Şimdi Ara

KASA BİTTİ , VARLIK FONU BORÇ ARAYIŞINA GİRDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • her türlü tehlike hakkında internette , televizyonlarda vs. bilgi verilirken bugünlerde türkiye ekonomisine en büyük tehlike yeterince ciddiye alınmadığı için çok bilgi sahibi olamıyoruz.

    bildiğiniz gibi trump'ın abd'de ciddi bir vergi indirimi çalışması var. trump'ın bu isteklerinin abd'e senatosu açısından onaylanması pek mümkün görünmüyor ama onaylanırsa abd'nin yıllık büyümesinin yıllık %1-2 artması bekleniyor. %1-2 çok numarası olmayan rakamlar olabilir ama bu rakama mesela türkiye'ye oranlayarak bakarsak abd'nin %1 büyümesi türkiye'nin mevcut kurla %18,5 büyümesi denk ( gsyih / nüfus * dolar kuru 20/4*3,7 ) yani durum şu hali hazırda abd türkiye'nin %55,5 büyümesine denk seviyede refahını artıracak. ( bu sene beklenen büyüme %3 )üstelik bu performansı kasırgalara rağmen gösteriyor.(kasırgaların 300 milyar $ zarara sebep olduğu tahmin ediliyor. )abd'nin buna %2 daha eklemesi demek gelecek seneden itibaren abd'nin yıllık nerdeyse türkiye gsyih'ı kadar (%92,5 ) ekonomisini büyüteceği gerçeği ortaya çıkıyor.

    bu olayı şöyle de açıklayabiliz ; gelecek senelerde abd gelişmekte olan ülkelere denk büyümeler yakalayabilir. tabi bu durumda dünya'dan abd'e akacak sermaye akıl almaz seviyelere çıkacak. tabi abd sermayesi de eskiye oranla dünyaya yayılmayacak.(bist'in nerdeyse %20-30'u abd'li yatırımcıların direk veya dolaylı sermayesi olduğu tahmin ediliyor. ) bizim gibi gelişmekte olan ülkeler'den para çıkışına sebep olacak fed'in faiz artırımı ve parasal sıklaşmasının yine avrupa merkez bankasının potansiyel faiz arttırımı ve parasal sıklaşmasının kat kat üstünde para çıkışına sebep olabilecek bir olay olacak.

    trump'ın vergi tasarısı geçirmesi durumunda bizim gibi gelişmekte olan ülkeler açısından çok ciddi sıkıntılara gebe. zaten fed'in arttıracağı faiz ve parasal sıkıkaştırması bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine ciddi sıkıntılar yaşatıyor, buna yakın zamanda avrupa merkez bankası da eklenecek buna bir de abd vergi indirimi eklenirse gelişmekte olan ülkeleri çok ciddi sıkıntılar bekliyor. türkiye , ise gelişmekte olan ülkeler arasında dış kaynağa en fazla ihtiyaç duyan ülke, trump'ın vergi kararı türkiye'yi çok ciddi şekilde tehdit ediyor.

    -Alıntı-




  • Bir zamanlar Banker Kastelli vardı. 80 li yıllarda milleti epey dolandırmıştı. Yakalandı. Çıkınca millet bile bile yine parasını bu adama verdi. Adam yine batırdı. Jet Fadıl milleti kaç kez dolandırdı ben sayısını şaşırdım. Akp de aynı. Adamlar memleketi batırdı. Hala millet peşinde. Bu millet iflah olmaz. Çenemizi boşa yoruyoruz ama Vicdanımız el vermiyor göz göre göre ülkemizin batmasına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otodr O kullanıcısına yanıt
    dilimizde tüy bitti hocam, olay sosyal patlamaya gidecek korkarım!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Bakınız
    İstanbulda 3 milyon dolar değerle satılan bir gayrimenkulün kirası max 3000 TL
    Hala uyanamadınız mı?
    Malı alanlar sizleri müteahhitler ve bankalar bir olmuş öpüyorlar.

    Yogartık



    Genelde size katılıyorum da bu kadar gerçek dışı bir oran artık yalan anlamına gelir.

    Bana bir tane 3 milyon dolara satılıkta olup 3000 lira kirası olan mal gösteremezsiniz.

    Bakın bir tane diyorum.

    Gösterin ben kiralayacağım.

    1 milyon ikiyüzbin liraya satılan yerleri 2000 gördüm.

    Ona lafım yok o da çok kötü bir oran fakat sizinki artık çarpıtmaya giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 23 Ekim 2017; 11:12:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yansın bu adamlar, su veren itfaiyenin hortumu kırılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.