Şimdi Ara

Kazım Koyuncu Seni Çok Özlüyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar resmi sitesi yapım aşamasında henüz ben de içimi buraya boşaltayım dedim

hoş içimden hiçbirşey söylemekte gelmiyoruz

Seni Özlüyoruz Kazım Koyuncu

Mekanın cennet olsun.

• amin
  • kazım kim koyuncu kim
  • Ya bitiremediler şu siteyi
    Ah Kazım abi ahhhh...

Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto “Ç´e” Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.
    Kazım Koyuncu

• Denizin çocugu giderken Çernobil sorumsuzluguna isyan baslatti(Cumhuriyet 03.07.2005)
    Hey Gidi Kazim...
    Geçen yil 3 Temmuz'da Hopa Meydani tamamen doluydu. Dolunay, Karadeniz'in serinligi ve sahnede Kazim'in rüzgâri. Horon halkalari bütün alani kaplamisti. Kazim, memleketinde daha bir sicak, daha bir coskulu, daha bir duygulu esiyordu...

HATICE TUNCER

Tulum sesi yankilaniyor bir yerlerden... Belki bir dere siriltisidir, belki denizde kayik. Belki de Kazim Koyuncu sarki söylüyordur...

Trabzon'dan Hopa'ya dogru yüzlerce araçlik konvoy, Kazim'in Lazcada ''Oy anam oy'' gibi bir aci haykirisi olan ''Dido Nana'' nakaratiyla taninan ve çok sevilen sarkisiyla ilerliyor. Arakli, Sürmene, Of, Rize, Çayeli, Pazar, Findikli, Arhavi... Yerel radyo ve televizyonlardan konvoyun yerini ögrenenler gece yarisi, saganak yagis altinda otoban kenarlarinda, balkonlarda Kazim'i alkisliyor:

''Umutsuz dahi olabiliriz, gelecegi görmeyebiliriz, hiçbir seyimiz olmayabilir. Ama hiçbirimizi sevgisiz birakmasin bu hayat. Sevgi bin kilometre ötede bile olsa gelir dokunur bize.''

Kazim, evinden çikmis, binlerce seveniyle Hopa Meydani'na yürüyor. Arkadaki daglarin tepesine duman gelmis çökmüs. Solunda Karadeniz, yaninda Birol Topaloglu tulum çaliyor.

KARADENIZ ÖZGÜR BIR SUDUR

Kanser teshisinin konuldugu ilk günlerdeki röportajimizda, ''Bir gün sesim giderse ne olur diye düsündüm. Benim sesime benzeyen birini aramaya yollara koyulurum'' demisti. Son günlerde artik yalnizca fisiltiyla konusabiliyordu. ''Hey Gidi Karadeniz'' gecesine ses kisikligi nedeniyle çikamayacagini anlatirken fisildadi ama çok gür bir sesti:

''Karadeniz dev bir dalgadir, özgür bir sudur.''

Röportajlarindan

* Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim.

* Birkaç aylik ömrün var... Soruyorsun kendine, ''Ne götürmek istiyorsun?'' Para yok isine yaramaz. Can kaliyor elinde, can nedir, uyur, gözünü kapatir gidersin. Iyi ki mülkiyetten bu kadar uzakmisim. Simdi gitmemem için, asla ölmeyi düsünmemem için bir sebep var. Acayip bir sevgi var.

* Sevgi çok önemli bir sey. Sevmeyi bilebilmek, sevdigini hissedebilmek, seni sevenlerle göz göze gelebilmek.

* Yüz sene daha yasasam, yapsam, yapsam, yapsam hep yapsam yine eksik gidecegiz. Ne kadar eksik gidersek hayatta yapacak o kadar çok sey birakiriz.

* O çayi içen biri geri zekâlidir... Ben kendi zekâmla ve felsefemle ölümü, hayati uzatabilirim, kisaltabilirim, her seyi yapabilirim. Peki benim köyümdekiler, anasinin kuzusu çocuklar, 16 yasindaki kiz o neyi düsünsün, hangi felsefeyi düsünsün? Onun annesi hangi felsefeyle acisini yumusatsin? Sen kimsin, o acilari onlara tattirabiliyorsun? Bu ülkenin politikacilara, yalancilara ihtiyaci yok. Kendi onuruna sahip çikmis, kendi kisiligine sahip çikmis haline ihtiyaci var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aguney -- 14 Ağustos 2005, 12:07:33 >

• off ülen bu gün nasıl biter şimdi!!

hemen mesajın gözüme çarptı!! güneyde resim koymuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volkan demirel için şarkı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.