KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1019. sayfa)

-
-
Üstadım hayırlı olsun. Başka markalarla genişletme tecrübelerinizden bahsettiğiniz mesajları hatırlıyorum. Bende Hero DSL'in yanına Buddy 5 ekledim. İşlemci, RAM, flash memory olarak Explorer ile birebir aynı... Şu an prizden prize dolaşıp testler yapıyorum, yakın bir zamanda bende kısa bir değerlendirme yazısı yazarım burada. O vakte kadar şu küçük değerlendirmeyi paylaşayım, sizde denersiniz.
Ortak takip ettiğimiz başka sayfalardan sahip olduğunuz diğer ağ donanımlarınızıda biliyorum. Örneğin LG OLED TV gibi... Sizin gibi benimde yeni edindiğim Keenetic ürünün ethernet portunun gigabit olmaması kafama takıldı. Buddy 5, genişletici olarak kablosuzu kabloluya çevirme senaryosunda beni oldukça şaşırttı.
Şöyle izah edeyim: Modeme NAS olarak bağlı HDD'deki BluRay Remux filmleri TV dahili oynatıcısında takılmadan izlemek için kablolu bağlantı yapmıştım. Koridorda konumlandırdığım Hero DSL'den 7-8 m uzakta, salondaki TV kabinime kablo çekmiş ve ucuna TP-Link LS1005G gigabit 5 portlu switch takmıştım. Bu switch'den LG B9 OLED TV ve Xbox Series X' e bağlantı sağlıyordum. Buddy 5 kablosuzu kabloluya çevirme senaryosunda 70GB boyutunda, 75-80Mb/s bitrate'e sahip filmleri önceki bağlantımdan farksız takılmadan oynattı. İsterseniz sizde deneyin 👍🏻...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tavsiye için teşekkür ederim.
Aslında o şekilde ufak bir deneme yaptım ama MESH olarak çalıştığından daha fazla bir hız alamayınca hiç bahsetmedim. Birebir aynı sonuçlar çıktı diyebilirim. Hatta powerline ile gelen Ethernet'e Explorer'ı bağladım. Onunla dağıtım yapayım dedim ama o da hız olarak kayıplı geldiği için total hız olarak bana bir şey getirmedi.
Evdeki duvar tuğla değil perde duvar yani betonarme. Haliyle sinyal kaybı çok fazla. Tabloda paylaştığım gibi. Salon ve yatak odası arasında yalnızca mutfak var. 2 duvar hızı 25mbit düşürüyor.
Xbox için powerline ile devam ediyorum. Oyun oynarken kablolu oynamak şart gibi bir şey. Rekabetçi oyunlarda anlık spike yaşanmadan stabil olarak devam edebiliyoruz. Ethernet çekmiş kadar iyi diyebilirim.
Ben bilgisayardan KODI ile DLNA sunucu açarak filmleri paylaşıyorum. Maksimum 25GB civarında oluyor. Remux ile arada dağlar kadar fark olmadığına kanaat getirince o sevdadan uzun zaman önce vazgeçtim. Malum OLED konusunda da konuştuk, Stremio'da fazlasıyla iş görüyor. Bir süre söyle kullanayım, duruma göre yine değişiklik yapabilirim.
Edit: Buddy 5'in teknik özelliklerine baktım. Evet çok benzer cihazlar. Ethernet olarak Gigabit olsa tam olacakmış. Aynı kaderi paylaşıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 27 Haziran 2024; 20:25:17 >
-
Aaa biri Buddy5'lenmis, biri de Explorer'lanmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aile genişliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstat ben Explorer almadan önce Wifi 5Ghz için sabit 44.kanalı kullanıyordum. Yaptığım denemelerde en verimlisi o olmuştu. Dün testleri yaparken de değiştirmedim. Sonra aklıma geldi DFS için otomatiğe aldım. Hatta dinamik kanal değişimini de aktif etmiştim.
Biraz önce Explorer'ı da balkondan mutfaktaki dolapların üstüne taşıdım.
Akşam ve sabah bu şekilde kullanırken hız testlerinde çok fazla dalgalanma olduğunu fark edip kanalı tekrar sabit 44'e aldım. Şuanda en uçtaki odada aldığım hız 75mbit'e kadar çıkmış oldu. Dalgalanmalar da kalmadı.
Priz priz dolaşırken kanal numarasının testlerini mutlaka yapın.
Birde Explorer 5Ghz Wifi ayar sayfasında DL MU-MIMO kapalıydı. Onu da ayrıca açmam gerekti. Onu da mutlaka kontrol edin.
-
-
Evet MESH'e bağlı cihazda değiştirmeye müsaade etmiyor. Bu yüzden değişikliği HeroDSL üzerinden yapıp yeniden bağlanmasını bekledikten sonra aralarında bağlantı kalitesini izleyip, hız testlerini yaptım. Deneyecekseniz o şekilde yapabilirsiniz.
Maksimum iletim her 2 cihazda da kapalı. Ben yine de emin olmak için açarak da testler yaptım. Sonuçlar değişmeyince tekrar kapalı hale getirip öyle bıraktım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Haziran 2024; 17:40:0 > -
Arkadaşlar merhaba omni dsl kullanıcısıyım.4.1.7 sürümünde qos çalışmıyor.4.1.6 sürümüne nasıl geri dönerim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstadım büyük ihtimal yapmışınızdır veya yapmış ama farketmemiş olabilirsiniz. Forum kullanıcılarının da bilgisi olsun diye paylaşayım dedim. Keenetic'in ürünlerini kaydetme şartıyla +1 yıl garanti uzatma kampanyası vardı, garanti süresi toplam 4 yıl oluyordu. Kampanya 15.06.2024 tarihine kadardı ve ben bunu bu sayfada kampanya bitimine yakın paylaşmıştım.
26.06.2024 tarihinde edindiğim Buddy 5'i Keenetic hesabıma kayıt ettiğimde garanti süresinin 4 yıl olduğunu gördüm. Demek ki kampanya uzatılmış ama bu haberin yapıldığı Keenetic'in blog sayfasında güncelleme yapılmamış. Forumdaki Keenetic firma yetkilisine buradan da haber vermiş olayım, lütfen sayfadaki kampanya süresi bilgilerini yenileyiniz. Ayrıca kampanyayı uzattıkları için teşekkür ederiz 👍🏻...
https://blog.keenetic.com.tr/keenetic-ek-1-yil-ucretsiz-garanti-nedir-ve-nasil-yapilir/
-
Belirtilmesikce devam ediyor gibi 😁
Dün cihaz Keenetic Hesabına eklendi diye otomatik bildirim geldi. Girdim baktım orada görünüyordu. Madem eklendi bir daha garanti uzatmak için el ile eklemeye gerek yok diye düşünüp hiç kontrol etmedim açıkçası.
Şimdi siz yazınca girip baktım. O kısma eklenmemiş. Hatırlatmanız üzerine servis numarasını yazıp ekledim. Teşekkür ederim.
-
Aslında meshe eklenen cihaz Cid de açınca direk kayıtta oluyor. En azından daha geçen hafta meshe eklediğim 2-3 tane Extender bu şekilde davrandı.
-
YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 4.2.A.16 - 29.06.2024
Geliştirici Güncelleme Kanalında
-
aslında şu anda wifi ile bağlantısı yok demek. wifi koptuğunda cihaz bir süre kablolu bağlı gibi gözüküp sonra offline a düşüyor. Wifi alanından ne kadar uzakta araç?
-
10 metre kadar uzakta kalıyor ama dış kapı var arada yani normalde çok rahat çekiyor olması lazım. Dahada yakınlaştırıp kapıya bir deneyeyim teşekkür ederim sonucu yazarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Uygulamayı arka planda kapatıp tekrar açın.
Son zamanlarda bir süre bu şekilde takılabiliyor. İki cihazı da yeniden başlatıp deneyebilirsiniz.
Mobil uygulamada harıl harıl yapı değişikliği var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X