hala az. Zaten p2812 ye sırf meraktan dolayı geçtim. Keenetic Extra dsl den 9970v3 bridge + keenetic giga ya geçme sebebimde ucuza keenetic giga bulmuş olmamdı. Herhangi bir sorundan dolayı değişim yapmadım yani.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Kendi alacağınız router modelini kullanabilirsiniz.

İhtiyacınız pppoe kullanıcı adı ve şifre ile vlan değerini tılgın arayüzünde kontrol etmek.

152metrekare için 2'li mesh sistemi yapmanızı tavsiye ederim.

Bu bağlamda da 5ghz yayın yapabilen dual band wifi ye sahip modellere yönelmenizi bütçeniz elverdiğinde öneririm.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam maalesef tt kullanıcı adı ve parola vermiyor. Kısacası tılgın routeri değiştirtmek istemiyor tt.

Hadi ben modem arayüzünden bir şekilde kullanıcı adını aldım ama parola ****** şeklinde perdeli.

Kaynağı çöz diyerek bir şekilde bulacağım.

Yada en olmadı ikili mesh yapacağım dediğiniz gibi.

5ghz ye gerek varmı diye düşünüyorum? mesh sistem 5 ghz desteklese bile modem 5ghz değil bence hiç gerek yok.

Zaten evdeki IoT cihazların tümü 2.4 ghz de çalışıyor. 5ghz desteklemiyorlar.

Mesela robot süpürgem, oda termostatım vs.

TT'den arıza kaydı açıp talep açıcam routerin değişmesi için olumsuz olursa ya modem alıcam yada mesh sistem kurucam bakalım hayırlısı.

Çok teşekkürler ilginiz için.

Siz kullanıcı adı ve şifreyi sms ya da müşteri hizmetlerinden alabilirsiniz.

Hadi yine alamadınız Keenetic 3.9 yazılımında bu konuda size yardımcı olacak özelliğie sahip. Tılgın'dan ister ilgili datayı, Tılgın verirse arayüzüne kaydeder.

5ghz cihaz 2.4 ghz ' de yayın yapabiliyor. Yinede ikili sistemde isteğe bağlı olarak tekrarlayıcı ciahzı 2.4ghz seçebilirsiniz.

Tedarik konusunda da yardım isterseniz profilimden ulaşabilirsiniz.

Hocam çok uğraştım maalesef vermiyor TT. SMS ile nasıl yapılıyor bilmiyorum.

FTTH sistemlerde böyle diyor, başka modem kullanamazsınız diyor.

FTTH ne desem bilemiyecek kağıt kalem versem yazamıyacak insan karşımdaki bana FTTH sistem diyor.

Ah bi alabilsem gerisini halledicemde.

Oha geldi valla, Allah razı olsun.

Bende kendimi araştıran teknolojiden anlayan biri sanardım, çok sağol üstad. Şimdi sıra geldi vlan numarasını almaya, onuda eve geçince alırım nasipse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Keenetic'ini de nasipse bizden alırsın artık.  

PM atamıyorum size.

İnşallah hocam nasip.

Hangi modeli önerirsiniz, çok fazla modem çeşidi var hangisi router hangisi modem anlayamadım. WAN girişi olması lazım sanırım?

Fazla tuzlu olmayan hangi modemi önerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.