Şimdi Ara

Kazalı araç satısı, kasko?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben tamamen kusuru bana ait olan bir kazaya karıştım. Karşı tarafın aracin pert olacagini ogrendim. Benim aracı kasko onardı. Şimdi karşı taraf kaza bedeli benim trafik sigortasini aştığı için kaskomun imm den karşılayacak. Aracımı onarımdan sonra satarsam kaskom iptal olacak ve henüz karşı tarafın pert olma durumu sonuçlanmadigi için durum benim aleyhime döner mi yani imm iptal olur mu, bütün bedel bana rücu eder mi? Konuştuğum uzmanların kimisi araç satsan da kaskoyu iptal ettirme dedi diğeri kazanın olduğu tarih baz alınacağı için sorun olmaz yargı kararları var dedi. Konu ile ilgili bilgisi, tecrübesi olan var mı,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kazanın meydana geldiği tarihte geçerli olan kasko poliçenizin İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) teminatı, kaza tarihindeki hukuki sorumluluğunuzu kapsar; bu nedenle aracınızı onarımdan sonra satmanız ve kaskonuzu iptal ettirmeniz, İMM teminatının geçerliliğini etkilemez. Yargı kararları ve sigorta uygulamaları, rizikonun (kazanın) gerçekleştiği tarihte poliçenin yürürlükte olmasını esas alır; dolayısıyla karşı tarafın aracının perte çıkma süreci veya tazminat hesaplamaları sonradan tamamlanmış olsa dahi, İMM kapsamındaki ödeme yükümlülüğü sigortacıya aittir ve size rücu edilmesi söz konusu olmaz. Ancak ihtilaflı durumlar yaşanmaması için kasko poliçesini dava veya tazminat süreci tamamlanana kadar iptal ettirmemeniz güvenli bir tercihtir

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ,

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Peki üstad kazaya karistigim araç ticari araçtı. Araç kaza nedeniyle su an çalışamıyor ve ticari kazanç kaybı söz konusu. Araç perte çıkarsa bana karşı ticari kazanç kaybı talep edilebilir mi veya onarim sonucu ticari kazanç kaybı talebi durumunda kazanç kaybını hesaplama için esas olacak süre ne zaman başlar çünkü eksper raporunu bekliyoruz şu an için ve çok gecikti,

• lantisim L kullanıcısına yanıt

Evet üstad, kazaya karıştığınız araç bir ticari araç olduğu için, karşı taraf sizden ticari kazanç kaybı talep edebilir bu zarar, haksız fiil kapsamında tazmin edilebilir niteliktedir. Ancak Yargıtay uygulamalarına göre bu tür taleplerin kabulü için zararın gerçek, ispatlı ve makul olması gerekir. Ticari kazanç kaybı hesabında esas alınacak süre, genel olarak aracın fiilen kullanılamadığı dönemdir ve bu süre, kazanın meydana geldiği tarihten başlayıp onarıldığı veya perte çıktığı tarihe kadar geçen ve makul bulunan süreyle sınırlıdır. Eğer eksper raporu ya da sigorta işlemleri gereksiz yere gecikmişse Yargıtay bazı kararlarında bu gecikmelerin zarar hesabına dahil edilmeyeceğini belirtmiştir. Karşı tarafın kazanç kaybı talebinde bulunması halinde, kazancın düzenli olduğunu (örneğin fatura, vergi kayıtlarıyla) belgelendirmesi gerekir aksi halde bu tür talepler soyut iddia olarak reddedilebilir.

• Peki ticari araç pert olursa yine kazanç kaybı talep edebilir mi karşı taraf,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araç satarken ekspertiz?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.