Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1042. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
26.663
Cevap
428
Favori
1.076.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10401041104210431044
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tüh üzüldüm simdi, o zaman ben hata yaptim. Peki
    Titan alip yine voyager pro ile dagitim yapsam voyager pro ya kablolu bagli cihazlar 800 mbit ortalama hiz alir mi ?
    Arada 8-9 mt var sadece.

Yoksa Titan alip buddy ile mi desteklemek daha mantikl. Ama onda da tek port girişi var bana en az 2 lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannburak -- 7 Ağustos 2024; 12:13:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Evin büyük oğlunun yanına küçük kardeş geldi. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  Aklımda uzun zamandır mevcut ağımı Mesh yaparak genişletmek vardı. Konu içinde başka markalar ile tekrarlayıcı modunda denemeler yaptığımda verimli çalışmadığını yazmıştım.

HeroDSL'in yanına bütçeyi çok zorlamayacak yeni seriden bir model olan Keenetic Explorer (KN-1613) ilave ederek kullanmaya karar verdim. Hazır kullanmaya başlamışken ürün hakkında deneyimlerimi de paylaşayım. Almayı düşünen olursa belki faydası olur.

Teknik Özellikler sayfası;

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyelerikeenetic.com.tr
    Keenetic Explorer
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-explorer

Aradığım bütün kablosuz özelliklerin bulunması tercih sebebi oldu. Benim gibi Wifi 6'ya geçmeden Wifi 5 kullanmak isteyen ve aynı zamanda Beamforming, airtime fairness ve multiuser MIMO özelliklerine sahip bir cihaz arıyorsanız biçilmiş kaftan. 2.4 GHz bandında 300 Mbps, 5 GHz bandında ise 867 Mbps hız sunuyor. Toplamda 1200 Mbps hız diyebiliriz.

2 adet hareketli anteni var. Dört adet 100 Mbps ethernet portu mevcut. Mavi renkte olan WAN portu. Cihazı MESH'e dahil edip kablosuz ağımın bant genişliğini kullanacağım için ethernet portlarının 100 Mbps olmasını çok düşünmedim. Yerleştirmeyi düşündüğüm noktada ekstradan kablo ile bağlayacak bir cihazım da yok açıkçası.

128 MB RAM ve 32 MB dual flash memory ile geliyor. Bunlar zaten fazlasıyla yetiyor. Takılma, donma gibi bir sorun yok. Ben HeroDSL aldığımda fark etmemiştim. Bu Dual Flash özelliği onda da varmış. Güncelleme sırasında bir sorun ile (elektrik kesintisi gibi) karşılaşırsanız diğer bölümden yedekleyerek kurtarmaya yarıyormuş. Cihaz yeni olunca yeni bir özellik diye düşündüm ama Keenetic diğer cihazlarında da bu özelliği sağlamış. 3 yılın ardından eski cihazımın bir özelliğini daha Explorer sayesinde öğrenmiş oldum.

Cihazın yanındaki switch ile hızlı şekilde router modundan menzil genişletici moduna alınıyor olması oldukça pratik. Web ara yüzünden yapmak isteyen olursa o da mümkün. Zaten hızlı kurulum ekranı geliyor. Oradan ne şekilde kullanmak istiyorsanız seçenekler arasından devam ediyorsunuz. Ben Wifi Mesh sistemi sayfasındayken ethernet yoluyla bağlayarak ekledim. En basit yol bu sanırım. Bağlanması ve yeniden başlatıp sisteme dahil olması 1 dakika kadar sürdü.

Renk takıntısı olanlar için güzel bir haber; adaptör ve kablosu beyaz KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri Genel gri-beyaz tasarım ile bütünleşmiş. Böyle küçük detaylara dikkat edilmiş olmasını seviyorum.

Explorer modeli de diğer modeller gibi ısınmayı engelleyen havalandırma deliklerine sahip olduğu için yaz aylarında olmamıza rağmen aşırı bir ısınma olmadı. Test ederken çektiğim resimlerde anlaşılsın, paylaşırken HeroDSL ile karışmasın diye jelatini bile sökmedim. Öyle referans alabilirsiniz. Boyut olarak HeroDSL'den küçük. El kadar desem yanlış olmaz.

Benim kullanım senaryomun haricinde kullanmak isteyenler için not: Explorer bir router olduğu için fiber kullanıcılarının mevcut ya da internet servis sağlayıcının vermiş olduğu router yerine rahatlıkla kullanabilir. Mac adresi kopyalama özelliği mevcut. Haliyle sorunsuz çalışacaktır.

Aynı şekilde DSL ya da Kablonet abonesi olup eski bir modem kullanıyorsanız, o cihazı köprü moduna alıp tüm ağı yönetme işini Explorer'a verebilirsiniz. Bunu yaparken de cihaz internet trafiği ölçümü (Traffic Statistics), cihaz bant genişliği yönetimi (Bandwidth Management), istemci veya ara yüz başına erişim zamanlaması gibi özelliklerin hepsini kullanabilirsiniz. Bufferbloat'tan kurtulmak ya da ağdaki cihazları sınırlamak için hız sınırlaması, IntelliQoS ile öncelikli uygulamalar ve görevler için gelen ve giden bant genişliğini yönetebilirsiniz. Sistem ayarlarından size gereken özellik ne ise onu listeden ekleyebilirsiniz.

Ben OpenVPN, Wireguard gibi eklentileri mutlaka kuruyorum. Televizyonda VPN bağlantısı kuramazsınız ama KeeneticOS ile VPN bağlantısı kurup cihazı onun üzerinden internete çıkarabiliyor olmak gerçekten insana özgürlük sağlıyor.

Bahsettiğim özelliklerin bir çoğunun router modunda olduğunu, menzil genişletici modundayken tüm bu görevleri ana yönlendirici yaptığı için menüde görünmediğini unutmayın.

İşletim sistemi (OS) sürümü kutudan 4.1.7 olarak yüklü geldi. Herhangi bir güncelleme yapmam gerekmedi. Ben otomatik güncelleme yapmayanlardan olduğum için bu özelliği kapattım. Dileyen açık bırakabilir.

Mesh yaparken sinyalin güçlü olduğu bir noktaya yerleştirmek gerektiğini biliyorum. Bu yüzden evin farklı noktalarında testler yaptım.

HeroDSL tek başınayken ve MESH ile genişletilmiş download ve upload değerlerini bir tabloda gösterdim. Tabloda bir odada test sonucu yok ise MESH yerine daha iyi sinyal aldığı HeroDSL'e geçtiği içindir. Ping değerleri hemen hemen aynı çıktığı için tabloda yer vermedim.

Yatak odası-2 sinyalin en zayıf kaldığı odamızdı. Yeğenlerim geldiği zaman o odaya gidip hep beraber oyun oynuyorlar. Bu oda için en iyi değerler banyodayken gelse de ıslak hacimde elektronik cihaz kullanmak istemediğim için ya mutfak ya balkonda kullanmam gerekecek gibi görünüyor. Şimdilik balkona koydum. Bu konumdayken yölendiriciyle 585-702 Mbit/s 11ac 2x2 80 MHz arasında bir bağlantı hızında çalışıyor. Kapalı balkon olduğu için hava koşullarından etkilenmez. Download değerini ikiye katlamış oluyor. Üstelik hızda bir dalgalanma da söz konusu değil. Stabil olarak bu değeri almak sorunumu çözmüş oluyor.

Tabloda yatak odası-2'de kullanmayı denediğimi de görüyorsunuz. Çok az bir hız artışı olsa da, bu sefer diğer ara odalarda hız çok düşüyor. Sinyalin en az olduğu yerde kullanmamak lazım denmesi boşuna değil yani.

Cihazın artıları;

Fiyatı uygun.

Wifi 5 1200Mbps Beamforming, airtime fairness ve multiuser MIMO destekli.

Küçük bir boyutu var.

KenneticOS'un verdiği özgürlük.

Güçlü ve stabil bir bağlantı.

Eksileri;

Ethernet portları 100Mbit. Gigabit ethernet olsa fena olmazdı.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

Fiber Bağlantım yapıldığında tekrar test ederim diye planlamıştım ancak 20 güne yakın her gün 12 saatlik kesintiler sebebiyle Turk telekom'un verdiği Router ile kullanmak zorunda kaldım. Ekipler gelip sık sık sinyal ölçümü aldıkları için işi şansa bırakmak istemedim.

Nihayetinde sokaktaki santralde sorun varmış. Yenisi ile değiştirildi ve sorun öyle çözüldü. Tabi bunun olabilmesi için sitede oturan başka bir kullanıcının günlerce dilekçe vermesi ve en sonunda Telekom'a gidip kavga etmesi sonucu altyapı müdürü ile buraya gelip, müdürün gözleri ile görmesini sağladıktan sonra çözüldü, o ayrı mevzu.

Şimdi gelelim testlere,

Keenetic Explorer için optimum noktanın Mutfak olduğuna karar verip orada bırakmıştım. Haliyle DSL kullanırken ve Fibere geçtikten sonra cihazların yerini hiç değiştirmeden aynı noktalarda test yaptım.

Not: Test yapılırken 1 televizyondan internet üzerinden tv+ ile bir kanal izleniyordu. Buna rağmen test sonuçları çok iyi.

Sonuçlar hemen hemen her noktada maksimum hızı verecek şekilde çıktı. Önceki test sonuçları ile karşılaştırmak adına aynı tabloya alt kısmına ekledim. Evin her odasında 100Mbit internet Explorer sayesinde sorunsuzca kullanılabiliyor.

@micro77 Selamlar, ilk mesajdaki incelemeye ilave etmek isterseniz diye bilgilendirmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 7 Ağustos 2024; 13:4:23 >

• cannburak kullanıcısına yanıt

Voyager'da AX1800. Ancak Titan+Voyager ile kablolu olarak 800 mbps hızları alabileceğinizi düşünüyorum.

Titan+Buddy6 en iyi ikili ama sizin senaryoda lan çıkışına gigabit switch koymanız lazım. İmkan dahilinde mesh sistemi kablolu çalışırsa harika olur.

• Merhaba.

VDSL'den Fiber'e geçişiniz hayırlı olsun.

Ülkemizde kabloya dayalı internet malesef çok da verimli değil. 

İlave yazınızı ilk mesaja ekledim.  

@ mcgoktug

• micro77 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  Evet gerçekten de öyle. Umarım fiber daha hızlı yaygınlaşır ve herkes rahatça kullanır. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

• Yeni cihazın wan girişine ana cihazdan gelen ethernet kablosunu takıp yeni cihazı genişletici moduna aldığım gibi ana cihazda gözüktü. Ekleye bastım başka hiçbir ayar yapmadım. Çok kolay bir kurulum oldu.

Yapmam gereken ince/özel bir ayar var mı?

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun  bende fibere geçince tt modemi çıkarıp Extra DSL takarım çünkü city router ile mesh yaptım. benim Extra DSL modem takınca ayarlar nedir? ayar görselini atarsanız çok makbule geçer

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

Kullanıcı adı, şifre, VLAN 35 girmek yetiyor. MTU 1492 yazmıyorsa onu düzeltin. Sorun olursa ilave olarak MAC klon yaparsınız.

• Merhaba arkadaşlar, Kaspersky VPN Secure Connection satın aldım. Ayarlardan Wireguard için yapılandırma dosyasını oluşturup Keenetic Hooper cihazıma--diğer bağlantılar--wireguard bileşeni altından dosyadan içeri al seçeneği ile oluşturmuş olduğum yapılandırma dosyasını cihaza yükledim. Son durum fotağraftaki gibi. Başkaca bir şey yapmaya gerek varmıdır?

• gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

bağlantı önceliği kısmında vpn diye bir profil oluşturup bu bağlantıyı ekleyin. istediğiniz cihazı bu vpn profilinden internete çıakrabilirsiniz.

Ve ya maksat sadece instagram erişimini sağlamak ise;

Routing menüsünde aşağıdaki ip adreslerini ekleyin ve bu bağlantı arayüzünü seçin. Tüm instagrama istekleri bu vpn bağlantısı üzerinden gider ve erişim sağlarsınız.

Örnek kural oluşturma:

Tüm liste:

185.60.218.0/24

157.240.238.0/24

157.240.234.0/24

157.240.210.0/24

157.240.9.0/24

57.144.126.0/24

31.13.88.0/24

31.13.65.0/24

31.13.24.0/21

Vpn oluşturulmak

Vpn ilke oluşturmak

istediğin cihazı sadece vpn ile kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 8 Ağustos 2024; 11:38:8 >

• InvisibleLord kullanıcısına yanıt

Görünüşe göre herşey yolunda, iyi günlerde kullanın. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Merhaba, öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. İlk başta sadece instagram amaçlı kullanmayı düşündüm ama sonrasında vpn'i seçeceğim cihazlarda kullanmak daha mantıklı geldi. Mesajınızda anlatmışsınız ama karıştırdım galiba yapadım. Zahmet olmazsa sırasıyla vpn ayarlarının nasıl yapılacağını tekrar yazabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

Selam bu mesaj Gündoğdu arkadaşa özel mi yazdınız? Biz de yapabilir miyiz bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

VPN kullanımı için universal olarak geçerli yöntemlerdir.

• Burada anlatılan yöntem hala geçerli midir? oldukça basit görünüyor.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model TavsiyeleriMustafa Erdoğanyoutube
    Keenetic cihazlarda VPN kurulumu nasıl yapılır bunu anlatmaya çalıştım, benim anlattığım örnekte Surfshark ile IKEv2 kurulumu yaptık siz farklı bi vpn kullanıyorsanız onu da kurabilirsiniz yada OpenVPN ile de kurulum yapabilirsiniz, umarım sizler için faydalı bir video olmuştur. • Keenetic Türkiye Kullanıcıları Telegram grubumuza katılmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Telegram Grubumuz ► https://t.me/KeeneticTR | Keenetic Hızlı Bağlantılar | Keenetic Bulut: ► https://dar.vin/KeeneticCloud Keenetic Hesap: ► https://dar.vin/KeeneticAccount Keenetic OS: ► https://dar.vin/KeeneticUpdate Keenetic Destek: ► https://dar.vin/KeeneticHelp
    https://www.youtube.com/watch?si=3vfbgvZ36ri8pjLM&v=ABPE96HO_68&feature=youtu.be
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

Zaten vpn ' i kurmuşsunuz config dosyası ile.

Bğalantı önceliği kısmında bir tane ilke oluşturacaksınız. İstediğniz cihazı bu ilkeden yararlandırabilirsiniz. Bu bir kullanım yolu.

İkinci yol ise bu vpn arayüzünü kullanarak sadece istediğiniz ip ' lere o tünel ile gitmeye yarıyor.

Cloudflare Zero Trust'ı wireguard'a çevirebiliyor muyuz? WARP çeviriliyor ancak onda da kota sorunu var malum.

Edit: gerek kalmadi. Python script varmış gb kasmak için. Akşama wg profilini çıkartıp gömeyim keenetic'e :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 8 Ağustos 2024; 15:36:15 >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

Telefona kurup oradaki key kullanılırsa GB kısıtlaması var ancak PC uygulamasını kurup o KEY ile yaparsanız GB sınırı yok. Ben yıllardır o şekilde kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 10401041104210431044
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.