Şimdi Ara

kasa fanları nereye üflesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, kasaya 3 tane fan aldım. bir tane de içinde mevcut. bunların nereye hava vermesi gerektiğini anlayamadım. çat pat taktım. sizce paint de çizdiğim şekilde kasada yararlı bir hava akımı oluşmuş olur mu. fan lar renkli olanlar, hangisinin yerini değiştirmem gerekir veya böyle iyimi.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    not: çizim için kusura bakmayın, pek güzel olmadı ama görür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicalipasa -- 1 Haziran 2015; 15:55:22 >



  • İşte paint çalışmam
     kasa fanları nereye üflesin
  • Merhabalar. Isınan hava yükselir mantığı bana her zaman daha doğru gelmiştir. Bu sebeple yukarıdaki iki fanı dışarı üfleyecek şekilde monte ederseniz sıcak havanın uzaklaştırılmasına katkıda bulunmuş olursunuz, diğer iki fanın montajında sıkıntı yok, dediğim değişiklik fayda sağlayabilir.
  • Öndeki ve yandakiler içe, üstteki ve arkadakiler dışarı üflesin.
  • Meurglys kullanıcısına yanıt
    Cizimdeki renkleri belirterek yazarmisiniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil ve mavi dışarı doğru üflemeli, diğerleri doğru. Ama yerinde olsam üstteki fanlardan birini ön tarafa içeri doğru hava üfleyecek şekilde takardım. Yer varsa tabi.
  • Dediğiniz gibi üstteki iki fanı dışarıya üfleyecek şekilde taktım. Çizimdeki kırmızı fanı da alta, yukarı doğru üfleyecek şekilde taktım. Ama en altta ki fan yararlı ćalışabilirmi diye aklıma takıldı. Kasanın altına fan takmak yararlımıdır sizce.
     kasa fanları nereye üflesin kasa fanları nereye üflesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstteki fanlardan birini arkaya, dışarı üfleyecek şekilde tak. Ayrıca yer varsa alttaki fanı ön tarafa içeri üfleyecek şekilde taksan daha iyi olur.
  • Ayrıca fanlarla uğraşırken bir şey farkettim. Üstteki fanlardan birini yukarı üfleyecek şekilde tutunca titriyor ve ufak bir ses yapıyor. Tıkırtı gibi bir ses. Ama aşağı üfleyecek şekilde tutunca titremiyor ve sessiz çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir, fan hatalımı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Eğer elinizde fazladan fan mevcut ise ve ses sizi rahatsız etmiyorsa aşağıya fan takılabilir ancak fotoğrafta harddiskin ön tarafındaki fanı sökmüş olduğunuz belli oluyor bana kalırsa aşağı takmış olduğunuz fanı eski yerine alın, yukarıdaki bir fanı söküp öne almak veya yeni bir fan alıp ön tarafa takmakta mevcut seçenekleriniz, aşağı kısımda toz filtresi varsa oradaki fan dursun ekran kartına soğuk hava üfler, en mantıklı seçenek yukarıdan fotoğrafa göre sağ taraftaki fanı söküp ön tarafa almanız olacaktır. @Meurglys belirtmiş zaten bana kalırsa da şu durumda yapılabilecek en iyi seçenek. İyi günler.
  • Önde zaten fan var hocam harddisklerin hemen önünde. Arkada da yer var ama yüksekde, mavi ile çizdiğim yer. Sizce alttakini orayamı takmalıyım ( altta toz filtresi var )
     kasa fanları nereye üflesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicalipasa -- 3 Haziran 2015; 16:49:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  kasa fanları nereye üflesin


    Böyle olsun. Önde iki fana yer yoksa altta kalsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meurglys

     kasa fanları nereye üflesin


    Böyle olsun. Önde iki fana yer yoksa altta kalsın.

    Şahsi fikrim resimde arka tarafa üfleyen fanı aşağı alırsanız ve yukarıdaki fanlardan atmış olduğunuz fotoğrafa göre sağ taraftaki olanı ön tarafta mevcut olan yere takarsanız daha iyi olur. Ön tarafta içeri üfleyen iki fan, aşağıda içeri doğru üfleyen bir fan, yukarıda işlemci soğutucunun üflediği tarafa daha yakın olan (fotoğrafa göre soldaki) dışarı üfleyen bir fan şeklinde monte edebilirsiniz.




  • Yardımlarınız için çok sağolun. Meurglys hocamın attığı resimdeki gibi yapayım o zaman, önde bir tane daha yer var. İlginiz için tekrar sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilicalipasa kullanıcısına yanıt
    İki türlü de hava akımınız ideal olur hangisi aklınıza yatıyorsa onu yapın, rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.