Şimdi Ara

Kaynama noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha çabuk pişmesi için kaynama noktası daha düşük olmalı değil mi ? Kimya da maddenin hallerine daha geçmedim herhalde ondan anlamadım bunu.

Kaynama noktası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:18:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorudan bağımsız açık hava basıncı arttıkça erime noktası düşüyor kaynama noktası artıyor mu ?

Edit: Evet böyleymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 21:32:23 >
  • KN noktası daha yüksek olmalı ki kaynmadan daha yüksek sıcaklarda pişsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaynama noktası 100 olsaydı yemek 100ün üstüne çıkamazdı ama sen (abartıyorum) kn. yi 150 derece yaparsan yemek 150 derecede daha hızlı pişmez mi?

• açık hava basıncı düştükçe kaynama noktası düşüyor yani yukarı çıktıkça basınç düşüyor dağda çayı çok çabuk yaparız benim aklımda bu şekilde kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasipseytü -- 30 Nisan 2022; 20:38:21 >
  • dağdaki çaya kadar cümlen doğru sonrası daha uzun sürede pişer olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:49:21 >
  • orientis O kullanıcısına yanıt
    cevap a oluyor dimi hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet daha yüksek sıcaklıkta daha çabuk pişer,benim mantığıma göre kaynama noktası düşerse daha çabuk kaynar ve hızlı pişer sanıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:52:23 >
  • bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

hayır hocam e oluyor ben k.n düşerse daha hızlı pişer sanıyordum öyle değilmiş

• KN yükseliyor hocam zaten de 3le ne alakası var anlamadım. Anahtar mı E diyor

• bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

açık hava basıncı arttıkça kaynama noktası artar,kaynama noktası arttıkça daha çabuk pişer yemek,evet anahtar e diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:46:16 >
  • hocam nasıl olur kaynama noktam misal 100den 98'e dusuyor neden daha uzun surede pissin isitici ayni isitici artik 100 yerine 98de kaynatacak cunku kn dustu daha hizli piser olmali

• nasipseytü kullanıcısına yanıt

yanlış biliyorsunuz hocam yukarı çıkıldıkça açık hava basıncı azalır,kaynama noktası azalır kaynama noktası azaldığı için daha geç pişer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 21:38:52 >
  • hocam dogru yukarda acik h b azalir kn azalir kn azalinca daha asagida kaynar mesela 100 yerine 90 o sebeple daha cabuk piser hala boule dusunuyorum

• nasipseytü kullanıcısına yanıt

hocam bende öyle sanıyordum öyle değilmiş üstteki yorumlara bakabilirsin ve sorunun cevabı e senin dediğin mantığa göre e olmuyor(Senin mantığın kaynama noktasi düşük olursa daha çabuk kaynama noktasına ulaşır hızlı pişer diyorsun ama öyle değil)

• basınç arttıkça kaynama noktası artar. uzayda su daha çabuk buharlaşır çünkü basınç azdır / yoktur.

cevap e Kaynama noktası 

• Bir arkadaş yorumladı soruyu. Kaynama noktası artarsa yemek daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilecektir. Bundan dolayı daha kısa sürece pişecektir.
    Örneğin 1 atm’de yemek 105 derecede kaynamaya başlasın. Kaynamaya başlayınca sıcaklığı sabit 105 derece olacak. Fakat 2 atm’de sallıyorum 130 derecede kaynamaya başlayacak ve sabit 130 derece olacak kaynama boyunca.
    Düdüklü tencere kaynama noktasını ve basıncı artırdığı için cevap E

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aynen hocam simdi arastirdim kn dusuyor ama yemek daha gec pisiyor cevap e geliyor sagol bir seyi daha dogru ogrendik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.