Kasanın psu sunun fanı dışa doğru mu üfler içe doğrumu,ben yağlamak için çıkarmıştımda,sanırım sonradan yanlış yöne taktım!!!
dışa üfler
psuda tek fan varsa içe üfler. dışa üfleyerek nası içeriyi soğutsun :)
quote:
Orjinalden alıntı: cecim
psuda tek fan varsa içe üfler. dışa üfleyerek nası içeriyi soğutsun :)
Psu daki fan içerideki sıcak havayı dışarıya atmak içindir.İçeriye üflenir mi ya
+1000000
Enermax 535W kullanıyorum. Öncelikle kasa içinden psu içine, ardından da dışarı üflüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: StrangerXT
dışa üfler
Arkadaşlar bu kadar uzatmaya gerek yok ki
Sanırım küçük bir açıklama yeterli olacaktır.
Psu'larda 2 çeşit vantilasyon vardır aslında ikisinin de mantığı aynıdır. Eski psu'larda psu'nun arka tarafında genellikle 8cmlik tek bir fan olurdu ve bu fan içeriden aldığı ısınan havayı dışarıya atıyordu. İlk başlarda kaliteli psu'larda ve daha sonra yaygınlaşmaya başladı, yeni nesil psu'larda psu'nun kasa içine bakan bölümünde 12cm'lik bir fan vardır ve bu fan psu'nun içine doğru kasa içerisinden havayı çeker. Bu psu'ların kasanın dışına bakan arka kısmı ise petek yapılıdır ve fandan gelen sıcak hava bu peteklerden dışarıya doğru atılır.
Sanırım arkadaşın sorduğu ilk bahsettiğimiz psu arkasındaki 8cmlik fan. Bu fan dışarıya doğru üfler
psu nun fanı alt kısımdaysa içe üsler bunlar genelde 12 cm lik falnı olandır
fan arkadaysa dışa üfler içerdeki sıcak hava yı dışarı atmak için 8cm lik fanlardır bunlar
ısınan devre elemanlarına dışardan soguk hava üflerseniz cok kısa sürede bozulmasına sebeb olursunuz hızlı sogudugundan ama sıcaklıgını alırsanız yavaş yavaş ömrü uzar
kardeş fanın yönünü değiştir maazallah psusuz kalabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: rocky20034
kardeş fanın yönünü değiştir maazallah psusuz kalabilirsin
bu da bıldıgım kadarıyla bır cok parcanın gıtmesıne yol acar anakart vs.
quote:
Orjinalden alıntı: weneorn
Kasanın psu sunun fanı dışa doğru mu üfler içe doğrumu,ben yağlamak için çıkarmıştımda,sanırım sonradan yanlış yöne taktım!!!
benimde power supply'dan ses geliyor. 6-7 ay oldu değştireli. galiba fanın yağlanması gerekiyor. acaba kolay mı olur zormu daha önce hiç yapmadım. birde fanın içini nasıl açıyon.??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme