Şimdi Ara

Kasada Kırmızı Işık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşıık 20 dakika önce M2TW oynarken oyunun harita kısmında grafik sorunu oluştu (arayüz kısmı ise sorunsuzdu), herhalde oyundandır deyip kaydetmeye çalıştım fakat bu sefer de birden bire mavi ekran verdi ve bilgisayarı resetlemem gerekti.

Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda anakart üzerindeki kırmızı ışık bir süre yanıyor ve sönüyor. Ardından ekrana görüntü geliyor (Asus Express Gate yükleniyor) Sonrasında komut ekranı açılıyor ve imleç yanıp sönüyor bilgisayar burada kalıyor.

Kırmızı ışık sorunu yeni güç kaynağını yanlış bağladığımda da olmuştu ama doğru düzgün bağlayınca sorun çözülmüştü, dediğim gibi 20 dakika öncesine kadar sorunsuzdu bilgisayar. Acaba kablolardan biri mi çıktı (gerçi kontrol ettim ama, belki gözen kaçmıştır)?

Çözüm önerisi olan var mı?

• Merhaba,

Express Gate yi görebildiğine göre, Biosa rahatlıkla girebilirsin. İlk olarak harddiski kontrol edermisin bios da?

Şayet görmüyorsa, kabloları ve soketi kontrol edip tekrar den dene bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Express Gate yi görebildiğine göre, Biosa rahatlıkla girebilirsin. İlk olarak harddiski kontrol edermisin bios da?

Şayet görmüyorsa, kabloları ve soketi kontrol edip tekrar den dene bakalım.
    BIOS'a girdim fakat dediğini nasıl yapacağımı bilmiyorum, aşağıdaki bilgiler mi yoksa başka bir yerden mi bakmam lazım?

SATA Configuration 

OnChip SATA Speed [SATA 6.0Gb/s]
    OnChip SATA Channel [Enabled]
    SATA Port1 - Port4 [AHCI]
    SATA Port5 - Port6 [AHCI]

Yan taraftaki yazıda hızı 3'e ayarlarsam performansın daha iyi olacağı yazıyor bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fdeniz_93

BIOS'a girdim fakat dediğini nasıl yapacağımı bilmiyorum, aşağıdaki bilgiler mi yoksa başka bir yerden mi bakmam lazım?

SATA Configuration 

Yan taraftaki yazıda hızı 3'e ayarlarsam performansın daha iyi olacağı yazıyor bu arada.

6 gbps olması daha hızlıdır .

3gbps sata ıı sata ııı 6 gbps dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

SATA Configuration 

6 gbps olması daha hızlıdır .

3gbps sata ıı sata ııı 6 gbps dir.

Alıntıları Göster
    Valla bilgisayar açılmıyor, hızlı olması pek önemli değil şu an benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: fdaslan

Valla bilgisayar açılmıyor, hızlı olması pek önemli değil şu an benim için

Alıntıları Göster
    Bilgisayar açıldı. Yaptığım şeyle alakalı mı bilmiyorum ama bir şekilde çözüldü sorun.

BIOS, bilgisayar açılırken hızlı açılmaya ayarlanmış. Onu devre dışı bırakınca sorun çözüldü.
  • quote:

Bilgisayar açıldı. Yaptığım şeyle alakalı mı bilmiyorum ama bir şekilde çözüldü sorun.

BIOS, bilgisayar açılırken hızlı açılmaya ayarlanmış. Onu devre dışı bırakınca sorun çözüldü.

Alıntıları Göster
     Kasada Kırmızı Işık

Sorun çözülmemiş, video izlemeye çalışırken fark ettim.

Şu an ekranda yatay çizgiler var.

• quote:

Kasada Kırmızı Işık

Ekran kartı Driveri kaldırıp güncel sürün kurun.

Videonun ayarlarına girin donanım hızlandırma özelliğini kapatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

Kasada Kırmızı Işık

Ekran kartı Driveri kaldırıp güncel sürün kurun.

Videonun ayarlarına girin donanım hızlandırma özelliğini kapatın.

Alıntıları Göster
    Driver benim de aklıma geldi hemen, indiriyorum şu an.
    Yalnız hızlandırma özelliğini nereden kapatırım bilmiyorum, söyleyebilir misin?

• quote:

Videoya sağ tık Ayarlar açılan yere bakın orda bir yerlerde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

Videoya sağ tık Ayarlar açılan yere bakın orda bir yerlerde..

Alıntıları Göster
    Eski ekran kartı sürümlerini kaldırıp güncel sürücüyü kurdum, sorun çözülmedi. Ne zaman oyuna girsem ekranda yine çizgiler çıkıyor ve "AMD görüntü driver çalışmayı durdurdu" uyarısı geliyor.

• quote:

Eski ekran kartı sürümlerini kaldırıp güncel sürücüyü kurdum, sorun çözülmedi. Ne zaman oyuna girsem ekranda yine çizgiler çıkıyor ve "AMD görüntü driver çalışmayı durdurdu" uyarısı geliyor.

Alıntıları Göster
    hdd tune ile disk tararmısınız ?
    sorun kanımca harddiskten kaynaklanyor. durduk yere böyle hata vermesi anormal.. bad sector atmış olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

hdd tune ile disk tararmısınız ?
    sorun kanımca harddiskten kaynaklanyor. durduk yere böyle hata vermesi anormal.. bad sector atmış olabilir..

Olabilir.
  • quote:

hocam eskı sürümünü kurup deneyın cd ile geleni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

quote:

Alıntıları Göster
    Bilgisayarı ancak güvenli modda açabiliyorum. Bilgisayarı normal olarak açtığımda bir süre sonra kilitleniyor ve hard resetten başka yapacak bir şey kalmıyor. Kilitlenene kadar da zaten görüntüde kırılmalar oluşuyor, arada ekran 1-2 saniyeliğine kararıyor ve bir çok renkte rastgele çizgiler çıkıyor siyah ekranda. Ardından da görüntü birimi çalışmayı tarzında bir uyarı çıkıyor sağ altta. Şu an bilgisayarda ses de yok.

Sürücüleri kaldıracağım da, doğru yapıyor muyum emin değilim. Your Unin-Staller programı ile silip güncel sürümü yüklemiştim yukarıdaki tavsiyelerden dolayı, doğru mu yapmışım? Yani yöntemim doğru mu, ona göre kaldırıp CD ile gelen sürücüyü yükleyeceğim çünkü.

HDD'nin durumu bu:

Kasada Kırmızı Işık

Kasada Kırmızı Işık

Kasada Kırmızı Işık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fdaslan -- 1 Temmuz 2012; 16:36:55 >

• quote:

Bilgisayarı ancak güvenli modda açabiliyorum. Bilgisayarı normal olarak açtığımda bir süre sonra kilitleniyor ve hard resetten başka yapacak bir şey kalmıyor. Kilitlenene kadar da zaten görüntüde kırılmalar oluşuyor, arada ekran 1-2 saniyeliğine kararıyor ve bir çok renkte rastgele çizgiler çıkıyor siyah ekranda. Ardından da görüntü birimi çalışmayı tarzında bir uyarı çıkıyor sağ altta. Şu an bilgisayarda ses de yok.

Sürücüleri kaldıracağım da, doğru yapıyor muyum emin değilim. Your Unin-Staller programı ile silip güncel sürümü yüklemiştim yukarıdaki tavsiyelerden dolayı, doğru mu yapmışım? Yani yöntemim doğru mu, ona göre kaldırıp CD ile gelen sürücüyü yükleyeceğim çünkü.

HDD'nin durumu bu:

Kasada Kırmızı Işık

Kasada Kırmızı Işık

Kasada Kırmızı Işık

Alıntıları Göster
    Bu arada şu an herhangi bir sürücü yüklü değil, en azından Program Ekle/Kaldır'da görünmüyor.

• quote:

Bu arada şu an herhangi bir sürücü yüklü değil, en azından Program Ekle/Kaldır'da görünmüyor.

Alıntıları Göster
    CD'den sürücü yüklemeye çalışınca mavi ekran çıkıyor ve bilgisayar kendini resetliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

quote:

Alıntıları Göster
    Bilgisayara format attım, yine aynı sorun.

Sanırım ekran kartını servise göstermem gerekecek, tabi bu son seçenek. Var mı başka önerisi olan?

• Mavi ekranı bios pilini söküp takarak duzeltebilirsin ben oyle duzelttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim422

Mavi ekranı bios pilini söküp takarak duzeltebilirsin ben oyle duzelttim.

Bu nasıl yapılır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.