Şimdi Ara

Kasanın İçine Çay Döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olay 2 gün önce 2. kez başıma geldi. Solak olduğum ve kasa da solda olduğu için elim çarptı, kasanın arkasına ve arkadan içeri doğru gitti. Yarısını mouse pad emdi, çoğu masada kaldı. Ama kasanın üstüne de geldi tabii. Bi şok ve küfür silsilesinden sonra hemen gidip o aceleyle sofra bezini elime geçirdim. Ekran kartına ve PSU'ya bastırdım hemen. O arada da PC'yi kapadım, kablo bağlantılarını kestim. Kablolar dahil çay içindeydi ve sırılsıklamdı.

Ekran kartını anakarttan söktüm ve temizlemeye başladım. 2. kez başıma geldiği için bu defa daha tecrübeliydim Kartın üstünde kayda değer bir leke yoktu ama temizlemek şart tabii. Bu sefer nemli bez yerine, içinde alkol olduğu için kolonya kullandım. Devrenin üzerini güzelce sildim. Sonra içine sızma ihtimaline karşı, devreyi fan bloğundan sökerek alt kısmını temizledim. Alta sızma olmamış. Termal macunu yeniledim ve ekran kartını birleştirdim. Daha sonra kablolara geçtim. Ekran kartına giren HDMI kablosu ve diğer kablolar çay içindeydi. Bütün kabloları ve uçlarını kolonyayla sildim ve yattım. Kasa iç temizliğini ertesi gün yaptım. Bu arada ekran kartı ve kablolar iyice kurudu. Kasa da bağlantısız bir şekilde bi gece beklemiş oldu.

Ertesi gün PSU'yu kasadan ayırdım. Bir güzel sildim. Bu arada kasanın tabanını, çay dökülen tavanı ve arkasını da iyice sildim. Kasa içi temizlik oldu yani. Direk yukarıdan döküldüğü için anakarta bir şey gelmedi. Ama işlemci soğutucusu stok olmadığı ve büyük olduğu için, onu da temizledim. Sıvının işlemciye gelme ihtimali olmadığı için, işlemcinin macununu yenilemeye gerek duymadım.

Bütün bunlar sonucunda kasayı sağ tarafa aldım ve artık başıma böyle bir şey gelse de, tehlike kalmadı. Ama tabii takıntılı bir insan olduğum için "Kartın orjinalliği gitti" diye yanıyorum arada.

Bu herkesin başına gelebilecek, benim başıma 2. defa gelmiş bir olaydı. Siz siz olun, PC başında bir şey içiyorsanız, kasa her daim, kullandığınız elinizin aksi yönünde dursun.

Gelelim bilen arkadaşlara soruma; Ekran kartı ve diğer kartların üzerine, bir sıvı koruma direnci uygulanıyor mu? Örnek vermek gerekirse; Ahşabın üzerine sürdüğümüz verniği düşünün. Yani bir şekilde direnci arttırılıyorsa bu iyi bir şey. Benim de içim rahat eder en azından.

Okuduğunuz için sağolun.

• Hocam sıvı dökülmesi sıkıntı ya, benim başıma hiç gelmemişti geçenlerde 1 bardak suyu laptopa döktüm. Ama laptoplar genelde klavyeden içeri su almama konusunda başarılı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleartdragon

Hocam sıvı dökülmesi sıkıntı ya, benim başıma hiç gelmemişti geçenlerde 1 bardak suyu laptopa döktüm. Ama laptoplar genelde klavyeden içeri su almama konusunda başarılı oluyor.

Size de geçmiş olsun hocam. Laptoplar, kasalardan daha sıkıntı aslında. Bütün parçalar yatay ve bir arada. Kasa dikey olduğu ve parçalar arası mesafe olduğu için, komple ıslanmıyor. Etkilenenler genelde kasa içinde yatay duran parçalar oluyor. Kazasız belasız günler hepimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

quote:

Orijinalden alıntı: cleartdragon

Hocam sıvı dökülmesi sıkıntı ya, benim başıma hiç gelmemişti geçenlerde 1 bardak suyu laptopa döktüm. Ama laptoplar genelde klavyeden içeri su almama konusunda başarılı oluyor.

Size de geçmiş olsun hocam. Laptoplar, kasalardan daha sıkıntı aslında. Bütün parçalar yatay ve bir arada. Kasa dikey olduğu ve parçalar arası mesafe olduğu için, komple ıslanmıyor. Etkilenenler genelde kasa içinde yatay duran parçalar oluyor. Kazasız belasız günler hepimize.

Haklısınız hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o yaptıklarını emin ol ben yapamam sıkıntıdan ölürüm. kasanın içine bardağımı döktün yoksa demliğimi döktün .
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

o yaptıklarını emin ol ben yapamam sıkıntıdan ölürüm. kasanın içine bardağımı döktün yoksa demliğimi döktün .

Bardak hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARACIN İÇİNE SU DÖKÜLMESİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.