Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ttbarracuda Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
25.786
Cevap
420
Favori
1.020.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

@KYTECHNGAMING bu modemi seçme sebebim okuduğum bilgiler ve kullanım kolaylığı sebebiyle

modemi kurulumu gerçekleştirdim, network yapılaşmasına da yabancı değilim, LTE modem olsun Router olsun DSL Modem olsun hepsinde,

1 - raspberry pi statik ip ayarlayıp,

2 - WAN/DSL bağlantısında DNS 1 raspberryi pi için ayarladığım statik ip girer,

3 - sonrada özel kuralları olan cihazlarımı da Statik IP ayarlayıp, cihazları kullanmaya başlardım, 12 saattir, uğraşıyorum bu kadar zor olmaması gerekirdi. ister yeni firmware ister eski firmware.

araba örneğinde servise gidersin, sorunu gider veya mahkeme ile uğraşıp gereğini yaparız, ancak deneyimli kullanıcı veya noop kullanıcı olarak da bu kadar uğraşılmaması gerekilirdi.

• Mbaydar76 kullanıcısına yanıt

Yaşadığınız durumu kullanıcı grubumuz içinde yazdığımda yapılacaklar bu kadar uzun ve zor olmadığı iletildi. (Keşke bende sizin gibi bir yapıyı deneyimlemiş olsaydım da yardımcı olabilseydim.)

Fakat sizin şekilde kullanan arkadaşlar mevcut, ister raspi üzerinden isterse opkg paketi olarak.

Deneyimli bir kullanıcı olduğunuzu düşünerek, bazen gözümüzden kaçan birşey olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir.

Konu ile ilgili destek@keenetic.com.tr ' den de destek alabilirsiniz.

• Arkadaşlar Keenetic Extra modeme sahibim. IDM ile uzun süre birkaç dosyayı beraber indirirken modem internet ışığı kırmızıya geçiyor ve indirmeler duruyor. Dosyaları yeniden indirmem işkence oluyor bu sefer. Bu sorunun birçok kez tekrarlaması yıldırdı artık beni. Bu sorunla karşılaşan ve çözümünü bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • healthypatient H kullanıcısına yanıt

cihaza 192.168.1.1/a komutu ile erişip aşaıdaki komutları girip test et.

interface PPPoE0 lcp echo 30 3 adaptive

system configuration save

• Sebastian_RR kullanıcısına yanıt

Komutun ne işe yaradığı ile ilgili bilgi verebilir misin?

Paketler ile ilgili neyi düzenliyor?

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Hocam ben daha önce büyük boyutlu dosya indirirken arkadaşın bahsettiği gibi bir durumle karşılaşmıştım bana kenetic destek bu komutları gönderdi echo pkaetlerini düzenliyor herhalde bende komut girdim sorunum çözüldü. arkadaş test edip bilgi verirse en azından komut bu tarz durumlarla karşılaşanlar için yararlı olabilir.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

Selam Wired connections bölümünde iki yere DNS giriliyor, Ignored DNS de seçili, ama yinede ilk 2 resimdeki eğer ağ dan bir cihaz talepte bulunuyor ise 192.168.1.1 eğer Raspberry Pi den talep geliyorsa 127.0.0.1, ikinci defa resetledim, sizin kullanıcı grubu dediğin yer neresi?

• Sebastian_RR kullanıcısına yanıt

Yazdığınız komutları girdim. İlk komutu girdiğimde;

{ "prompt": "(config)", "status": [ { "status": "message", "code": "72286608", "ident": "Network::Interface::Ppp", "source": "", "warning": "no", "message": "\"PPPoE0\": LCP echo parameters updated." } ] }

son komutu girdiğimde;

{ "prompt": "(config)", "status": [ { "status": "message", "code": "8912996", "ident": "Core::System::Configuration", "source": "", "warning": "no", "message": "saving (http/rci)." } ] }

yazdı. Modemi birkaç ay önce almıştım. Aldığım sürümle duruyordu. Onu da güncelledim. İnşallah sorun devam etmez. Teşekkür ederim yardımınız için.

show interface

komutu ile hangi PPPoE : up olarak gözüküyor bak bakalım

Komutta PPPoE1 de yazman gerekebilir.

• Mbaydar76 kullanıcısına yanıt

Kablolu kısmı ethernet ile gelen bağlantılar (köprü modunda bir modemden yada ont/swtich ile gelen fiber) da kullanılan arayüzdür.

DSL kullanıyorsanız DNS ayarlarını orada yapmalısınız.

Adguard raspi üzerinden kullanmak istediğinizde Ev-Ağı dhcp altından idi sanırım yapacağınız DNS girdisi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 14 Ocak 2022; 17:27:48 >

test yaparsın sorun olursa self-test alıp keenetic gönder kontrol ediyorlar hızlıca.

• merhaba arkadaşlar, daha önce soruldu mu çok araştırmaya fırsatım olmadı şöyle bir sorum var; turknet ile 100mbps fiber bağlantıya geçtim. kullandığım modem keenetic extra dsl ac1200 kn2111. bu modemi fiber ile kullanabilir miyim? veya türk telekomun vermiş olduğu fiber modeme bağlayıp interneti bu modem üzerinden dağıtabilir miyim? Bilgi verirseniz çok sevinirim zira keenetic modemi kullanmaya devam etmek istiyorum evde 2 adet omni 300 var onları air mesh yaptım sistem aynı şekilde devam etsin istiyorum, zaten keenetic'in arayüzü daha kullanışlı kopmak istemiyorum. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Nitroglycerin N kullanıcısına yanıt
    Evet kullanabilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bununla ilgili ayarları yapabileceğim bir video veya bağlantı linki var mıdır? Ayrıca cevap için teşekkür ederim.

• Keenetic Extra DSL için 3.6.12 stabil sürüm firmware yok mu kimsenin elinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nitroglycerin N kullanıcısına yanıt

Yardımcı olacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/isletim-sistemli-modem-keenetic-extra-dsl-incelemesi--140920894-10#151709179

• Taunt T kullanıcısına yanıt

Grubumuzda paylaşılmıştı.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumlarıdrive.google.com
    Keenetic Modem Ayar Yedek - Google Drive
    https://drive.google.com/drive/folders/1woI6fZS_q-NyDdoGQwNIJ5WU70IP0zdp
  • Neden DSL DMT kodlarını bu kadar kurcalıyorlar ki, ben 3.7.1 sonrası hiçbir sürümde adam gibi DSL bağlantısı kuramıyorum, ne kod ne başka bir şey düzeltmiyor bu durumu. Keenetic yetkilileri de bu sorunu yaşayan sadece ben olduğum için pek umursamak istemiyorlar. 3.6.12 sürümünden sonra gelen hiçbir şey bağlantımı düzeltmiyor işte, rezil ettiler güzelim modemi. En iyisi TurkTelekomun verdiği cihazı kullanmak valla, en azından tek tip cihaz altyapıya göre uyumlu üretilmiş, elalemin Rusyasından gelen DMT kodu ile Türkiyedeki DSLAMlar düzgün çalışmıyor işte

• Arkadaşlar son bir haftadır internet tam 21:59'da kopuyor ve internet ışığı sarıya dönüyor, 2 dakika sonra geri geliyor. Modem IP kaybetmediği için de ISS tarafına yansımıyor sorun. Benzer durumu yaşayıp çözebilen var mı?

• keenetic markasının özellikle dsl kısmında çok fazla sorun yaşayan var. kullanıcılar bukadar ayrıntıyla uğraşmak zorunda değil.Router ürünleri başarılı ama dsl kısmı çok vasat. 2020 yılında aldığım omni dsl sürekli bağlantı keserken vodafone h300s değerlerini ekliyorum. şu snr değerine sahip bir hat kopmamalı.

Vodafone h300s de 1 ay 18.6 SNR -0 crc hatası ve sıfır kopma ile kullandım .

aynı hat omni dsl 14 SNR internetışığı turuncuya dönüyor keenetic destekle denemediğimiz yöntem kalmadı. sonuç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekniking -- 15 Ocak 2022; 15:18:27 >

• 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.