Şimdi Ara

Kathrein UFSConnect 916 Maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, üstadlardan(bilen bilir) Albani'nin cihazı dönüp dolaşıp bana kısmet oldu. Tamamen tesadüf, ben İstanbul'dan başka birinden aldım, direkt kendisinden değil ama cihaz albani üstadın. Eminim, çünkü içinde faturası vardı. Sağ olsun çok da temiz kullanmış, panelin üstündeki jelatinleri bile ben söktüm. Buradan anladığım, bu cihazdan Türkiye'de sayılı var.

    Kurcalıyorum, öğreniyorum yavaş yavaş. Burada bu cihazı deneyimleyen pek bir arkadaş yok sanırım, varsa bile bilgilerini pek paylaşmıyor veyahut ben bulamıyorum(sitem sitem). Ben sıkılmadan yazmaya çalışacağım, katılan olursa sevinirim.

    Öncelikle cihaz zorlu, bunu bilerek aldım zaten ama ilk geceden beni bu kadar yoracağını tahmin etmedim. Cihazda çift tuner var, inanın sadece tuner ayarlarını yapıp sinyali alana kadar bile kasıldım. becerdim nihayet ama, sinyali almak gibi en temel konu bile bu kadar kasınca gerildim açıkçası. Bu benim acemiliğimden de kaynaklanıyor, evet. Ama çoğu insan benim jkadar bile meraklı değil bu işlere.

    Neyse, sinyali buldum, Türksat şebeke frekansından kanalları tarattım, kuruldu, güzeeel. Bu sefer de Kanal7 ve TV8 vb. kanallarda sinyal kalitesi sıfır. Sürekli patlıyor, ses var, görüntü yok. Yahu TV8 en çok izlediğim kanal! En basiti milli maçlar bu kanalda! Uğraş, uğraş, yine tunerdenmi, LNB ayarlarındanmı? Tur attım menüde! Ciddi zaman harcadıktan sonra ilk yapmam gerekeni yaptım, uydu kablosunu çıkardım, tekrar kestim, temizledim ve geri taktım. Açtım, sürprüüüüz! Led panalde "Uyarı" yazıyor, TV'de resim yok. Kumandadan kanal değiştiriyorum, panelde değiştiğini görüyorum ama TV'de tık yok. Allah'ım deliriciiim! Uğraş uğraş, aç kapa, aç kapa.. Yine ilk yapmam gereken en son aklıma geldi, HDMI kabloyu değiştirdim. Ve düzeldi. Garip, alet benimle dalga geçiyor resmen. Hemen Kanal 7 ve TV8'e baktım, sıfır olan sinyal kalitesi 92% olmuş. Şok oldum. 5-6 dakika donuk donuk baktım ekrana, bu kadar basit olması garibime gitti. Artık ümidi kesmiştim çünkü, profesyonel bir arkadaş çağırıp çanak ayarlarını kontrol ettirecektim artık, ben pes etmiştim. Cidden çözemedim, sırf kabloyu söküp taktım diye bu kadar fark etmemesi lazım ama, neticede düzeldi.

    Herşey güzel, moralim düzelmiş, bir hevesle kanal listesini düzenleyeyim dedim, inanın tam bir işkence. Artık bir yerlerden hazır liste bulacağız yahut uğraşacağız, ona yapacak bir şey yok. Lakin, cihazın D-Smart modülü ile sorunu var. Olmuyor, genel bir şifre çözme sorunu var. Onun yanında, şifreli kanallarda sorun yaşayınca, özellikle Doğan grubunun açık kanallarında da yayını açmıyor. Çok enteresan. Mesela, FoxLife'da 45 dakika dizi(Prison Break ilk bölümü) izledikten sonra kanal değiştirdim, atladığım bir başka şifreli kanalda yayını açmadı. Özellikle Filmbox kanalına gelince sapıtıyor cihaz. Saat 01:00 olmuştu, kapatıp yattım artık. Dayanamadım. Malum iş var bugün.

    To be continued.







  • HDMI kablo ile tunerin alakası yok . sinyal seviyesinin hiç alakası yok .
    çalışan bir alıcının yerine taktı isen temas ile ilgili bir durumdur soketi kontrol et . başka bir soket tak . tuneri değiştir ikinciye tak .
    cihazı fabrika ayarlarına al .olmaz ise yeni yazılım at . yine düzelmiyorsa ne diyeyim kolay gelsin :-) donanımsal bir arıza vardır .
  • kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Verdiğin cevap için teşekkürler. Sorun uydu alıcının işletim sistemi ile ilgili. Gerçekten sorunlu. Yeni yazılım atsam da düzeleceğini zannetmem. Donanımsal sorun olduğunu zannetmiyorum. Bu vesile ile 2. episoda başlayalım; Alaca Kathrein Kuşağı;

    Enteresan sıkıntılar yaşıyorum. Daha önce hiçbir uydu alıcı ile tecrübe etmediğim sorunlar. Gerçekten ömür törpüsü. Sinyal sorunu garip, halen devam ediyor. İzlemeyi bırakıp recieverı kumandadan kapatıyorum, tekrar açılınca, çoğunlukla TV8, Kanal 7 ve FOX gibi kanallar da patlama oluyor, sinyal kalitesi 0%'a düşüyor. Bu durumda kutunun üstündeki güç tuşundan kapatıp açmak 95% işe yarıyor ve düzeliyor. Bundan sonra kutuyu sadece güç tuşundan açıp kapamayı düşünüyorum. Stand by konumuna almayı beceremedim zaten, kumandadaki on/off tuşuna basınca direkt "Güle Güle" diyor, menüde bir ayarı varsa bile ben bulamadım. TRT kanallarında bilinen bir sorun var zaten. Hemen açmıyor, TRT kanalına gelince açmazsa ileri-geri yapıyorsunuz, 4-5 saniye içinde açılıyor. Allah'tan turkuvaz grubunun kanallarındaki sorunu çözmüşler, bir önceki yazılım sürümünde ATV'ye gelince cihaz resetleniyormuş. Şimdi o sorun yok.

    DSmart kanallarındaki sorun sinir bozucu halde devam ediyor. Açılışta, herhangi bir kanalı çözmekte problem pek olmuyor. Ama, bir kanalda uzun süre kalırsam, bir diğer kanala geçtiğimde sorun yaşıyorum. Sinema kanallarında, yani dsmart listesindeki ilk kanallarda bu sorunu nadir yaşıyorum ama ne zaman Filmbox'a geliyorum işte orada eşşekten düşüyorum. Bu aşamada, benim, amatör bilgime dayanarak yaptığım naçizane tespit, bu sorun başka bir transpondera geçtiğinde oluşuyor. Şifreli kanaldan başka bir kanala geçmek istediğinizde, özellikle bu geçmek istediğiniz kanal şifreli ve başka transponderda ise, kesinlikle 5-6 saniye bekliyorsunuz, açılırsa ne ala, açılmazsa eğer, bazen FTA kanalları bile kaybediyorsunuz, o zaman reset atmak zorunda kalıyorum. Futbol seviyorsanız eğer, S Sport'tan Eurosport2'ye geçmek çok korkutucu olabiliyor :) Ve kayıt. Kayıt için 64GB bir USB belleği kullanıyorum. USB belleği kendisi biçimlendiriyor. 10GB kısmını "TimeShift"için, kalan kısmını kayıt için kullanıyor. Şifreli kanallarda, özellikle şifre çözmede bu kadar sorunlu bir uydu alıcının sağlıklı kayıt yapmasını bekleyemezsiniz, yapmıyor da zaten. Sinema kanallarından birinde kayıt yaptım, 2 saatlik bir siyah ekran var kayıtta. Açık kanalda sorun olacağını zannetmiyorum ama denemedim. Timeshift ise sorunsuz, o çalışıyor :)

    Sorunlar yumağı ve tamamı yazılımsal, elinizden bir şey gelmiyor. Başta dediğim gibi, donanım ile ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Tek iyi tarafı, resim kalitesi enfes, ama o kadar. Bu uydu alıcıyı kullanmak için sağlam irade lazım.




  • bu cihaz üretileli en az 3 yıl oldu . sağlıklı firmware muhakkak vardır ve senden önceki sahipleri kurmuşlardırda . zaman zaman yazılımda bozulmalar görülebiliyor .Tekrar yükleme bu sorunu çözer .
    aksi halde donanım arızasından başka bir şey olamaz .
  • kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Menü üzerinden tekrar yükleme yaptım. Ama sonu. değişmedi. Temiz kurulum yöntemini bilsem yapacağım ama bulamadım. Akşam tekrar denerim.
  • Bu cihaz için kanal editörü varmış arkadaşlar. Aynı ağ üzerinde ise direkt cihazdan çekip, cihaza geri yükleyebiliyor. Ama bunun için, "Menü" den "FTP programını açılışta başlat" seçeneğini aktif etmeniz lazım. Programı çalıştırdıktan sonra settings kısmında reciver başlığından aşağıdaki gibi uydu alıcınız seçmeniz lazım.

    Kathrein UFSConnect 916 Maceram

    Sonra yine settings kısmında UFS-9xx sekmesinden IP / Hostname kısmına uydu alıcınızı IP adresini yazın. Altında Test Connection butonundan bağlantıyı test edin, başarılı ise devam edebilirsiniz.

    Kathrein UFSConnect 916 Maceram

    Programın linki;

    https://drive.google.com/file/d/0B6QAPoOlo7mKT01nNGZnSXN3Qjg/view?usp=sharing




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.