Şimdi Ara

Kayan Yazı Devresi Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar yapıp çalıştırdığınız kayan yazı devresi elinizde varsa paylaşmanızı rica ediyorum.(PCB dosyası olursa iyi olur.)

NOT:Tübitakın sitesinde olan 16 Sütünlü Kayan Yazı devresini yaptım bir türlü çalışmadı yapıp çalıştırılan bir devreyi istiyorum.

Çok büyük olmasına gerek yok bir plaket kullanmak istiyorum.

Biraz basit olursa iyi olur arkadaşlar çok büyük bir proje düşünmüyorum şimdilik kodlu devreler üzerinde yeni yeni uğraşıyorum ilk olarak amacım devreyi çalıştırmak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 13 Mart 2013; 17:41:39 >

Orijinalden alıntı: herdogan80

İyi günler arkadaşlar yapıp çalıştırdığınız kayan yazı devresi elinizde varsa paylaşmanızı rica ediyorum.(PCB dosyası olursa iyi olur.)

NOT:Tübitakın sitesinde olan 16 Sütünlü Kayan Yazı devresini yaptım bir türlü çalışmadı yapıp çalıştırılan bir devreyi istiyorum.

Çok büyük olmasına gerek yok bir plaket kullanmak istiyorum.

Biraz basit olursa iyi olur arkadaşlar çok büyük bir proje düşünmüyorum şimdilik kodlu devreler üzerinde yeni yeni uğraşıyorum ilk olarak amacım devreyi çalıştırmak ...

dostum geçen sene bizde sınıfça yaptık tübitakın sitesindeki devreyi ve hoca da dağil kimsenin devresi çalışmadı sonra hoca devreyi analiz etti sorun yapılan devrenin ortak katota uyngun olmadığını söyledi bizlere tekrardan ortak anotlu dotmatrix aldık bu sefer çalıştı.tübitakın sitesindeki hex kodlarınıda yükleyemedik ya biz bir yerlerde hata yapıyoruz yada tübitak hatalı yayın yaptı anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

dostum geçen sene bizde sınıfça yaptık tübitakın sitesindeki devreyi ve hoca da dağil kimsenin devresi çalışmadı sonra hoca devreyi analiz etti sorun yapılan devrenin ortak katota uyngun olmadığını söyledi bizlere tekrardan ortak anotlu dotmatrix aldık bu sefer çalıştı.tübitakın sitesindeki hex kodlarınıda yükleyemedik ya biz bir yerlerde hata yapıyoruz yada tübitak hatalı yayın yaptı anlayamadım

Devrede bir sorun olduğu açık yapamayan bir çok kişi var bende TÜRBİTAK olunca güvenilir olur dedim ama beni yarı yolda bıraktı o kadar emek boşa gitti

HEX kodları zaten sorunluymuş osilatör ayarı falan hiçbiri ayarlanmamış

O resim senin yaptığın kayan yazı mı?

• quote:

quote:

Devrede bir sorun olduğu açık yapamayan bir çok kişi var bende TÜRBİTAK olunca güvenilir olur dedim ama beni yarı yolda bıraktı o kadar emek boşa gitti

HEX kodları zaten sorunluymuş osilatör ayarı falan hiçbiri ayarlanmamış

O resim senin yaptığın kayan yazı mı?

evet tübitakın kayan yazı devresi .Bence devreyi tekrardan yapma sadece o.anot al çalışacaktır. tabi devrenizde hata yapmadıysanız

• quote:

evet tübitakın kayan yazı devresi .Bence devreyi tekrardan yapma sadece o.anot al çalışacaktır. tabi devrenizde hata yapmadıysanız

Bugün Anotta denedim yine aynı durum oluyor.(Belli ledler yanıyor belki de adam yanlış verdi.)

Ben başka bir devreye geçmeyi düşünüyorum bunu tekrar yapıp yine sorun çıkartırsa hiç hoş olmaz

Devremde hata olduğunu sanmam tüm kontroller yapıldı böyle bırakacağım ama kesin bir ANOT bulursam yine takar denerim

• quote:

quote:

Bugün Anotta denedim yine aynı durum oluyor.(Belli ledler yanıyor belki de adam yanlış verdi.)

Ben başka bir devreye geçmeyi düşünüyorum bunu tekrar yapıp yine sorun çıkartırsa hiç hoş olmaz

Devremde hata olduğunu sanmam tüm kontroller yapıldı böyle bırakacağım ama kesin bir ANOT bulursam yine takar denerim

yeni aldığınız dotmatrixin yanındaki numarasından datasheet'ine bak anot mu katodmu

• quote:

yeni aldığınız dotmatrixin yanındaki numarasından datasheet'ine bak anot mu katodmu

Almadım onu Elektronikcide denedim olmadı sen ANOT takınca çalıştı mı?

quote:

evet sadece ben değil sınıftaki herkezinki anotları takınca çalışmıştı

quote:

quote:

benim displayin yanında KPM-2088ASRND altında ise M23088A/B yazıyor bu katot mu baksana şu an mobilim de :)

Bir de siz kodları nereden aldınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

benim displayin yanında KPM-2088ASRND altında ise M23088A/B yazıyor bu katot mu baksana şu an mobilim de :)

Bir de siz kodları nereden aldınız?

KPM-2088ASRND yani sizinki o.katot .Bendekilerde KPM-2088BSRND o.anot
    kodları okulda yazmıştık hocayla pic basicde

• quote:

KPM-2088ASRND yani sizinki o.katot .Bendekilerde KPM-2088BSRND o.anot
    kodları okulda yazmıştık hocayla pic basicde

Evet bende şimdi baktım adam seninki ANOT demiş KATOTU denemiş

Neyse Kahramanmaraşta başaramadım başka bir devre için malzeme söylerken bluemavi.com adresinden alıp denerim

Sen bana kodları atsana .hex şeklinde yada PicBasic şekilde
  • Evet arkadaşlar devrede ANOT kullanınca çalıştı şu an bir kaç ufak sıkıntı kaldı displaylerin ikisi yanyana devreye sığmadı bir ayar yapacağım bir de pin headerin birinin bacağı kırıldı onu da onraınca tamamdır

Ya da devrenin altından kablo çekerek displayleri dışarı alacağım

@zokur

Sen hangi displayden kullandın yani 8X8 5 mm'lik mi kullandın?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.