Şimdi Ara

Kavga öncesi korku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim. Ben 14 yaşındayım 172 boyum var baya bildiğin boğa gibiyim fakat dövebileceğim birini dövemiyorum kavgaya başlamıyorum.
    adam vuruyor ben vuramıyorum. 2 Senedir kavga etmedim. derslerden eskiden çok iyi kavga ederdim fakat şuan korkuyorum. Ne yapabilirim ?

• 2 senedir kavga etmedim derken bu kavgaya olan bir özlem midir ? benim yaşım 24 ve karma dövüş sanatlarıyla uğraşıyorum ama dışarıdaki kavgadan her zaman korkmuşumdur. Sana da tavsiyem hiç bunun için bir endişen olmasın. Sorunlarını konuşarak çözmek yerine kavga etmek tam bir acizliktir, basit, itsiz sapsız insanlardan hiç bir farkın kalmaz. Ancak eğer bir korkumu nasıl yeneceğim dersen ozaman biraz dövüş sporları yap 1 yıl kadar filan sonrasında özgüvenin yerine gelir zaten.
  • Yok abi ben kavgadan kastım serseriler gelip para istiyor eskiden olsa yaklaşamazlardı şuan çekildim derslere verdim kendimi özgüvenim gitti.
  • İstediğin kadar kavga et kavga öncesi hep bi korku olur.Her antreman maçında her müsabakada her mevzuda o korku banada geliyor.Normalde kavga başladığı an geçmesi lazım.Ama sen adam bana yumruk atıyo ben atamıyorum demişsin.Ne yapıyosun izliyomusun ?

Acilen ashihara-kyokushin karate
    kickboks-muay thai gibi tam vuruşlu sistemlerden birini seçip bol bol sparring yapman lazım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraKedi12

Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim. Ben 14 yaşındayım 172 boyum var baya bildiğin boğa gibiyim fakat dövebileceğim birini dövemiyorum kavgaya başlamıyorum.
    adam vuruyor ben vuramıyorum. 2 Senedir kavga etmedim. derslerden eskiden çok iyi kavga ederdim fakat şuan korkuyorum. Ne yapabilirim ?

rkardeşim sakin olmaya çalış o korku asla bitmez ama kavga ettikçe alışıyosun nefesini iyi kullanmanda sana yardımcı olur.Yukarıda arkadaş uzak dur falan demişte mesela ben meslek lisesi öğrencisiyim arada mutlaka bela seni bulur
  • Abi ben okulda felan kalıptan felan vurmasamda dayak yemem vurmamda. geliyor adam vuruyor engelliyorum yumruğu adamı yatırıyorum tam yumruğu atıcam korku sarıyo içimi atmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraKedi12

Abi ben okulda felan kalıptan felan vurmasamda dayak yemem vurmamda. geliyor adam vuruyor engelliyorum yumruğu adamı yatırıyorum tam yumruğu atıcam korku sarıyo içimi atmıyorum.

kardeşim sakın insanları dış görünüşü ile yargılama gerçekten küçük , zayıf olupta teknik bilip vurduğunu indirenler gördüm internette de örnekleri var.
    yani adamı yatırıpta vurmaktan çekinen - korkan birini daha önce görmemiştim ne desem yalan olur ama şöyle kalıplı yakın arkadaşların varsa ve tabi izin verirlerse direk çıplak omuzunun iç tarafına yumruk atarsan hani BELKİ biraz alışırsın ben küçükken 4-5 yıl önce okulda arkadaşlarla öyle yapardık hani kim pes ederse kaybeder hesabı sadece canı acır sakatlıkta olmaz ve alışıyosun canlı birine vurmaya darbe yastığıyla aynı şey değil ama dediğim gibi sadece düşünce korkun %100 geçer diyemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi bir olayı sizle paylaşıyim bu yıl okul karma oldu yeni arkadaşlar yeni çevre bir tane havalı kendini beğenmiş çocuk gelip gelip bulaşıyor karşılık verebilirim hatta indiririm bile fakat o kişiden bi şekilde çekiniyorum vuramıyorum. Nedendir bilmem 3 ay önce kavga ettik üzerime atıldı vurucaktı geri çekildim aldım aşşağı sonra vurmadım ayağa kalkmasına yardım ettim o an yumruğu yedim. Fakat kararlıyım bu sefer sinirimle korkumu nasıl yatıştırabilirim ?
  • Karakedi12 : Öncelikle saçma gelcek ama Teen Wolf ve ARROW izle. Özellikle Arrow. 1. si teen wolf içimdeki hayvanı ortaya çıkardı oradaki kurtlar dövüşleri falan karanlıktan atrık korkmamaya başladım, tavsiyem hemen izle ve içindeki hayvanı çıkart ortaya. 2. si arrow ise (en favori dizim) zaten başllı başına dövüş. izle anlarsın, zaten ilk 15 dakkası bile adamı sarıyor
    ve kavgada her an her şeye hazırlıklı ol ! bak demişssin sen adamı kaldırmışssın o sana yumruk atmış. orada her ihtimale karşı hazır olman gerekir, kavgadasın sonuçta. küçücük adam sana dokunsa bile sen hemen hızlı bişeyler yap ellerini rastegele salla vur falan işe yarayabilir olmasa bile aklı karışır. (kendimden biliyom )
    evde boşluğa falan yumruk at dövüş falan....
    iyi akşamlar....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.