Şimdi Ara

Kayıtsız IPhone kayıt ettirmem gerekir mi? Yeni bildiri yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kısa bir süre sonra IPhone 5S almayı düşünüyorum fakat alacağım telefon kayıtsız. Pasaport kayıt ettirme konularını araştırırken yeni yayımlanan bir habere denk geldim acaba doğru mu yani bir daha kayıt ettirmem gerekir mi? Bir bilgisi olan var mı bilmek istedim Şimdi hali hazırda Galaxy S3 kullanıcısıyım ve S3'ü satıp 5S alıyorum. Kayıtsız 5S için kayıt ücreti vermem gerekiyor mu Eğer gerekiyorsa Gürcistan'a TC kimlik ile giriş yapıp çıksam ve belgesini alsam kabul edilir mi? (Yaş sorunu yoktur dimi )
    Bahsettiğim haber linki : x/yurtdisin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerksabird -- 4 Mart 2015; 23:00:32 >







  • iyide orda kayıt ettiğin telefonun ve imeisinin de kaydedildiği yani simlock yapıldığı numara vardı.Yani telefonu kaydettirirken bir numara veriyosun sadece onunla kullanıyosun telefonu.(benim lg'de olmadı başka hatlarlada kullandım).o numaranın e devlet üzerinden değiştirilebileceğini söylüyor.

    Bkz:

    " Yolcu beraberinde getirilen telefonların klonlanması durumunda telefonun kullanıma açılabilmesi için gerekli olan eşleştirme işlemi e-devlet üzerinden yapılabilecek ve bu numara istenildiği zaman değiştirilebilecek. Böylece cihaz sahipleri telefonlarını istedikleri numara ile kullanabilecek."


    Yani sen yine gidip paşa paşa telefonu pasaporta kaydettireceksin.Ve 100 tl veya üzeri bir meblağ ödeyeceksin.
  • Verdiğiniz link yeni telefon alanları ilgilendirmiyor. Daha önce imei klonlanması sebebiyle gsm numarasına kayıt ettirilip sadece ilgili hat ile kullanılabilen telefonların kayıtlı gsm numarasının değiştirilebilmesinden bahsedilmiş. Mantıklı olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler, peki Gürcistana TC kimlik numarası ile 1 gün için giriş yapıp çıksam ve bunun kaydını aldırsam evraklar üzerinde olur mu?
  • Mantıklı olursak olması lazım ama bizim ülkede mantık arayamacağımız için pratik lazım ve bu pratiği henüz ben yapmadım.Şansın bol olsun :)
  • Orası da doğru Teşekkürler, bakalım yakın zaman da deneyip konuya ek bilgi olarak yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jerksabird

    Anladım teşekkürler, peki Gürcistana TC kimlik numarası ile 1 gün için giriş yapıp çıksam ve bunun kaydını aldırsam evraklar üzerinde olur mu?

    tabiki de olur.
    giriş çıkış belgesini kaybetmeyin yeter.

    Son 2 yıl içinde pasaportunuza telefon kaydettirmemiş olma şartı ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.