Şimdi Ara

Keenetic Extra DSL AC1200 vs ASUS DSL-AC51

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 350-450 ₺ arası bütçeyle sorunsuz stabil uzun yıllar kullanabileceğim bir modem arıyorum. Bu iki model arasında gidip geliyorum. Keenetic hiç bilmediğim bir marka üstelik çok güzel özellikleri var. Ama stabilite problemleri yaşar mıyım bilmiyorum. AirTies Air5650 sahibiyim ve artık yavaş yavaş ömrünü doldurduğunu düşünüyorum. Güvenilir bilindik markaya mı yönelmeliyim (Asus) yoksa Keenetic ısınma kitlenme yüksek ping problemleri yaşamadan uzun yıllar kullanır mıyım?
    Ekstra bir soru olarak biraz daha para koyup TP-Link Archer VR400 mü almalıyım? Keenetic ile aralarında 100 ₺ var. Ama Archer VR400 nasıldır hiç bilmiyorum. VR300 çok sevilmemişti.
    Yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum.



  • TP-LINK Archer VR400, VR300'e göre daha iyi bir modem. VDSL modem arıyorsan tavsiye ederim. Sadece modem için değil her teknoloji ürününde kalıcı, desteği iyi olan, iki yıl sonra da ulaşabileceğin markaları tercih etmeni öneririm. Açıkçası benim için ürün kadar destek te önemli. Üretici kendi buradaysa daha güvenli geliyor bana. Birçok marka giriyor, üç gün sonra yok oluyor. Ürün elde kalıyor. Asus, TP-LINK gibi markalar iyidir. Asus'un servisinden şikayetler oluyor gerçi, ürünler biraz pahalı. Ama karar senin tabii.
  • eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    Bütçemin çok da dışına çıkmak istemiyorum vr400 550₺ vermeye değer bi modem mi karar veremedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Keenetic yeni bir marka türkiye de bundan kaynaklı olarak marka bilinirliği yok , buna bağlı olarak satış sonrası hizmetleri konuşunda sıkıntı yaşama ihtimalin var.

    vr300 ile vr400 arasında kaldıysan kesinlikle vr300 alma derim sinyal gücü ve performans olarak çok kötü bir cihaz.

    Bu cihazların yerine zyxel 3625 modelinide kullanabilirsin son zamanlarda kullanan arkadaşlar oldukça iyi yorumlar yapıyor ve sinyal gücünün çok iyi olduğunu söylüyorlar araştırmanı tavsiye ederim.
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-vmg3625-t20a-dual-band-ac-1200-mbps-wireless-4-port-gigabit-vdsl2-adsl2-modem-router-p-HBV00000RVCE9




  • Mehmet_10_10 M kullanıcısına yanıt
    Broadcom işlemciki tp link alasım vardı ama sinyal gücü konusunda bir sürü şikayet okudum vr600 e kadar (750₺) çıkayım dedim onda bile ısınma sinyal gücü zayıflığı yorumları soğuttu o kadar para verip 1 oda sonra 5gz e erişemeyeceksem bi anlamı yok.
    Zyxel de broadcom işlemciye sahip ama modem özellikleri fazla olan modeller yok en iyisi o önerdiğiniz antensiz sade bir model

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keenetic al rahat et.. Çok araştırdım ben de bu sefer de aynısı olmasın dedim. Keenetic e rastladım. karşılatırdım. Bu cihaz uzay ötesi, bam başka...

    Diğerleri ile uğraşma, kaç kez ürün aldım sorunlarını çözemedim sabrettim, değiştirdim, her yenilemede bu sefer bu sorunlar olurmıu dediğimde bunu al daha iyi dediler, hep aynı... sadece hardware yapar, görüntü var ama kafa yok aptal cihazlar. Toplamacılar Ürünler şişer çekmez kopar, güncelleme gelmez. Satar unuturlar. 1,5 ay falan oldu Keenetic Extra kulalnıyorum, dünya varmış... şaka değil, iyice araştır hepsini. göreceksin farkı.

    Teknik destek de müthiş, soru sordum bir kaç kez anında cevap, bir destek sayfaları var, içinde yüzlerce makale var, türkçe..
  • Mehmet_10_10 M kullanıcısına yanıt
    Şaka mısın sen, Keenetic i Türkiyede kuran, Zyxel i türkiyede kurup büyüten adammış, 10 senede genel müdürlüğünü yapmış. Bu işlerin ciğerini bilir, öyle de yapmış. biraz araştır, adamın müthiş iş vizyonu var. 2018 de kurmuş, 2019 sonuna kadar hazırlık yapmış. destek sayfalarına bir bak, böyle bir geniş hemde türkçe döküman kimsede görmedim.... Destek için cihazların mobil arayüzünden bile çağrı açılıyor, çağrılar takip ediliuor, destek alındığında müşteri memuniyeti araştırılıyor. Önerdiğin zyxel 3625 ün arayüzüne bak, kutuya bak yerelleştirme görmedim. Ona da ürün araştırıken bakmıştım alır mıyım diye, alette yazılımın benin eski 3312 den farkı olamdığı gibi, daha kötüsü türkçe arayüz bile yok, kalkmışsın iyi teknik destekten bahsediyorsun.





  • MythBuster34 M kullanıcısına yanıt
    ne kadar zamandır kullanıyorsun kardeşim keneetic i?
    5ghz ve 2.4ghz hız testi yapabilir misin evin uzak yerlerinden rica etsem?
    bir de ısınma donma kopma ping sorunları var mı cihazda?

    çok araştırıyorum inceleme yapanların tp-link'e de keneetic'e de kötü dediklerini duymuyorum. Stabillik benim için çok önemli sürekli çalışan bi modem olacağı için ısınınca falan sıkıntı çıksın istemiyorum.
    DSLAMlar broadcom kullandığı için modemin de broadcom olması fayda sağlar daha uyumlu çalışır diyorlar. Ona takıldım açıkçası..
  • karGa6 kullanıcısına yanıt
    Bir ayı geçti kullanalı. Evin her yerinde çekiyor 2,4Ghz, 5 de daha kısa mesafe ancak onun için mesh AC almayı düşünüyorum. Şuan güzel olan 2,4 ve 5 arasında haraket haline kopmadan geçiyorsun. Diğer markalarda veya bu 2,4 5 i birleşitiremeyenlerde 2,4 e ayrı bağlanıyorpsun 5 e ayr bağlanıyorsun, 5 menzilindne çıkınca önce internet ölüyor sonra kopuyorsun, 2,4 e 15-20 bağlanıuyor bu arada 30-40 saniye internet yok... geri 5 menziline gelince hep yine 2,4 de kalıyorusn. elle koparıp bağlaman gerekiyordu. saçma sapan işler. Millet bu problemi normal sanıyor.

    keenetic çok stabil çalışıyor. en çok da bunu seviyorum. Isı da kesinlikle yok, normal bir telefonu uzun süre aktif kullanıldığında, oyun oynadın vs oluşan ısı kadar. aktif kullanmıyorsan buz gibi. Zaten aşırı ısınsa şişer, işlev yapamaz. şuan 10 un üzerinde cihaz aktif bağlı ve çok rahat stabil internet veriyor.

    Telekomda çok çeşit santral kutu varmış, telekomda çalışan bir arkadaşım söylemişti, VDSL in ilk yılalrında 10 sene önceki broadcom lu kutularla başlanmış, öyle sanmış insanlar, standartta çok oturmamış o zamanlar. Şimdi oluşan problemler herkes için aynı deniyor, bazen boradcom çaşılmıyor, obürü çalışıyormuş bazen tam tersi, özel ayarlarla hallediliyor dendi, çok nadir vakalarmış. Bende Keenetic çok iyi hatta oturdu, performans da çok güzel.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.