Şimdi Ara

kasa ve monitör yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda 2. el bi PC aldım fakat şu an iki sorunum var. Birincisi,elektrik fişini takarken güç düğmesi bası değilken 3-4 sn kadar siste çalışmaya başlıyor ve sonra duruyor.
    İkinci sorun ise monitör uzerindeki tuşlardan ayar yapamıyorum ayarlar kilitli diye uyarı veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

• ilk sorunun cevabı büyük ihtimal ara kabloda yani güç kablosunda bir sorun vardır yenisiyle dene derim.

ikincisi de monitörün giriş şifresi olmalı ilginç bir durum ama büyük ihtimal öle. üzerindeki tüm tuşları denemiş olmalısın. birde basılı tutarak dene bakalım belki şifre kısmı çıkar ama o çıksada şifreyi bilmiyorsun haliyle. biraz zor görünüyor. monitörün alt kısmında yada arkasında tuş takımını kilitleyen bir düğme de olabilir bilemiyorum iyice bir bak.
  • ilk sorunun cevabı : sistem elektrik bağlantısını ilk algıladığında rutin bir kontrol yapıyor
    yani sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::x::

ilk sorunun cevabı : sistem elektrik bağlantısını ilk algıladığında rutin bir kontrol yapıyor
    yani sorun yok

yıllardır pc kullanırım böyle bir rutin kontrol görmedim. bilmeden konuşmayalım lütfen.

• ilginiz için teşekkürler andac___707 ve ::x:: .
    şu an işteyim ama akşam ilk işim dediğini yapmak olacak andac___707
  • rica ederim arkadaşım. bir bak bakalım. yanlız kafama takılan bir durum var . sistem açılıyor diyorsun ya ekrana görüntü falan gelmeden kapanıyor 3-4 saniye diyorsun çünkü değilmi ___?

powersupply yani pc nin kendi güç kaynağına elektrik akımının girişi sırasında ilk olarak bir ses gelir bundan bahsediyorsan bir sorun yok ama sistem açılıyor sonra kapanıyor diyorsan sorun var demektir. sorunu iyice bir analiz et başka ayrıntı varmı düşün ve yaz bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andac___707

rica ederim arkadaşım. bir bak bakalım. yanlız kafama takılan bir durum var . sistem açılıyor diyorsun ya ekrana görüntü falan gelmeden kapanıyor 3-4 saniye diyorsun çünkü değilmi ___?

powersupply yani pc nin kendi güç kaynağına elektrik akımının girişi sırasında ilk olarak bir ses gelir bundan bahsediyorsan bir sorun yok ama sistem açılıyor sonra kapanıyor diyorsan sorun var demektir. sorunu iyice bir analiz et başka ayrıntı varmı düşün ve yaz bakalım.

Evet arkadaşım sistem tama olarak açılmaya çalışıyor ama fazla surmüyor. buna benzer sorunu daha onceki pc dede yaşıyordum ama onda power düğmesi takılı kalıyordu buda ole bir sorunda görunmuyor anladığım kadarıyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ilk sorunun cevabı : sistem elektrik bağlantısını ilk algıladığında rutin bir kontrol yapıyor
    yani sorun yok

yıllardır pc kullanırım böyle bir rutin kontrol görmedim. bilmeden konuşmayalım lütfen.

yıllardır bilgisayarcıyım birsürü bu modelden gördüm
    bilmeden tanımadan yargılamayalım LÜTFEN

Asus p4p800 serisi ile başlamıştı sanırım bu kontrol durumu.
    elektrik bağlantısı yapıldığında tüm fanlar çalışmaya başlar, 3 - 5 saniye kadar çalışır ve durur. ayrıca her anakartta olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x:: -- 11 Eylül 2007; 14:33:44 >

• quote:

quote:

quote:

yani sorun yok

elektrik bağlantısı yapıldığında tüm fanlar çalışmaya başlar, 3 - 5 saniye kadar çalışır ve durur. ayrıca her anakartta olmaz.
    coupper20 senden ricam anakartın modelini söyle. anlatalım ANLASINLAR.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yani sorun yok

coupper20 senden ricam anakartın modelini söyle. anlatalım ANLASINLAR.

a
    Evet ::x:: arkadaşımız haklı olabilir. Bende daha once boyle bi kontrolle karşılaşmadım ama dediğin gibi anakartım Asus P4P800 ve belirttiğin gibi bütün fanlar(Kasa ön paneldeki ışıklar daki 3-5 sn çalışıp duruyor.

İlgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ama hala monitör ayarlarının neden kilitli olduğunu çözemedim

• quote:

quote:

yani sorun yok

http://www.chip.com.tr/forum/konu.asp?TOPIC_ID=24328

OKUYALIM, ÖĞRENELİM, KONUŞALIM. bilmemek değil öğrenmemek ayıptır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x:: -- 11 Eylül 2007; 15:07:49 >

• Evet aynı kartı ben de kullandım..Haklısınız..Şu an p4p800s-x kullanıyorum ama bunda aynı durum söz konusu değil ama bazı p4 lerde var evet..
  • Monitör philips ise 10 saniye ok tuşuna basılı tut parmağınla
  • quote:

Orjinalden alıntı: awallabilla

Evet aynı kartı ben de kullandım..Haklısınız..Şu an p4p800s-x kullanıyorum ama bunda aynı durum söz konusu değil ama bazı p4 lerde var evet..

bu gün öğrendim bios ta ayarı varmış açılıp kapana biliyormuşsun. bi bak istersen.
  • Bende büyük bi şirketde bilgi işlem işi yaptım.
    o modellerden kullandım bi problem yok. kafana takma
    @andac___707 sana katılıyorum bilmeden konuşmamak lazım.

Bi arkadaş da monitor olayına cvp vermiş. başka problem??
  • quote:

yani sorun yok

rutin deyince kafalar biraz karıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76
    rutin deyince kafalar biraz karıştı

Yani her güç kesilip geldiğinde o işlem gerçekleşecek. normal bi durum.
  • soğolun arkadaşlar madem bu durum normal diyorsunuz o zaman bi problem kalmıyor.Fakat monitör olayı hala devam ediyor tuşlara uzun basmam bişey değiştirmedi.Monitör 17" markası Philips 107 Gs
  • Onun bi tuş kombinasyonu vardır.
    hatırlıyorum topladığım bi pc de vardı o. çözmüştük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXx_xXx -- 12 Eylül 2007; 15:54:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.