Şimdi Ara

KÇÖ bitti Turizm'de ücretsiz izinler başladı - Avrupa'da Durum Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Onur Air, kısa çalışma ödeneğinin sonlanmasının ardından tüm personeli ücretsiz izne gönderdi.


    Kısa çalışma ödeneğinin (KÇÖ) mart ayında bitmesinin ardından sektörlerden hükümete peş peşe kısa çalışam ödeneğini uzatma çağrısı gelmiş ancak hükümet bu çağrılara olumlu yanıt vermemişti.

    Kısa çalışma ödeneğinin sonlanmasının ardından Onur Air, tüm personelini ücretsiz izne gönderdi.

    Genel Müdür Teoman Tosun imzasıyla personele gönderilen yazıda, şirketin ekonomik olarak sarsıldığı ve mücadele çalıştığı belirtildi.

    KÇÖ programının uzatılmaması durumunda 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren tüm personelin ücretsiz izne gönderileceği kaydedilen yazıda, personelin ‘ücretsiz izin’ ödeneğinden yararlanabilmesi için gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

    Şirketin 15 Nisan’da yeni bir durum değerlendirmesi yapacağı ve gelişmeleri çalışanlarla paylaşacağı belirtildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 5 Nisan 2021; 10:30:52 >







  • Kısa Çalışma Ödeneğinin sonlanmasının ardından, beklendiği üzere şirketler çalışanları bir bir ücretsiz izne göndermeye başladı.


    Türk Hava Yolları'nın ikram şirkti Do&Co'nun da personeli ücretsiz izne gönderdiği öğrenildi. Şirket, 31 Mart tarihinden itibaren çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi.

    AirportHaber'de yer alan bilgiye göre THY, pandeminin başlaması ile birlikte uçan şef ve servis şef uygulamasına ara vermişti. Sıcak yemek ikramının yakın zamanda başlamasına rağmen THY, Turkish DO&CO'dan uçan şef talebinde bulunmamıştı.

    Pandemi süresince DO&CO çalışanları kısa çalışma ödeneğinden faydalanıyordu.

  • Türkiye’de bugün itibariye sona erdirilen kısa çalışma ödeneği rakip ülkelerde devam ediyor.

    İspanya Türkiye’deki kısa çalışma ödeneğinin benzeri olan, kısa adıyla ERTE olarak bilinen Geçici İstihdam Yönetmeliği süresini 31 Mayıs’a kadar uzattı.

    Yunanistan da süreyi daha önce uzatmıştı.





  • Almanya Federal Hükümeti, turizm sektörü için yeni bir destek paketi daha hazırladı.. 'Köprüleme Yardımı III'ü güncelleyen Almanya, başta seyahat acenteleri ve tur operatörleri olmak üzere, turizm sektörü için 50 milyar euroluk bir destek paketi hazırladı.

    Temel gider ve personel desteği, öz sermaye hibesi

    Köprüleme III yardımının güncellenmesiyle, yüzde 50 ve üzerinde ciro kaybı yaşayan şirketlere verilen destekler haziran sonuna kadar devam edecek.

    Öte taraftan Almanya, yüzde 70 ve üzerinde ciro kaybı yaşayan şirketlerin temel giderlerinin karşılanma oranını yüzde 90'dan yüzde 100'e çıkardı.

    Ayrıca, 2019 yılı maaşları referans alınarak, şirketlere yüzde 20 personel maaş desteği de verilecek. Aynı zamanda şirketlere öz sermaye hibesi verilmesine de karar verdi.

    Hükümetin hazırladığı yardım paketi, parlamentodan onay alması durumunda yürürlüğe girecek.

    DRV: Destekler yıl sonuna kadar uzatılmalı

    Alman Seyahat Birliği DRV, yeni destek paketini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. DRV Başkanı Fiebig, ancak söz konusu desteklerin yıl sonuna kadar uzatılması durumunda seyahat şirketlerinin plan yapabileceğini belirtti.





  • Yunanistan, koronavirüsten etkilenen yeme-içme sektörüne 330 milyon euro destek sağlayacağını açıkladı.

    Buna göre, yeniden açılmaya hazır hale gelen yeme-içme işletmeleri 100 bin euroya kadar işe başlama desteği alabilecek. İşletmeler, gerekli şartları sağlamaları durumunda geri ödemesiz olarak alacakları desteği, 2021 yılında kullanmak durumunda.

    Söz konusu desteğin, işletmelerin işe başlamak için gerekli hammaddelerin satın alınması konusunda sübvansiyon uygulanması şeklinde olacağı belirtildi.

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, şu ana kadar yene-içme sektörüne 1 milyar euro destek verdiklerini belirtti. Miçotakis, ''Bugüne 77 bin yeme-içme işletmesinden 65 bini destek aldı. Endüstriye toplamda 1 milyar euro destek sağladık. Yeme-içme sektöründe çalışan 410 bin kişiden 260 bini izne gönderildi ve devlet bu çalışanlara 750 milyon euro ödeme yaptı.'' dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 5 Nisan 2021; 10:31:49 >




  • İstanbul havalimanı çalışanıyım. Normalde bugün mesaiye başlamamız gerekiyordu. Cuma mesaj atıp ücretsiz izinli olduğumuzu belirttiler. 1 yıldır çalışmıyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt

    Hangi birimdeydiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.