Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (271. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20.110
Cevap
359
Favori
816.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mehmetsolak977 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar selamlar,millenıcom doping fiber internet kullanıyorum 6-7 yıldır....
    verilen telekom tilgin modemi çıkarıp extra dsl keenetec modemi bir türlü aktif edememiştim,
    sağolun yardımcı olmaya calıstınız,nihayet teknotakip_tr arkadaşın yönlendirmesi ile sorunu hallettim.....
    sorun şu..
    ttelekom verdiği modemde birçok bilgiyi gizli tutuyor[admin admin ile giriş yaptıgınızda]
    onların göstermek istedikleri kadar bilgiye ulaşabiliyorsunuz tilgin modemde...
    fakat şu kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparsanız,
    kullanıcı adı:root
    şifre:fTTh_b2013
    modem ve hattınızla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü bilgiye ulaşıyorsunuz,
    bu arada tilgin fiber modem modeli hg1332..
    ......bu şekilde giriş yaparsanız vlan ıd numarasına ulaşabiliyorsunuz,
    benimki 2059muş......
    bu şekilde modeme giriş yapıp vlanıd adresini keenetice girince hemen internete giriş yaptı..
    ..............
    hepinize tek tek teşekürler,
    ilgilendiniz,özel mesajlar yardımcı olmaya çalıştınız,
    Allah razı olsun...tekrar tekrar teşekürler..
    Demir BURAN

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro77

    merhaba

    Keenetic router yada modem aldıkları sonra,
    sizin için TLS over DNS ve DNS over HTTPS protokolü kullanan nextdns gibi bir DNS sağlayıcı kullanmak yeterli olur.
    VPN kullanmanıza hiç gerek kalmaz.
    Vpn nin avantajı ne olur? Dns over tls gibi hizmetler tam koruma sağlamaz diye düşünüyorum zaten dpi gerçeği var. Dpi dan korumak için modemde bir özellik var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wireguard vpn de mtu ayarları ile oynayarak vpn üzerinden internet hızı yükseliyor.
  • crazy_erosennin kullanıcısına yanıt
    O arkadaş ne paylaştığını açıklamamış ki, tabii ki kafanız karışır. Arkadaşın paylaştığı ping testi görseli kendi evindeki bağlantısı üzerinden yapılmış bir sonuç değil. Teknik olarak 1 ülkeden diğer 7 farklı ülkenin şehirlerine 1ms almanız zaten mümkün değil. Hatta aynı ülke içerisindeki farklı şehirlere de alamazsınız. Siz ise normal olanı yani kendi ISP'niz üzerinden yaptığınız sonucu paylaşmışsınız.

    https://i.ibb.co/QrLzsRH/Untitled.png

    Normalde o test sayfasında da sorun yok ama siz benim yaptığım şekilde DestIP'ye test yapın. Hedefe varana kadar ayrıntılarını görmek için traceroute'ta yapabilirsiniz. Şimdi onu buradan paylaşmak istemedim. O yüzden direkt ping testini paylaştım. Zaten yarıştıracak birşey yok, benim bağlantı biraz farklı. Hem İstanbul'dayım, hem de altyapı türü, öncelik, yönlendirme, cihazlar, vs. farklı.




  • TheContact kullanıcısına yanıt
    Evet, olur. Gerek var mı, değer mi kısmına karar verecek olan sizsiniz.

    Hatta VPN'in yanında VPS üzerine bir de Pi-Hole, AdGuard Home, vs. tarzı bir network wide ad blocker kurarsanız hem DNS sunucusu üzerinden reklam/takipçi/malware/adware/spyware/istenmeyen hostları da engelleyebilirsiniz. Hem de çeşitli istatistikleri görebilirsiniz/müdahale edebilirsiniz.

    Hazır DNS çözümlerinin sevmediğim yanı cihazlara tek tek müdahale etmenin çok zor, hatta imkansız olması. Mesela ben birşey engelleyeceğim zaman hangi cihaz üzerinde geçerli olacağına müdaha etmek isterim.

    ||forum.donanimhaber.com^$client=Eagle-PC

    Bunu yazdığımda engelleme işlemi sadece Eagle PC'de geçerli oluyor. Hazır hizmetlerde genelde bu mümkün değil. Ben skandalı ortaya çıkmış ne varsa facebook, zoom, tiktok, vs. gözüme kestirdiğimi engellerim. Öyle olunca hatun içeriden facebook'a giremiyorum diye bağırıyor. Ama bahsettiğimi yapınca o kendi cihazlarından girebiliyor.

    Böyle bir ihtiyacınız yoksa bunu boşuna okumuşsunuz demektir, kusura bakmayın.




  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Öncelikle size atanan US IP adresinin streaming servislerince engele uğramamış olduğunu varsayıyorum. Modem üzerinden VPN'i açtığınız zaman yaşacağınız hız kaybı modemin işlemcisinin gücüne göre farklılık gösterir.

    Mesela 50Mbps hıza sahipsiniz diyelim. 1500-2000TL civarı/üzeri bir router aldığınızda büyük ihtimal size 25Mbps veya üzeri hızları sunabilecek kapasitede olacaktır. KEENETIC'in bu konuda ne durumda olduğunu bilmiyorum. O sebepten kullanan birileri cevaplayabilir.
  • Vpn de eriştiğiniz vpn serverına olan ülke data hızınız ve vpn servisinin yoğunluğuna bağlı olarak düşer. Öncelikle bunları hesap etmek lazım. Finlandiya ya 10 mbit giden bir bant genişliğinde modem ne yapsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozhanbayram kullanıcısına yanıt
    Doğru ama o ayrı bir konu. Ben sadece modem bazında değerlendirdim.
  • Tekrar doğrulamak adına sorayım. VPN'i modem üzerinden açınca 14Mbps'e kadar düşüyor değil mi? Peki kullandığınız işletim sistemine VPN istemcisini yükleyip açtığınızda kaç Mbps alabiliyorsunuz? Kayıp oranı az ise doğru, modem o kadar destekliyordur. Diğer mesajımda da açıklamıştım, bu aslında normal bir durum. VPN açınca benim istediğim hızları sunabilecek router'ların fiyatları 2000-3000TL civarında. Ben client bazlı çalıştırıyorum. İşletim sistemine yüklediğim client/uygulama üzerinden açınca hız kaybı az oluyor.

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

    Açıkçası Android TV/TV Box'a da VPN uygulamasını yükleyince modem üzerinden açmaya ihtiyacım olmuyor. Tüm cihazları VPN üzerinden geçirmek sizin için uğraş verici olmuyor mu? Mesela e-devlet, alışveriş sitesi, online oyun, e-mail hesabı gibi girişler yapınca sorun çıkıyor. Mutlaka bunlardan bazılarına ihtiyaç duyuyorsunuzdur. Gerçi e-mail'de sorun çıkmıyor ama doğrulama kodu ile uğraştırıyor. Bu işlemleri her yaptığınızda modemden VPN'i kapatıp yapmak zorunda kalıyorsunuz.




  • Cevaplariniz icin tesekkurler , peki 50Mbps bir vdsl+ baglanti icin 5ghz dsl extra mi yoksa omni 2.4ghz modem yeterli olur mu sonucta max hiz 50mbps olacak ancak kalabalik olan 2.4 sinyaller durumu biraz etkiliyor ve hiz+ping dalgalanmalarina sebep oluyor, aradaki fiyat farkli 200Tl gibi acaba deger mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcetoBalsamico -- 5 Ağustos 2020; 1:26:51 >
  • yazdıklarına kesnlikle katılıyorum router üzerinden ve pc üzerinden alınan hızlar mutlaka farklı olacaktır sonuçta bilgisayarlar üzerinde bulunan işlemci ve ram ile router cihazlarında bulunan işlemci ve ram arasında büyük farklılıkar var pc de aldığın performansı bir router cihazında almak mümkün olmayacaktır. MTU ayarı değiştirerek belli bir hız limitine ulaşılabilinir diye düşünüyorum fakat bu seferde cihazın çalışma performansı düşebilir.

    Bu gibi duurmlarda hız sizi tatmin ediyorsa Router üzerinden kullanılabilinir fakat hız tatmin etmiyorsa pc üzerinden bağlanmak daha mantıklı gözükmekte.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    ileriye dönük olarak düşünmeni tavsiye ederim artık çoğu client 5 Ghz destekliyor 5 Ghz nin kablosuz performansı da 2.4 Ghz ye göre iyiki tercih etmişim dedirtecek kadar keyifli.
  • Sacrosanct- kullanıcısına yanıt
    NextDNS indirmek gerekli mi yoksa modemden dns'yi 45.90.28.0 girsem yeterli olur mu?
  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Modem salonda mecburen arada 1-2 duvar var malum 5ghz geciskenligi biraz zayif ama modem uzerinde gorunen 5dbi X4 anten var acaba bu yeterli olur mu bana kalsa tabiki 5G bandini tercih ederim cunku yer yanim 2.4 ile sarili ve kablo ile 48Mbps olan baglantim wifi ile sadece 25-30mbps olarak gidip geliyor.Tum cihazlarim 5G destekli cekim alani yeterli olsa almayi dusunuyorum bakalim gerci 430TL gibi bir fiyati var . Asus ve TPlink urunlerine baktim pek memnun degil kullananlar.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Extradsl antenlerinde Amplifierlar var farklı cihazla 5ghz yi alabildiysen ortamında extra dsl ile rahatlıkla alabliirsin karar senin ben 5ghz modelini kullanıyorum.
  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    extra dsl al hocam pişman olmazsın.
  • AYAKKABI_KUTUSU kullanıcısına yanıt
    ASUS DSL-AC51(AC-750) ile Extra DSL arasinda kaldim Asus cok daha sik ve kaliteli duruyor ancak 2 yillik bir model. Keenetic modern ancak plastik kalitesi ve fazla isinmasi biraz soru isareti gerci 4yil garanti sunuyor. Extra DSL modeming yani telefon hattina ince ayar yapma konusunda nasil acaba cunku Asus SNR degerlerine ince ayar yapip optimum baglanti sagliyor.
  • Merhaba Arkadaşlar;

    micro77; Öncelikle sana bu konu için çok teşekkür ederim. Keenetic modem almadan öncesi Asus DSL-N17 kullanıyordum.

    Son zamanlarda hız düşüklüğü ve kopmalar oluyordu, Marka takıntım olmadadığı için Keenetic Extra Dsl modem aldım kurulum sonrası

    internet hızım 50Mbps olarak sabitlendi bu durumdan dolayı çok mutlu oldum.

    Wi-Fi çekim menzili harika 85m2 evde 4,5 kademe hız veriyor. Asus modem kullanırken oda dışında 1 kademe hız veriyordu.
  • keenetic extra dsl için.recovery dosyayı varmı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, eve kadar fiber hatta sahibim. Turktelekom altyapisiyla millenicom uzerinden 100mbit internet aliyorum. Evde 2 adet modem ttnetin verdigi. Biri fiber digeride wifi icin. Bilgisayar direk cat6 uzerinden 100mbit hizi aliyorum fakat wifi konusunda hic memnun degilim, modem markasi tilgin. 2 adim oteye hic cekmiyor, yillardir da xiaomi wifi repeater2 kullaniyordum telefonlar ve tv icin fakat wifi uzerinden en fazla 30mbit download yapabiliyorum. Ve son zamanlarda repeater da kopma sorunu yasiyorum. Bizim bolgede telefonlar pek cekmediginden buda vowifi aramalarimda sorun olusturuyor.

    Sizden ricam fiber internete uygun ve wifi kapsama alani ve yuksek hizlarda downloada musade edebilecek modem tavsiyesi verebilir misiniz? Ev 4+1 120m2 civarinda.

    Tesekkur ediyorum. İyi gunler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.