Şimdi Ara

Kaza Yaptım TARAFIMA DAVA AÇILMIŞ(!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: degobar

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Size yeşil bile yansa kavşak doluysa ışığın gerisinde bekleyeceksiniz bana yeşil yandı kavşağa girdim diyemezsiniz. siz kavşaktayken öbür tarafa da yeşil yandığı zaman kavşağı tıkamış olduğunuzdan siz kusurlu oluyorsunuz.
    İlgili ceza maddesi aynen şu şekilde
    57/1-d : Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engeleyebilecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek. "ceza puanı 20" "ceza tutarı 72 lira"

şimdi bu işin ceza kısmı,
    madalyonun diğer yüzüne gelirsek hiç kimse karşı taraf kavşağı tıkadı diye yola dalıp kazaya sebebiyet veremez. bu da B aracın kusuru
    sigorta bu sebebten kusur oranını 50 ye 50 vermiştir.

sizin davadan bir şey çıkacağını sanmam sadece başınızı ağrıtabilir, geçmiş olsun...

kavşak doluda yavaş şekilde akıyor idi.kavşağın boşalmasını bekleyemezdim ki.kavşaktan çıkmak üzereyken diğer araçlara yeşil yandı varsayalım onların her türlü beklemesi gerekmiyor mu*

57/1-d maddesi gayet açık kavşak dolu ise yeşilde bekleyeceksin. bu ayrı bir kusur burda hata sizde. cezası 72 lira.
    ama öbür aracın kusuru da sizinkiyle aynı yeşil bile yansa kavşağın boşalmasını bekleyecek ondan sonra çıkış yapacaktı.

trafik kuralları kaza yapanların kanı ile yazıldığından hiç bir şekilde yoruma açık değildir. ya uyarsınız ya da uymaz kazaya davet çıkarırsınız

tesekkur ederim bilgilendirdiğiniz için.benim dava o zaman bişey çıkmaz.herkes kendı arabasını yaptırır.davayı o açıp sinirimi gerdiği vaktimi aldığı için tazminat davası açma hakkım doguyor o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

tesekkur ederim bilgilendirdiğiniz için.benim dava o zaman bişey çıkmaz.herkes kendı arabasını yaptırır.davayı o açıp sinirimi gerdiği vaktimi aldığı için tazminat davası açma hakkım doguyor o zaman.

Bir şey değil zaten forumun amacı doğruyu bulmak değil mi herkes hata yapabilir mühim olan işin doğrusu nedir onu öğrenmek.
    senin olay da öyle kafayı takacak bir şey değil zaten sen de adama sonra manevi tazminat davası aç...
  • quote:

57/1-d maddesi gayet açık kavşak dolu ise yeşilde bekleyeceksin. bu ayrı bir kusur burda hata sizde. cezası 72 lira.
    ama öbür aracın kusuru da sizinkiyle aynı yeşil bile yansa kavşağın boşalmasını bekleyecek ondan sonra çıkış yapacaktı.

trafik kuralları kaza yapanların kanı ile yazıldığından hiç bir şekilde yoruma açık değildir. ya uyarsınız ya da uymaz kazaya davet çıkarırsınız

o değilde şimdi hatırladım trafik polisinide çağırdık herhangi bir ceza yazmadı.
  • quote:

quote:

o değilde şimdi hatırladım trafik polisinide çağırdık herhangi bir ceza yazmadı.

polis bu konuda pek ceza yazmıyor ama eds de yakalanırsanız ceza geliyor.
    hıncal uluç'un bir yazısında amerikada kırmızıda geçmenin cezası 120 dolar kavşağı işgal etmenin cezası 850 dolar araçtan dışarıya madde atmanın cezası 1200 dolar diye yazmıştı.
    avrupanın aksine amerikada kavşaklarda ışıklar kavşağın başında değil sonundadır o yüzden kırmızı yandığında ya kavşağı terk etmiş olursun bir problem yok ya da kavşağın içinde kalırsın 850 dolar ceza gelir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.