KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (613. sayfa)


-
-
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Yaşadığınız wifi kopma problemi diye bahsettiğiniz acaba DFS taraması yaptığı an mı? Ekran görüntülerinizde DFS kanala düştüğünüz gözüküyor. 3.8.x sürümlerinde yeni wifi ve çipset ile ilgili değişiklikler deneniyor.
1-
2.4 GHZ için oto - 6 saat kanal ayarı
5 ghz için 36-48 arası sabit kanal ayarını test etmenizi öneririm.
2- SRA ve diğer teknolojiler kurulum sihirbazı sonrası line training ile kendi öğreniliyor. DSLAm'den bilgisi alınıyor.
-
yanıtınız için teşekkürler , DFS'nin böyle bir problem yaratacağını hiç düşünmemiştim 5GHz için dediğiniz kanal ayarını deneyeceğim.
Tekrardan teşekkürler @KYTECHNGAMING
-
Omni DSL i 3.8a6 sürüme guncelledim ancak güncelleme sonrası reboot etmedi, wifi yayını olmadan kaldı, sadece power ışığı yanıp sönüyordu ama ekranda güncelleme 100% idi. Ben de fişi söküp tekrar taktım, açıldı, ancak fişi söküp takmadan cihaz reboot etmiyor. Fişi söküp taktıktan sonra düzgün çalışıyor ama uzaktan ya da ağdan reboot edince cihaz açılmıyor. Neden olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikbasm -- 18 Şubat 2022; 10:2:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hero DSL + Turknet Vdsl hat ile 3.7.1 ve 3.8 alpha yazılımlarında kopma yaşıyordum. 3.7.2 kararlıda hiç sorun yaşamadım.
Dün itibarıyla 3.8. Alpha 6 sürümüne güncelledim. 15 saattir kopma veya sorun olmadı. Denemeye devam ediyorum. Normalde şimdiye kadar kopardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Extra DSL kullanıyorum, 3.7.x sürümlerinde performans sorunu yaşıyorum (downloadda dalgalanma, ping, inernete erişememe). 3.6.x sürümlerde sıkıntısız kullanıyorum. Fakat eski sürümlerde modem bileşen seçmeme yada mod değiştirmeme izin vermiyor illa güncellicem diyor yaparsan. Bunu aşmanın yada güncelleme özelliğini tamamen deaktif etmenin yolu var mı?
Diğer markalara güncelleme vermiyor diye kızardık Keenetic de suyunu çıkardı. Şırf şu güncelleme zorlamasından dolayı satacağım modemi artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 18 Şubat 2022; 11:4:49 > -
Hocam aynı ekipman aynı ıss (Hero dsl + Türknet vdsl) 3.7.2 ile 13 saattir kopma yaşmadım ama crc 120.000 civarındaydı. Dsl ayarlarından UPBO yu kapattım hat değerlerim farkedilir derecede yükseldi. SRA yı da dün kapatmıştım, açmadım. Bakalım kopma vs olmazsa hızımı 50 mbite yükselticem.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Keşke güncelleme versiyonunu biz seçebilseydik. Çok daha güzel olmazmıydı. Kutucuğa tıklayıp aşağıdaki versiyonlardan dilediğimizi seçebilseydik
3.4
3.5
3.6
3.7
Seçip altında fw dosyasını seç yükle. Böyle bir seçenek olabilir mi acaba ileriki zamanlarda? Sn. @KYTECHNGAMING
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcangoral -- 18 Şubat 2022; 11:9:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de söylediğiniz tüm ayarları yaptım ancak modemi kapatıp açtıktan sonra yarım saat bağlantı sağlanmakta ancak en fazla bir saat sonra turuncu ışık problemi devam ediyor başka bir şey yapma imkanımız var mı @KYTECHNGAMING
-
3.7.2 kararlı hiç sorunsuz kullandım. Şuan 17 saattir 3.8.a6 yı sorunsuz kullanmaktayım. Ben SRA nın bir zararını görmediğim için hep açık kullanıyorum.
Fakat UPBO ayarını sizin dediğiniz dibi deneyeyim. Benim hat değerleri düzgün fakat dahada düzelir belki. Teşekkürler paylaşım için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 18 Şubat 2022; 11:54:36 > -
Keenetic daima ileriye gider, belli sürümlerin altını öncelikle güvenlik nedeni ile kullandırmaz.
Mesela RMM desteğinden tamamen yararlanmak içinde şu anda minimum 3.8.3 Alpha olmalısınız diyor.
-
Sanırım recovery yapmalısınız. Kendisini kurtarırdı aslında lakin power ışığı yanıp sönmesi yazılımı güncelliyor manasına gelir. Siz bu sırada fişten çekmişsiniz.
Yada kararlı yazılıma geri dönmeyi deneyin tekrar.
-
Otomatik güncelleme kapalı ise güncellemez zaten. Ama bileşen ekle/çıkar eylemi en son sürüm üzerinde yapılır.
-
Kullandığınoz herhangi bir dns / dns hizmeti ayarlı mı?
-
hayır herhangi bir dns hizmeti ayarlı değil
-
Aslında güncelleme bitmesini uzunca bir zaman bekledim, bir türlü başlamayınca gidip fişten çektim, çektikten ve taktıktan sonra normal açıldı, şu an sorunsuz olarak çalışıyor, ama yazılımdan yeniden başlatınca başlamıyor, power ışığı yanıp söner şekilde kalıyor, yine fişi çekip takınca düzeliyor.
Tüm ayarları yeniden yapmaya üşeniyorum, kararlı sürüme o yüzden dönmek istemiyorum, bir sonraki güncellemeyle düzelecek mi ona bakarım artık, ekstra bir durum olmazsa.
recovery ile ayarlarım silinir mi? silinmezse onu da deneyebilirim.
-
Recovery ile silinir.
Önizleme de 3.7.3 sürümü yayınlandı.
-
KeeneticOS 3.7.3 Sürümü Önizleme (BETA) Kanalında Yayınlandı. 18.02.2022
-
Sağolun hocam, Next DNS desteği var mı bu sürümün?
-
3.8.x sürümlerinde entegre mevcut. 3.7'de manual yapılandırabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X