Şimdi Ara

Kasko ve Sigorta yaptıracağım. Birkaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2008 model, 1.5 benzinli, hb, Ankara plakalı Nissan Almeram var. 2 gün sonra sigortası, 8-9 gün sonrada kaskosu dolacak. hiç kazam yok. %65 hasarsızlık indirimim var. Bugüne kadar kaskom bozulmasın birkaç ufak tefek işi kendi cebimden yaptırdım. Şuanki sigortam axa, kaskom allians.

Bugün 3 yerden fiyat aldım.

Birinci sigortacı
    Trafik Sigortasına 385 lira istedi(Halk)
    Kaskoyu sormayı unutmuşum

İkinci sigortacı
    Trafik Sigortasına 260 lira (Axa)

özel servisli kaskoya 500 lira (güneş)
    yetkili servisli kaskoya 635 lira /güneş) istedi.

Üçüncü Sigortacı
    Trafik sigortasına 250 (Ak sigorta)
    Kaskoya 500 (Ak sigorta) istedi.

Sigortadan sigortaya, kaskodan kaskoya fark olurmu?
    Neleri gözetmeliyim?
    Nelere dikkat etmeliyim?
    En iyi sigorta şirketi benim için hangisidir?
    Ak sigortanın fiyatı makul gibi. Sıkıntı olur mu?
    Yetkili Servis, özel servis kaskosu ne alaka? Bugüne kadar böyle birşey yoktu? Farkı bilen var mı?

Bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamama rağmen istiyorumki başıma aracımla ilgili ne iş gelirse gelsin, her türlü beni mağdur etmeyecek, iyiki kaskokomu buradan yaptırmışım diyecek bir kaskom olsun. Dağ başında kalırsan kalacak yerimden emanet arabaya kadar temin etsin. Ufak tefek işleri (mini onarım) yaptırabileyim. Anahtarım kaybolursa yenisini kaskomu bozadan yapsın. Aracımla kaza yaparsam tadilatında orjinal yeni parça kullanılsın. Bugüne kadar bunları hiç yaşamadım ve %65 hasarsızlık indirimi seviyesine kadar geldim. Bunları istemek hakkım olmalı diye düşünüyorum.
    Bugüne kadar böyle bir arayışa girmedim, her sene sormadan araştırmadan yaptırdık kaskoyu sigortayı. ama bundan sonra bunları gözeteceğim.

Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan doğru bilgi almak istiyorum. Sigortacılardan fiyat teklifide alabilirim. Numaramı isteyene pm atarım.

Birde mevcut kaskosunda aracımın kasko bedeli şunda 19900. Bu tutar piyasasının altında. Fiyat aldığım sigortacılar rayiç bedelden bahsettiler. Şuanda benim aracımın rayiç bedeli 26bin küsür liraymış. Nedir rayiç bedel?

Sigorta ve kasko konusunda, önemli dikkat edilmesi gereken şeyleri bilmiyorum. Poliçede yazan bir sürü madde var. Bugüne kadar hiç okumadık bile. Bunlara tek tek bakmak okumak gerekirmi? Sigortacıdan neleri talep etmeli, nelerden emin olmalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim
    teşekkür ederim

Sorularım çok oldu. Hepsini bilmesenizde, bildiğiniz kadarını paylaşmanızı rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas_91 -- 29 Ağustos 2013; 2:37:16 >

• Merhaba,
    Hasarsızlığınızı koruduğunuz gibi haklarınızda bilmeniz iyi birşey. Sizin için tavsiye edebileceğim tek şey teklifleri elinize alın ve tek tek inceleyin klozları. Her şirketin kendisine göre + ve - 'leri vardır.

Dikkat etmeniz gerekenler;

İkame araç veriliyormu ve verildiğinde süresi kaç gün
    Yıllık çekici ücreti nekadar ve kaç defaya kadar ücretsiz çekiyorlar
    Anahtar kaybolması/çalınması ücreti nekadar dır ? ( Örneğin aracınızın kilit sisteminin değişmesi 1800 TL tutuyor ama şirket 1000 TL 'ye kadar teminata alıyor)
    Yılda kaç defa cam kırılması hasarsızlığı bozmaz
    Mini onarım limiti nekadardır

Araç güncel değer listesi için ;http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

• hie kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Klozlar nereden temin edilebilir?
    güneş sigorta yetkili Servis, özel servis kaskosu diye 2 farklı kasko sunuyor. Bu Konuda bilginiz var mı?

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.