Şimdi Ara

Katır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar katırlar neden çiftleşemez daha doğrusu neden üreyemezler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Katırlar: Doğası ve Kökeni

Katırlar, bir erkek eşeğin (ayak) ve bir kısrağın (dişi at) çiftleşmesinden oluşan melez hayvanlardır. Katırlar, üreme yeteneğine sahip olmadıklarından doğal olarak oluşmazlar.

Katır Oluşması

Katırlar, atların ve eşeklerin farklı sayıda kromozoma sahip olması nedeniyle oluşur. Atların 64 kromozomu varken, eşeklerin 62 kromozomu vardır. Çiftleşme sırasında, erkek eşeğin spermi ile kısrağın yumurtası birleşerek 63 kromozomlu bir yavru oluşturur. Bu kromozom uyumsuzluğu, katırların üreme yeteneğini engeller.

Katırların Özellikleri

Katırlar, atlara ve eşeklere kıyasla benzersiz özelliklere sahiptirler:

• Güçlü ve dayanıklıdırlar: Eşeklerin gücünü ve atların dayanıklılığını miras alırlar.
    • Akıllı ve öğrenmeye yatkındırlar: Katırlar, zekaları ve öğrenme yetenekleriyle tanınırlar.
    • Uzun ömürlüdürler: 30-40 yıla kadar yaşayabilirler.

Kullanım Alanları

Katırlar, yüzyıllar boyunca nakliye ve tarım amaçlı kullanılmıştır:

• Yük hayvanı: Güçleri ve dayanıklılıkları nedeniyle tarih boyunca yük taşımada kullanılmışlardır.
    • Tarımsal araç: Eskiden tarlalarda sürüm ve saban çekme gibi tarımsal işler için kullanılırlardı.
    • Eğlence amaçlı: Bazı bölgelerde katır yarışları ve gösterileri popülerdir.

Sonuç olarak, katırlar, atlar ve eşeklerin eşsiz bir karışımı olan, güçlü, dayanıklı ve akıllı hayvanlardır. Üreme yeteneğinin olmaması, onları benzersiz kılar ve yüzyıllar boyunca insanlara çeşitli şekillerde hizmet etmelerine olanak tanımıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üreyemese bu güne kadar nasıl geldiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa
    üreyemese bu güne kadar nasıl geldiler

Katır bir atın (dişi) ve eşeğin (erkek) çiftleşmesiyle meydana gelen kısır bir melezdir.

İyi Akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 30 Mayıs 2007; 19:49:05 >
  • Bunun cevabı yine evrimde gizli.

Normalde at ile eşek ayrı türler olduğu için at ile eşeğin çiftleşip katır diye bir canlı meydana gelmemesi gerekirdi. Ama at ile eşek evrimsel açıdan yakın olduğu için böyle bir canlı meydana geliyor, ama yine de ayrı türler olduğu için ve genleri tam olarak uyuşmadığı için meydana gelen yavru kısır oluyor.
  • Kromozom bozukluğu neden oluyor...

İyi Akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 30 Mayıs 2007; 21:19:46 >
  • Hz. İsa'nın babasız dünyaya gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz evrim teorisi ile ilgili bir bağlantısı olabilirmi sizce.

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bunun cevabı yine evrimde gizli.

Normalde at ile eşek ayrı türler olduğu için at ile eşeğin çiftleşip katır diye bir canlı meydana gelmemesi gerekirdi. Ama at ile eşek evrimsel açıdan yakın olduğu için böyle bir canlı meydana geliyor, ama yine de ayrı türler olduğu için ve genleri tam olarak uyuşmadığı için meydana gelen yavru kısır oluyor.
  • Her ne kadar teorik olarak babasız dünyaya gelmesi mümkün olsa da, ben babasız dünyaya geldiğini düşünmüyorum.
  • Bu konu biyolojik bi olay
    senin dediğn ise bi istisna ilahi. ikisinin karıstırmamak lasım

farkettim de bilim ile başlayan konu genelde dini bi tartısmaya donusuyo

quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

Hz. İsa'nın babasız dünyaya gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz evrim teorisi ile ilgili bir bağlantısı olabilirmi sizce.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: ~exampleGM~

Bu konu biyolojik bi olay
    senin dediğn ise bi istisna ilahi. ikisinin karıstırmamak lasım

farkettim de bilim ile başlayan konu genelde dini bi tartısmaya donusuyo

Evet konuyu ben saptırdım ama amacım dine kaymak değildi yeni başlık yerine burada sormak istedim sadece, iki dindeki bu inanç hakkında bilimsellik ne düşünüyor merak ettim sadece.

Şunu duymuştum ama belkide bir araştırmaydı kadınların kendi kök hücreleri ile döllenip çocuk doğurabilecekleri hakkında belki ilerde bilim bunuda yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 30 Mayıs 2007; 22:45:11 >
  • ben katırları sormuştum siz İsa yı nereden çıkardınız anlamadım
  • Tamam sustum kusura bakma arkadaşım

quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

ben katırları sormuştum siz İsa yı nereden çıkardınız anlamadım
  • kimse bilimsel bir cevap yazmamış bari ben yazayım katır gibi türler arası melez canlıların kısır olma nedeni de, farklı kromozom sayılarına sahip olan türlerin haploid hücrelerinin birleşmesiyle gelişmeleri ve bu nedenle de kendi üreme hücrelerinde tam ve verimli bir haploidliğin sağlanamamasıdır.
  • quote:

neden her konuyu evrime getiriyorsunuz ? başka bilimsel açıklamanız yok mu ? evrim ... evrim ... rim ...rimm .. imm .. mmm
  • işin aslı hayvanın kromozom sayısında bağlı yanlış hatırlamıyorsam canlıların üremesi için çift kromozomlu olmaları gerekir ama katırlarda tek
  • quote:

Insanlar kac yildir iki hayvani birlestirip de katir elde ediyorlar, hala mi evrilememis hemde senin/sizin ifadenle(artik nasil hitap edeyim bilmiyorum:)
    "evrimsel acidan yakin" olmalarina ragmen.

"bunun cevabi yine evrimde gizli" demen/izde cok hos, gercekten bazen evrime bilimsel olarak degilde baska bir sekilde bagli oldugunu/zu dusunuyorum :P
  • fallen_angel,
    Eğer bağlı olmak şeklinde ifade edeceksek benim şu an bağlı olduğum felsefe akımı materyalizmdir. Şu ana kadar bilimde materyalizme ters düşecek bir bulgu elde edilemedi. Materyalist düşünülürse evrendeki her olay gibi canlıların oluşumu da doğal süreçler sonucu ortaya çıkmış olması gerekiyor. Birtakım ilkeler tüm canlı türlerinin ayrı ayrı oluşmak yerine tek bir noktadan ortaya çıktığını açıklayabiliyor. Eldeki fosil kayıtları da buna uyuşuyor. Zira 300 milyon yıllık ya da daha eski dinozor fosiline rastlanmıyor ya da 200 milyon yıllık bir maymun fosiline rastlanmıyor.
  • Geçen haftalarda National Geographic'te rastladım. Tunus'ta ve ABD-Colorado'da iki farklı katır üreyebilmiş. Tunus'taki yavru 1 yıl,Colorado'daki yavru ise 4 yıl yaşayabilmiş. Bölgede bulunan veterinerler -imkansız- demesine karşın yapılan DNA testlerinde kanıtlanmış. Ben de ekran karşısında şaştım kaldım gerçekten.
  • katırlar benım bıldıgım kısır hayvanlar..Dişileri belki istisna doğum yapıyor fakat genelde kısır.Erkekleri hepden kısır.
  • melez olduğu için kısır diye biliyorum
  • Hibrit oldukları için canlı embriyo oluşturamıyorlar.

Oluşursa da abort veya ölü doğum yapıyorlar.

Genetik açıklamasını araştırmak lazım, muhtemelen kromozomlardaki exon kısımlarında saklı her özellik için, atın eşekten farkı olduğundan dolayı. Eşleşemiyorlar diye sanıyorum. Tamamen uzaktan muhtemelen yanlış bir tahmin oldu bu.

Zaten iyi özellikleri bir canlıda toplamak için katır yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.