Şimdi Ara

Kazık nedir? Nasıl atılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

geçen benim patron bana 1000 ytl verdi ,,yeni çıkan oyunları bi zahmet bana alırmısın dedi..bende gitti doğubanktan 11 tane oyun aldım o paraya.

geldim oha dedi 11 tanemi aldın evet dedim.ben vatandan dnr dan falan filan 5-6 oyun alabiliyodum dedi o paraya..

bende bu arada tabi patron sağolsun hiç bi ps3 oyununa para vermiyorum..
  • Kazık demişken az önce tahtakaleden COD:WAW siparişi verdim oyun 110 ytl + beklemekten hiç hoşlanmadığımdan motor kurye istedim o da 20 ytl etti sana 130ytl tepe tepe oyna
  • quote:

Orjinalden alıntı: prot

Olayın diğer bir boyutunu ben söyliyim size.
    Bu satıcı bu oyunu getirirken gümrük vergisini veriyor mu, hayır vermiyor.
    Bu satıcı bu oyunu satarken fatura kesip kdv veriyor mu, hayır vermiyor.
    Bu satıcı bu satışlarından yıllık gelir vergisi veya kurumlar vergisi veriyor mu, hayır vermiyor.

Örnek:
    Bu satıcının yılda 1 oyun sattığını, bu oyunu 90 ytl maliyeti olduğunu ve %20 karla sattığını düşünürsek;
    Güm. Ver.:9 ytl (ith.ihr.uzmanlık alanım olmadığı için ortalama gv olarak %10 aldım)
    KDV: 19.44 ytl
    GV: 2.7 ytl veya KV:3.6
    Sonuç olarak bu satıcı toplamda bir yılda bir oyun için devlete 32 ytl vergi vermesi gerekirken, bu vergiyi vermediği gibi fahiş fiyatlarla haksız kazanç elde etmektedir.

Özetle, bu tip satıcıların ticari amaçla oyun alıp-satmaları esnasında hem hukuki açıdan hem vergisel boyutu açısından hemde etik değerler açısından savunulacak hiçbir yanları yoktur.

Dostum alkışlıyorum seni. Son deree açıklayıcı olmuş.

Düzeyli yorumun ve tarzın için ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cathedral

parası olana koymuyo arkadaşlar,

geçen benim patron bana 1000 ytl verdi ,,yeni çıkan oyunları bi zahmet bana alırmısın dedi..bende gitti doğubanktan 11 tane oyun aldım o paraya.

geldim oha dedi 11 tanemi aldın evet dedim.ben vatandan dnr dan falan filan 5-6 oyun alabiliyodum dedi o paraya..

bende bu arada tabi patron sağolsun hiç bi ps3 oyununa para vermiyorum..

Doğru söylüyorsun, eninde sonunda birine o fiyattan satacak.

@Lecturer: Kanka, oyun kolleksyonu bakımından sen klinik vakasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: devilsemo

http://urun.gittigidiyor.com/Resistance-2-PAL-VERSIYONDUR_W0QQidZZ13243430

Fiyatlara bak

satıcının slogana bak esas...........

''GİTTİGİDİYOR DA YENİYİZ AMA BİZİ BİLEN BİLİYO ÇOK YAKINDA GİTTİGİDİYOR

MÜŞTERİLERİDE BİZİ TANIYACAK.!
    ''

• quote:

Orjinalden alıntı: avk

@Lecturer: Kanka, oyun kolleksyonu bakımından sen klinik vakasın.

• bu şeye benzemiş biraz..
    bir ara hesaplamışlardı iphone'u gidip bizzat italyadan almak Türkiye'den almaktan daha ucuza geliyordu
    konu için teşekkürler..
    bu forumda %99 bilinçli olsa bile belli olmaz %1'den birisi gelir okur
  • Bu ülkede sözleşme serbestisi vardır. İsteyen ürününü istediği fiyata satar. İsterse 1000 ytl fiyat yazar. Araştırmak maalesef tüketicinin sorunudur. Sen ona 1000 ytl verirsen o senin sorunundur. Adam bir risk üstleniyor ve bu riskin kendi şahsında değeri 900 ytl olabilir. Kimse buna birşey diyemez. Gabin karşı tarafın zor durumundan yararlanıldığında olur. Hile ve ikrah da burda yoktur. Adam ürünü gösteriyor 250 ytl fiyat istiyor. Garip yorumlar yapmayın lütfen :)
  • Kimse kimseye bu fiyata satamazsın demiyor zaten. Burada forum üyelerini bildiğimiz kadarıyla aydınlatmaya, bilgi alış verişinde bulunmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak burası bir forum olduğuna göre her türlü yorum gelir, nede olsa düşünce serbestisi var, değil mi.
  • yok tabi bilgilendirmek güzel de bazı arkadaşlar yok bu fiyattan satamaz kanunlar var rekabet kurumu var falan demiş onlara yaptığım yorum.
    Yoksa böyle bilgilendirmesi çok güzel ve forumun amacı zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mad ferret

yok tabi bilgilendirmek güzel de bazı arkadaşlar yok bu fiyattan satamaz kanunlar var rekabet kurumu var falan demiş onlara yaptığım yorum.
    Yoksa böyle bilgilendirmesi çok güzel ve forumun amacı zaten.

Dostum selamlar, lafın bana gelmiş anladığım kadarıyla. Tahminim sen de hukukçusun, hukukta kaçak güreş olmaz. Keşke direkt adımla söyleseydin.

Sen de benim kadar iyi bilirsin, her olay birbirinden bağımsız değerlendirilir, somut olaylara bakmak gerekir. Sözleşme serbsetisi taaa 1. sınıfta öğretilir ama her özgürlüğün sınırı vardır. Rekabet Kanunu örneğini niye verdim, yıkıcı fiyat politikası nedemek biliyormusun? eğer bilmiyorsan onu araştır mesela, burada bunları yazmamın bir anlamı yok, bir hukukçu ile tartışılabilecek şeyler bunlar, diğer kişiler açısından anlam ifade etmez. Sonra dikey sözleşmelerdeki rekabet yasaklarını da bir araştır istersen. Prof. Dr. Yılmaz Arslan'ın kitabı var bu konuda. Ben rekabet hukukçusu değilim, ama master yaparken ilgilendim.

Bir ürünün satış fiyatı bu günün şartları ile ve o ürün için tartışima konusu olmayabilir ama olayın şartları aynı ürün için satış fiyatının yüksekliği sebebiyle sözleşmenin iptalini gerektirebilir.

Burada elbette hile, ikrah, gabin yok. Önceki mesajlarımda da çok kısaca gabin ve ikrahtan bahsetmiştim. Bunlar genel açıklamaydı yani hangi hallerde sözleşme serbestisi kuralının istisnalarının oluşacağını örneklemek istemiştim.

Edit: Yukarıdaki mesajımı tekrar okudum, gayet genel bir yazı yazmışım, yani bu olayla sınırlamamışım, nasıl sanki bu olay için "SATAMAZ KARDEŞİMMM!!!" demişim gibi bir anlam çıkarttın hayret.

Yine de, yanlış anlaşılmamak için açıkça yazayım:

SERBEST PİYASA EKONOMİSİ DEMEK HER MALI, HER ZAMAN İSTEDİĞİN FİYATTAN SATABİLİRSİN DEMEK DEĞİLDİR. BAZI HALLERDE KANUNİ SINIRLAMALAR ÜRÜNLERİN FİYATININ SERBESTÇE BELİRLENMESİNE ENGEL TEŞKİL EDER. ÖRNEĞİN REGÜLASYON GİBİ.

KALDI Kİ BU SATICI AÇISINDAN ÜRÜNÜNÜ BU FİYATA SATMASI BAKIMINDAN BİR ENGEL YOKTUR, NİTEKİM " Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmelik" İN 6. NCI MADDESİNDE AYNEN "Şartların haksızlığının taktirinde, bu şartlar açık ve anlaşılır bir dille kaleme alınmış olmak koşuluyla, gerek sözleşmeden doğan asli edim yükümlülükleri arasındaki, gerekse mal veya hizmetin gerçek değeri ile sözleşmede belirlenen fiyatı arasındaki dengeye ilişkin bir değerlendirme yapılamaz." DENİLMEKTEDİR. BUNUNLA BİRLİKTE YUKARIDA KARABORSA FİİLİNE İLİŞKİN YAPTIĞIM AÇIKLAMA AYNEN GEÇERLİDİR. (Zaten gabin olup olmadığı tartışılır bu durumda)

Umarım çok daha net bir biçimde anlaşılmışımdır. Dostum senden ricam insanlar hakkında peşin hükümlü olmaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 12 Kasım 2008; 13:25:15 >

• Bu işleri aklım almıyo.
    Mesela, kuzenim bi arsayı değerinden düşük fiyata sattı diye ceza yemişti.
    Cezasını da gidip biz ödemiştik. Hatırı sayılır bi rakamdı hatta
    Bi orta yol bulmak lazım demekki. Ucuz satsan bi türlü, pahalı satsan başka türlü.
    Ticaret bana uzak olsun mümkünse
  • Yurtdışı fiyatı belli, kargo fiyatları belli, dükkan satışları belli, gg fiyatlarıda ortada, bu büyük piyasada illaki kazıklamak isteyenler ve kazıklananlar olucaktır. Kazıklayanların olması ise yine sizin bizim gibi kullanıcılar, şu piyasada iyi araştırma yapmadan toplu iğne almaya çalışın, kazık yersiniz, bu böyledir. Bunu tartışmaya gerek yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: evo_4

Bu işleri aklım almıyo.
    Mesela, kuzenim bi arsayı değerinden düşük fiyata sattı diye ceza yemişti.
    Cezasını da gidip biz ödemiştik. Hatırı sayılır bi rakamdı hatta
    Bi orta yol bulmak lazım demekki. Ucuz satsan bi türlü, pahalı satsan başka türlü.
    Ticaret bana uzak olsun mümkünse

Gerçek değerinin altında satarsan ödeyeceğin harçta azalır dolayısıyla bu durum tespit edilirse aradaki fark resen tahakkuk edilir ve farkın %25'i kadarda ceza kesilir. Nitekim haziran/2008'ten itibaren tapu işlemleri sırasında gösterilecek satış değeri, emlak vergisi asgari değeri değil, normal alım-satım değeri olacaktır.

Not:Konuyu dağıttım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Beyaz -- 12 Kasım 2008; 13:01:15 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.