Şimdi Ara

Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
9.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar selamlar. Sitede yeni sistem toplayan ve ya alan arkadaşlarımızı görüyorum ve bir kısmının kablo düzeni ile ilgili yardıma ihtiyaç duyduklarını görüyorum. Mümkün olduğunca kısa yollardan genel bir kablo toplama rehberi oluşturmak istedim yardım edebilmek adına.

-Kabloları düzenlemek için öncelikle kasanızın elverişli olması gerekiyor. Arka kapağının içerisinde yeterli kablo saklama alanı ve anakart çevresinde kablo çıkış/girişleri bulunmalı.

İlk adım;

-Kasamızda bulunan ön ve arka kapakları çıkartıyoruz. Bu işlemden sonra kasaya takılı PSU üzerinden çıkan bütün kabloları hemen yanında bulunan girişten kasanın arka tarafına geçiriyoruz:

İkinci Adım;

-Kablo ayrımı yapmamız gerekiyor;

Resimde görülen;
    1. 24 Pinlik kablomuz anakartın sağ üst köşesine
    2. 8 Pinlik kablomuz anakartın sol üst köşesine
    3. 6+2 Pinlik kablomuz da Ekran kartına yani anakartın sağ-orta kısımlarına gitmesi gerekiyor.

Üçüncü Adım;

Kasanın arka kapağının altındaki kablo saklama bölümüne geçiyoruz. Burada yapmamız gereken ayırdığımız kabloları gideceği yere göre sınıflandırmak.

-Az önceki yaptığımız ayırma işleminden sonra 8-pinlik anakarta girecek kablomuz sağ üste doğru ayrılıyor ( Tersten bakıyoruz )
    -24 Pinlik Anakart kablomuzu sol üst köşeye
    -6+2'lik Ekran kartı kablolarımızı ( Genelde 2 adet ) sol ortadaki girişin içine sokuyoruz.

Dördüncü Adım;

Doğru çıkışlardan aldığımız kabloları çok gergin olmayacak şekilde bağlantı yerlerine takıyoruz. Gerginlik anakarttaki plastik girişlerin esnemesine ve bağlantının sarsıntılarda çıkmasına sebep olabilir. O yüzden biraz bol bırakıyoruz ki güvenli şekilde kullanalım.

-Anakartın Sol üstüne Giden 8 Pin Kablo

Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber ) >>  Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber )

-Anakartın Sağ üstüne giden 24 Pin ve Ekran Kartına giden 6+2 Pin Kablolar

Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber ) >>  Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber )

Beşinci Adım;

Kablolarımızı yeterli bolluğa getirdikten sonra mümkün olan bütün kablo fazlalığını kasanın arkasında kalan bölmede olacak şekilde bırakıyoruz ( İçerideki Hava Akışını Bozamaması ve Temiz Bir Görüntü İçin )

-Daha sonra plastik cırtcırt kelepçelerin yardımı ile kablolarımızı birleştirip mümkünse kasanın metal kasası ile değilse birbirlerine bağlayarak mümkün olduğunca iç kısma dayıyoruz. ( Kapağın kapanabilmesi için kabarık olmaması önemli )

İnce detaylar;

Bu işlemleri uygularken gerekli yerlere gidecek ufak fan-ses vs. kablolarımızı da hazır olan kabloların etrafına sararak ya da kasanın arkasındaki boşluklardan geçirerek gerekli yerlere iletiyoruz. Kasa içerisinde kalan ( Ön usb girişleri gibi ) kalın kablolarla başımız dertte ise kabloyu kırmadan birkaç tur yılan gibi kıvırarak cırtcırt kelepçe ile görünmeyen bölmelerde saklıyoruz. ( Harddisk bölmelerinin altı - boş cd-rom bölmeleri - kasa arkasındaki boş bölümler vb. )

Sonuç;

Bu işlemlerimizin sonucunda kasa içerisinde iyi bir hava akışı ve ferah bir görünüm elde etmiş oluyoruz. İstediğimiz zaman istediğimiz bölümlere ulaşmamız da bu sayede kolaylaşmış oluyor.

-Umarım canınızı fazla sıkmadan gerekli bilgileri sizlere iletebilmişimdir. İhtiyacı olan arkadaşların bu bilgilerden yararlanarak kolayca kablo düzeni sağlayabileceğine, en azından pis görüntüden kurtulabileceklerine inanıyorum.
    -Kişisel deneyimlerime dayanarak oluşturduğum bu konudan umarım memnun kalırsınız.

Hatam olduysa affola..
    Daha düzenli ve temiz kasalara sahip olmamız dileği ile..
    Hepinize saygılar, sevgiler..

Dip not : Her kasa ve anakartta işlemler ve yerler aynı olmayabilir. Ancak büyük çoğunluğunda iş görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 27 Aralık 2014; 19:55:29 >

• rehber yararl lı görünüyor
  • Plastik kelepçe iyiymiş
  • Konu yararlı kullanıcılar ısı sorununu bu şekilde bir miktar azaltabilirler hemde hoş bir görüntüye sahip olurlar :) Plastik kelepçe ise güldürdü uzun kartların ağırlık problemine custom bir çözüm

Fotoğraf ekliyeyim bonus olsun

• Kasa hafiften eğimli öne doğru ben de oluşabilecek bir problemi önlemek adına uyarladım bir şeyler :)) Ekran kartlarının bir çoğu yamuk duruyor zaten anakart üzerinde ihtiyacı olan varsa fikri çalabilir
  • Güzel konu olmuş kablo düzenini yapamayanlara rehber olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni alacağım kasa için rehber oldunuz teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim böyle bir konu açtığın için emin ol yorum yazmayıp faydasını görecek insan çok. Düzenlemeyi yaptığım zaman fotoğrafı eklicem beklemede kalın
  • faydalı bir konu.vatandan montaj yüzünden sistem almaya çekinenler için iyi olmuş.
  • Hocam benim kasanın montajını tarif etmişsin resmen yahu.Biran dedim benim resimler mi bunlar
     Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber ) Kasa İçerisinde Kablo Düzeni ( Rehber )

• Benim içi güzel oldu da arka da çok kablo birikti , resmen kapağı şöyle kapatmak zorunda kaldım

Bir de anakart , 8pin deliğini kapattı gıcık oldum ona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 28 Aralık 2014; 2:40:53 >

• Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    hocam güzel rehber olmuş,turuncu ledli fanın linkini atabilirmisiniz,ayrıca ses seviyesi nasıl?
  • Teşekkürler arkadaşlar işine yarar umarım kullanıcıların :)
  • @DH | equ*

Sisteminiz güzelmiş hocam sizin de :) Giriş yerleri de aynı söylediğim gibi birçok kasanın düzeni aynı :)

@jahrekimla

Hocam malesef aynısını bulamıyorum kasa ile beraber geldi o fanlar ancak şunun farklı pervanelisi;
    http://www.vatanbilgisayar.com/xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan.html
    Koyu çerçeveli turuncu fanlı ve beyaz ledli şekilde satılıyordu ama linkleri şu anda bulamıyorum vatanda da gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 28 Aralık 2014; 13:30:22 >
  • Benim kasayı sana kargolasam düzenleyip gönderirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkke -- 28 Aralık 2014; 13:49:17 >

• berkke kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı da yamuk zaten
  • Lambofgod arkadaşıma sonsuz teşekkürler kablo derdi bitti gitti .

• ateykan0 A kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık sorunsuzca güzel bir şekilde toparlamışsınız

İyi günlerde keyiflice kullanın

• Siz baya baya master yapmışsınız bu konuda

O kasalarda kablo görmüyorum ben, sanki elektriği wifi ile alıyor gibi duruyorlar
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Sizin kasada da olmayan renk yok maşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.