Şimdi Ara

Kasada power supply ın fanı dışa doğru mu üfler??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasanın psu sunun fanı dışa doğru mu üfler içe doğrumu,ben yağlamak için çıkarmıştımda,sanırım sonradan yanlış yöne taktım!!!

• dışa üfler
  • psuda tek fan varsa içe üfler. dışa üfleyerek nası içeriyi soğutsun :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cecim

psuda tek fan varsa içe üfler. dışa üfleyerek nası içeriyi soğutsun :)

Psu daki fan içerideki sıcak havayı dışarıya atmak içindir.İçeriye üflenir mi ya
  • +1000000

Enermax 535W kullanıyorum. Öncelikle kasa içinden psu içine, ardından da dışarı üflüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

dışa üfler
  • Arkadaşlar bu kadar uzatmaya gerek yok ki

Sanırım küçük bir açıklama yeterli olacaktır.

Psu'larda 2 çeşit vantilasyon vardır aslında ikisinin de mantığı aynıdır.
    Eski psu'larda psu'nun arka tarafında genellikle 8cmlik tek bir fan olurdu ve bu fan içeriden aldığı ısınan havayı dışarıya atıyordu.
    İlk başlarda kaliteli psu'larda ve daha sonra yaygınlaşmaya başladı, yeni nesil psu'larda psu'nun kasa içine bakan bölümünde 12cm'lik bir fan vardır ve bu fan psu'nun içine doğru kasa içerisinden havayı çeker. Bu psu'ların kasanın dışına bakan arka kısmı ise petek yapılıdır ve fandan gelen sıcak hava bu peteklerden dışarıya doğru atılır.

Sanırım arkadaşın sorduğu ilk bahsettiğimiz psu arkasındaki 8cmlik fan. Bu fan dışarıya doğru üfler

• psu nun fanı alt kısımdaysa içe üsler bunlar genelde 12 cm lik falnı olandır

fan arkadaysa dışa üfler içerdeki sıcak hava yı dışarı atmak için 8cm lik fanlardır bunlar

ısınan devre elemanlarına dışardan soguk hava üflerseniz cok kısa sürede bozulmasına sebeb olursunuz hızlı sogudugundan ama sıcaklıgını alırsanız yavaş yavaş ömrü uzar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu fanı çok ses yapıyor?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş fanın yönünü değiştir maazallah psusuz kalabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky20034

kardeş fanın yönünü değiştir maazallah psusuz kalabilirsin

bu da bıldıgım kadarıyla bır cok parcanın gıtmesıne yol acar
    anakart vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Kasanın psu sunun fanı dışa doğru mu üfler içe doğrumu,ben yağlamak için çıkarmıştımda,sanırım sonradan yanlış yöne taktım!!!

benimde power supply'dan ses geliyor. 6-7 ay oldu değştireli. galiba fanın yağlanması gerekiyor.
    acaba kolay mı olur zormu daha önce hiç yapmadım. birde fanın içini nasıl açıyon.??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.