Şimdi Ara

Kayıp Ruhsat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İmdi benim bi sorum olacak. Bi motosikletim vardı sattım. Sattığım kişiye güvendiğim için satış konusunda acele etmedim. Nasıl olsa yaparız dedim. Ruhsatı da verdim. Ama eleman motoru başkasına satmış. Sattığım kişi satışı alacak dedi. Nerdeyse bi yıl oldu, sonunda geçenlerde motoru sattığım kişiden alandan alan ( yılan hikayesine bak) bi türlü gelmediği için 2. Alıcıya satışını yaptık. Ama ruhsat kayıp. Alanlar da ne vergi ödemiş ne sigorta yapmış. Notere sorduk sigorta yapılırsa vergi ödenir ruhsat için gaip belgesi çıkarırsan yaparız dediler. Bizde gereğini yaptık satış yapıldı. Bu sefer 2. Alıcı biz nasıl ruhsat çıkaracağız demeye başladı. Kanaatimce gidip 190 tl yi basarsa motor kendi adına olduğu için iki nüshayı da alır ama olmaz bu satış iptal edilir deyip duruyor. Siz ne dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes farklı bir şey söylüyor. İstanbul'dayım aracın ruhsatını bulamıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazot yuklu tanker

Herkes farklı bir şey söylüyor. İstanbul'dayım aracın ruhsatını bulamıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?

Kimliğinize Trafik şubeye gidip çıkarabilirsiniz. Iki yaprak bedeli ödeme yapiyorsunuz. Sigorta policesi fotokopisi istiyor olabilirler. Trafik subeye sorun hangi belegeler gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

quote:

Orijinalden alıntı: mazot yuklu tanker

Herkes farklı bir şey söylüyor. İstanbul'dayım aracın ruhsatını bulamıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekli?

Kimliğinize Trafik şubeye gidip çıkarabilirsiniz. Iki yaprak bedeli ödeme yapiyorsunuz. Sigorta policesi fotokopisi istiyor olabilirler. Trafik subeye sorun hangi belegeler gerekiyor.

Teşekkürler. Peki farklı şubelerden bu işlemi yapmak mümkün mü? İş yerinin yakınındaki şubeye gitmek istiyorum. Ruhsatı ilk aldığım şube farklıydı?
  • Farketmez ben tokat plakali aracımin ruhsatınin tek yaprağını ruzgarda ucurmustum arabadan bulamadım. Nazilli trafikten almistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osamanos -- 22 Haziran 2016; 11:57:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osamanos

Farketmez ben tokat plakali aracımin ruhsatınin tek yaprağını ruzgarda ucurmustum arabadan bulamadım. Nazilli trafikten almistim.

Tamamdır sağol
  • Ruhsatım kayıp olduğu için aracımı muayeneye sokamıyorum. Belge Seri No öğrenmem gerek muayene sırası alabilmem için de. Önerebileceğiniz bi yol var mı acaba?
  • Ruhsatını kaybettim. Trafik şubeye gidip bildirdim. Benden memurun yazdığı dilekçeyi imzalaması istediler ve 205 TL ücretle yenisini verdiler. Gazete ilanı falan yokmuş, bulunsa bile hükümsüzdür dendi. Yarım saatte bitti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.