evde kedi olmaz abi ya kopek tamamda kedi 2 gun misafirlikte gozlemledim. bursada tanidigimiz var evlerinde 2 gun kaldik yazin.
evde kedi var disi 1 yasina girmemis daha gunduzleri sorun olmuyor misafirin ynaina bile gelmiyor zaten ama gece cok huzursuz oldum hic hayvan olan bir evde bulunmamistim gece yatagimin uzerinde geziyor patileri ile durtmeler filan
en cokta mobilyalara acimistim evde gelip gecerken pati atiyor deliyor geciyor sozde geciremezsin kopek gibi yapma dersin bi daha gelir gene yapar
yemek yerken ev sahibminin kucagina yada kanepe tepelerine gelirdi ordan yerdi filan
zor yani sen alirsin belki ama evine misafir gelirse ona dahada zor
Agustosta olmek uzere yavru bir kedi buldum bahcede resmen agliyodu hayvan. Hatta burda konu acmistim ne yapabilirim diye. Gayet guzel besledim ev mustakil oldugundan bahceye yer yaptim ona. Simdi havalar soguyunca da kafes aldim eve giriyor salona girmeden bi alan var orda yasiyor tosun gibi oldu corbalık tavukla besledim kendisini. Sevimli , akilli hayvan yani al kesinlikle pisman olmazsin.
*hayvan barınaklarına bakın bi *kum kalitesine göre değişir ama 20 civarı diye hatırlıyorum ortalama bir şey *kediler kuma doğuştan alışır içgüdüseldir yani, kumunu sürekli değiştirmen gerekir bi süre sonrada sıkar *iranlar çok somurtuk olur vanlar korkunç olur siyamlar tüysüz olur falan en iyisi tekir al :D hazır kedi mamaları onları cins kedi kıvamına getiriyo zaten *Aşı çok sık gerekmez kediye, doğunca, 6. ayda mı ne bir de 1 yaşındaydı sanırım ama hiç emin değilim, aşılar pahalı olur ama. Çok da gerekli değil zaten. *Kediler sürekli çiftleşmek ister, bu yüzden kız olursa sürekli doğurur ve başına bir sürü yavru kalır
kedi beslemek zor iş. kedi özgür bir hayvan olduğundan apartman dairesinde beslerim dersen bir süre sonra vahşileşmeye başlar tırmalar, ısırır. içine şeytan filan girer. yalnız yaşıyorsan kedinin bu halleri korkutur seni. aldığın kediyi kısırlaştırırsan bu tür saldırgan hareketleri gidermiş ancak kısırlaştırmak ne derece hayvan sevgisiyle bağdaşır onu bilemem.
bu kısmı geçersek gerisi kolay. kum fiyatlarına ve mama fiyatlarına bir göz at bütçene uyuyorsa sorun olmaz. Birde sağlık harcamalarını da düşün. kedi alıp iğnesini yaptırmaz muayene ettirmeyeceksen bulaşma. bunu da bir veterinerden öğren, otur hesapla sonra al.
evde köpek beslemek gibi olmaz. kedi çok temiz bir hayvandır. gelir tepende mırlar. insana huzur verir. gerçi benim kedi hiç mırlamıyor genelde hırlıyordu o ayrı. kedi demişken, kedi son derece hiperaktiftir. bir saniye durmaz. benim kedim tekir olduğundan öyleydi belki. bu durumu kesinlikle iyi hesap et. ev içinde sürekli birşeyleri devirebilir. benim kedim bir kaç kez buzdolabını açmıştı gerisini sen düşün. hımm buzdolabı demişken. buzdolabında et gibi kedinin ağzını sulandıracak şeyler evde kedinin buzdolabına ilgisini arttırıyor. oradaki yiyeceklere ulaşmak için elinden geleni yapacaktır.
çok iyi düşünmelisin. alıpta sokağa bırakırsan yada ölümüne neden olursan çok üzülürsün. sokağa bırakırsan yada kaçarsa aylarca sokaklardaki her kediyi kendin sanabilirsin ki bu çok kötü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme