Şimdi Ara

Kask tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şehir içi bisikletimi aldim. 100 liraya kadar kask tavsiye eder misiniz ve nerden almalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Prowell f59 modelini kullanıyorum, zamanında 70 liraya almıştım. Şimdi kontrol edeyim dedim 120'den başlıyor. F/P kasklardan biridir, çok tercih ediliyor. Bütçenize uygun bulursanız tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsmrc

    Prowell f59 modelini kullanıyorum, zamanında 70 liraya almıştım. Şimdi kontrol edeyim dedim 120'den başlıyor. F/P kasklardan biridir, çok tercih ediliyor. Bütçenize uygun bulursanız tavsiye ederim.

    teşekkür ederim. tavsiye ettiğiniz modeli elden nereden alabilirim istanbulda bildiğiniz bir yer var mıdır. Bir de boy olarak nasıl seçeceğimi bilmiyorum ve bisikletçiye de güvenmek istemiyorum. Dikkat etmem gereken bir şey var mı ilk defa bisiklet kaskı alacağım. teşekkür ederim.
  • Heisen berg kullanıcısına yanıt
    quote:

    Kask ebadınızı, başınızın alın kısmını yatay olarak ölçerek bulabilirsiniz. Kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden başlayıp, kulak üst hizasından başın arkasındaki çıkıntılı kısmın üzerinden ilerleyerek diğer kulağınızın üstünden başlangıç noktasına ulaşarak başınızın çevresini ölçebilirsiniz.

    Kask ilk taktığınızda başınıza tam oturmalıdır. İçteki astarın zamanla %5 ila %10 oranında esneme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

    Başa tam oturmayan kask, kaza esnasında başınızı koruyamaz. Ölçüler santimetre olarak alınmalıdır.

    Kask için ölçü indeksi

    XS 53/54


    S 55/56


    M 57/58


    L 59/60


    XL 61/62


    2XL 63/64


    http://www.sprintbisiklet.com/?pnum=5&pt=BİSİKLET+GİYİM+ve+ÖLÇÜ+REHBERİ

    Ben M boy kullanıyorum, arkasında sıkma/gevşetme yerinden biraz sıkıyorum tam oturuyor.

    Elden alabileceğiniz mağaza bilmiyorum, o konuda yardımcı olamam




  • 100 liraya doğru düzgün kask bulmak imkansız gibi bir şey. İnternetteki bisikletçilerin sitelerine bak stokta varsa mağazalarına gidip alabilirsin.
  • Ucuz yollu Decathlon'da BTWIN kasklar var ama iyi oldukları söylenemez. Orada beğenirsen mağazasından alabilirsin. Ben Prowell kullanıyorum ve gayet memnunum. Üstteki arkadaşın dediği kask size yeterli olur. Ben klasik bir bisiklet dükkanından 100 lira civarına. Onlarda yoksa artık internet üzerinden verebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan sıkılık ayarı yapılmayan kask alma kesinlikle, kafaya oturmuyor, kaza anında büyük sıkıntı çıkar. Örneğin Btwin in 40tl ye satılan kaskının malzemesi iyi, sağlam hissettiriyor ama kafaya oturması rezalet. Tavsiye olarak bence bir dükkana gidip denemelisin, kafana güzel oturan bir kaskı deneyerek seçmelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.