Arkadaşlar daha çabuk pişmesi için kaynama noktası daha düşük olmalı değil mi ? Kimya da maddenin hallerine daha geçmedim herhalde ondan anlamadım bunu. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:18:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaynama noktası

-
-
Sorudan bağımsız açık hava basıncı arttıkça erime noktası düşüyor kaynama noktası artıyor mu ?
Edit: Evet böyleymiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 21:32:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
KN noktası daha yüksek olmalı ki kaynmadan daha yüksek sıcaklarda pişsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kaynama noktası 100 olsaydı yemek 100ün üstüne çıkamazdı ama sen (abartıyorum) kn. yi 150 derece yaparsan yemek 150 derecede daha hızlı pişmez mi?
açık hava basıncı düştükçe kaynama noktası düşüyor yani yukarı çıktıkça basınç düşüyor dağda çayı çok çabuk yaparız benim aklımda bu şekilde kaldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasipseytü -- 30 Nisan 2022; 20:38:21 >
quote:
Orijinalden alıntı: nasipseytü
açık hava basıncı düştükçe kaynama noktası düşüyor yani yukarı çıktıkça basınç düşüyor dağda çayı çok çabuk yaparız benim aklımda bu şekilde kaldıdağdaki çaya kadar cümlen doğru sonrası daha uzun sürede pişer olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:49:21 >
cevap a oluyor dimi hocam
evet daha yüksek sıcaklıkta daha çabuk pişer,benim mantığıma göre kaynama noktası düşerse daha çabuk kaynar ve hızlı pişer sanıyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:52:23 >
hayır hocam e oluyor ben k.n düşerse daha hızlı pişer sanıyordum öyle değilmiş
KN yükseliyor hocam zaten de 3le ne alakası var anlamadım. Anahtar mı E diyor
açık hava basıncı arttıkça kaynama noktası artar,kaynama noktası arttıkça daha çabuk pişer yemek,evet anahtar e diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 20:46:16 >
hocam nasıl olur kaynama noktam misal 100den 98'e dusuyor neden daha uzun surede pissin isitici ayni isitici artik 100 yerine 98de kaynatacak cunku kn dustu daha hizli piser olmali
yanlış biliyorsunuz hocam yukarı çıkıldıkça açık hava basıncı azalır,kaynama noktası azalır kaynama noktası azaldığı için daha geç pişer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D49F2C43 -- 30 Nisan 2022; 21:38:52 >
hocam dogru yukarda acik h b azalir kn azalir kn azalinca daha asagida kaynar mesela 100 yerine 90 o sebeple daha cabuk piser hala boule dusunuyorum
hocam bende öyle sanıyordum öyle değilmiş üstteki yorumlara bakabilirsin ve sorunun cevabı e senin dediğin mantığa göre e olmuyor(Senin mantığın kaynama noktasi düşük olursa daha çabuk kaynama noktasına ulaşır hızlı pişer diyorsun ama öyle değil)
basınç arttıkça kaynama noktası artar. uzayda su daha çabuk buharlaşır çünkü basınç azdır / yoktur.
cevap e
-
Bir arkadaş yorumladı soruyu. Kaynama noktası artarsa yemek daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilecektir. Bundan dolayı daha kısa sürece pişecektir.
Örneğin 1 atm’de yemek 105 derecede kaynamaya başlasın. Kaynamaya başlayınca sıcaklığı sabit 105 derece olacak. Fakat 2 atm’de sallıyorum 130 derecede kaynamaya başlayacak ve sabit 130 derece olacak kaynama boyunca.
Düdüklü tencere kaynama noktasını ve basıncı artırdığı için cevap E
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aynen hocam simdi arastirdim kn dusuyor ama yemek daha gec pisiyor cevap e geliyor sagol bir seyi daha dogru ogrendik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X