Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26.663
Cevap
428
Favori
1.075.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim beklentim bu grup priz önce arızalansın elektriği kessin. diğer cihazlara yüksek voltajın geçmesini engellesin, yoksa haklısın %100 yıldırıma karşı dayanmasını bekleyemem. Birde yıldırımın kaç volt geldiği belli değil, 30bin de gelebilir 1000 te gelebilir. Bunların hepsine dayansız dediğimizde koca bir cihaz koymak gerekir. topraklama gerekir vs 5-6bin tl yi geçer sanırım. Bunu pek kimse yapmaz.arıza riskine ve maliyete göre biraz şansa bırakıyoruz mecburen. Bir voltaj korumalı grup priz daha almak daha az maliyetli.

Modemin üzerinde 110-230 volt adaptör DC adaptör var. voltaj dalgalanmalarına düşmelerine karşı modemi destekliyor. Avrupada elektrik çok stabil olduğu için genelde 230 volt kullanıyorlar. Türkiye için dalgalanmaya dayanıklı adaptör önemli. Notebooklarda PC lerde yıllardır 110-230 kullanılıyor , pahalı cihazlarda sorun olmuyor hu maliyet ama ucuz cihazlarda genelde kullanılmıyor, Keenetic burada hassas davranmış, başka modemler de de var ama hepsinde yok.

• ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    tamam işte bende diyorum ki yatarken anahtarlı gurup pirizden kaparsan voltaj yükseldi oynadı düştü kesildi yüksek geldi derdi olmaz sonuçta kapalı cihazlar açıktan daha güvenli, ne adaptörü yanar nede portu sen sanma ki cihaz çalışırken ters bir voltaj gidip gelirse adaptör yanmasıyla kurtarırsın o iş öyle değil işte

bu modem tr ye yeni girdiği için ve pek bilmediği için bizdeki dandik voltajları anahtar koymamış olabilir istediği kadar koruma olsun cihaz sürekli açıksa risk fazladır hele tr deysen. örnek led tv lerin beslemeleri çok hassastır kötü bir voltajda gidebilir ve voltaj regülatörü tavsiye ederler artı kombilerin de anakartı hassastır buna da regülatör takılması tavsiyedir ben her ikisine de taktım ve rahatım artı uzaktan kumandalı pirizde takılı led tv ye takılı regülatöre elektirik gidip gelince hemen açılmaz gerçi açılsada sorun olmaz çünkü arada regülatör var ve bu cihazlarda aşırı ppara değil regülatörü 150 tl kumandalı pirizi de 40 tl ye almıştım 4 adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mart 2020; 0:57:21 >

• Arkadaşlar bu ayar böyle mi olmalı 2.4g 5g geçiş için?
    Hareketlilik domain adı id otomatik geldio ayar kapalı mı olmalı açık mı? @micro77

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 24 Mart 2020; 16:46:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Keenetic Extra DSL AC1200 modem de fiber desteği var mı?
    Elektrikden gelen yüksek voltajı engellemek için ya fişden çıkartacaksınız yada regülatör kullanacksınız...

Olur da DSL port'dan gelen yüksek voltaj için ancak DSL fişini çekerek işi garantiye alabilirsiniz...

DSL portundan gelen voltaj ile Zyxell ve Asus modemleri çöpe attığım oldu malesef...
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    normalde kapalı kullanıyorum.
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

detaylı bilgi için ;

• Inrl kullanıcısına yanıt
    merhaba

Keenetic extra DSL modemin "FİBER ethernet" desteği var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 24 Mart 2020; 19:6:11 >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    2.4 ghZ ve 5 ghz geçişte kapalı sizde bunun özel bir nedeni varmı hocam merakımdan soruyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ben de tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını anlayamadım doğrusu , forumdaki yetkiliye sordum...
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Band steering direk kullanım dışı yazıyor sizde. Ama bu haldede 2.4 ghz ve 5 ghz arası geçiş yapıyor mu cihazlar hocam?

Fast olan seçeneği de açmasanda geçiş yapıyor ama o açık olursa daha hızlı geçiş yapıyor sanırım amacı o.

5g ve 2.4g SSID adları farklı olduğu için bandlar arası geçiş kullanmıyorum.

ama istenirse SSID adları aynı yapılıp kullanılabilir tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Benim beklentim bu grup priz önce arızalansın elektriği kessin. diğer cihazlara yüksek voltajın geçmesini engellesin, yoksa haklısın %100 yıldırıma karşı dayanmasını bekleyemem. Birde yıldırımın kaç volt geldiği belli değil, 30bin de gelebilir 1000 te gelebilir. Bunların hepsine dayansız dediğimizde koca bir cihaz koymak gerekir. topraklama gerekir vs 5-6bin tl yi geçer sanırım. Bunu pek kimse yapmaz.arıza riskine ve maliyete göre biraz şansa bırakıyoruz mecburen. Bir voltaj korumalı grup priz daha almak daha az maliyetli.

Modemin üzerinde 110-230 volt adaptör DC adaptör var. voltaj dalgalanmalarına düşmelerine karşı modemi destekliyor. Avrupada elektrik çok stabil olduğu için genelde 230 volt kullanıyorlar. Türkiye için dalgalanmaya dayanıklı adaptör önemli. Notebooklarda PC lerde yıllardır 110-230 kullanılıyor , pahalı cihazlarda sorun olmuyor hu maliyet ama ucuz cihazlarda genelde kullanılmıyor, Keenetic burada hassas davranmış, başka modemler de de var ama hepsinde yok.
    1-2 sene önce yağmurlu havada modem ve router pert. Bende TV + modem + diğer cihazları korumak için araştırmaya koyulup aşağıdaki ürünü almaya karar verdim. telefon hattı da bağlanabiliyor. Başta fiyatı astronomik yüksek geldi. Ancak araştırınca hemen hemen bir çok ürünün içinde 1 liralık devreler olduğunu görünce vazgeçtim. Sonra Philips göz kırptı ama bir çok kullanıcı cihaz üzerindeki LEDlerin anlamsız yanıp söndüğünden dert yakınmış. Koruyup korumadığı belli değil. Kullanım kitapçığında bir açıklama dahi yok. Sonrasında APC almak zor olmadı. USB'li olanı da var.
    https://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Performance-SurgeArrest-8-ç-k-Telefon-ve-Koaks-Koruma-230V-Almanya/P-PMF83VT-GR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 24 Mart 2020; 22:19:9 >

• interwap kullanıcısına yanıt
    Güzel bir ürüne benziyor, bendekinden daha iyi kesin... teşekkürler bilgilendirme için. Biraz baktım çok karmaşık konu bu yıldırım koruması, sadece voltaj değil, etki süresi de çok önemliymiş. bina içindeki 3 lü hat durumunun olup olmaması vs . gelen enerjiyi başka yöne göndermekten ziyade, MOV temelli biraz daha sigorta modeli hattı kesme yöntemi temelde öne çıkıyor görünüyor. Her durumda yıldırımın bir standardı yok, bir yere kadar koruyor :)) yıldırımın voltajın yanında sigortadan daha yavaş akım üretmesi bekleniyor...
    en.wikipedia.org
    Surge protector - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector

• Arkadaşlar ulaşılabilir hızı nasıl görürüm arka sayfalarda telnet komutu felan yazanlar olmuş anlamadım modem üzerinden göremiyor muyuz telnet komutu nerde nasıl girip görüyoruz yardımcı olur musunuz?

Birde Arkadaşlar ben adsl kullanıyordum 16 mb kadar sonra mahalleye tip7 daha dolabı konuldu santral yakınlaştı 35 mb e kadar hız alabileceğim söylendi vdsl 1 hafta oldu geçeli özellikle akşam saatlerinde 9-10 arası kopmalar oluyor 3-4 dk geliyor net sonra kopuyor tekrar bağlanıyor felan arka arkaya 1 saat boyunca yaptığı oluyor sonra snr marjin yükseltip hız düşürünce kopma kesiliyor bunu her zaman yapmıyor gün içinde belli saatlerde yapıyor. Sizce hattım 35 mb ı kılpayı mı destekliyor vdsl e geçeli 1 hafta oldu ilk 2-3 gün sorun yoktu max hız almıştım.

Gürültü seviyesi yazan yer snr marjin oluyor sanırım bu değer adsl de iken 6.5 lere kadar düşüyor du kopma olmuyordu vdsl de 9 un altına düşünce kopma yapıyor. Diğer hat zayıflaması sinyal gücü vs anlamıyorum pek.

Buda hızımın 32 mb indiğinde ki değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 25 Mart 2020; 0:11:29 >

• interwap kullanıcısına yanıt
    6 lı olan tr de var baya pahalı ama 1 defa alınacak sonuçta ben alırdım
    urun.n11.com
    Apc Pm6-gr Essential Surgearrest 6 Çıkış 230v - n11.com
    https://urun.n11.com/akim-koruyucu-prizler/apc-pm6-gr-essential-surgearrest-6-cikis-230v-P415387621

USB Lİ
    www.hepsiburada.com
    Schneider Electric APC 5'li Akım Korumalı Priz ve 2 USB Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-ve-2-usb-girisi-5v-2-4a-pm5u-gr-p-hrspm5u-gr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Mart 2020; 0:18:35 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Çoklu usb adaptrum vardı. telefon hattı ve coax desteği ile ben Interwap ın önerdiği modeli beğendim. 8-9 sene önce Teknosadan Samsung TV ile beraber özelliğine pek bakmadan aldığım korumalı adaptörü, bu ürünü görünce değiştirmeye karar verdim. hem telefon hem de Coax var bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 25 Mart 2020; 1:7:26 >

EVET bunu da gördüm de fiyata yuh derler diye link koymadım
  • İnternet ışığı turuncu oldu İnternet erişimi yok yazıyor ama var kullanıyorum bu bir hata mı?

Aynı sorun bendede var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keenetic modemi görmüyor sanırım güncelleme menüsünde de keenetic bulunamadı diye hata veriyor değişik bir durum bu şekilde kullanmaya devam ediyorum ama bu bir hata bence sıfırladım kaç kere yazılımsal hata olsa düzelirdi diye düşünüyorum desteğe yazdım bakalım.

Edit: Peki sizde İnternete girebiliyor musunuz hocam? Destek bir sorun teşkil etmez düzelir genel bir sorun var dedi bakalım inşallah donanımsal değildir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 25 Mart 2020; 10:0:36 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.