Şimdi Ara

Kart yanikmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

(Ingilizce klavye icin oncelikle ozur diliyorum)

Soyle bir problemim var sizlere danismak istiyorum.

lenovo z585 marka bir laptopum var.

bundan yaklasip 2-3 ay once ara ara donmalar olup mavi ekran veriyordu.

daha sonra acilista windows logosunun oldugu ekranda donup kaliyordu ve kendini kapatiyordu bir muddet bekledikten sonra.

biraz dinlendirip devam ede biliyordum.

Taki 2 hafta once hic acilmayana kadar.

bende format atmayi dusundum problemi kokten cozmek icin. format attiktan sonra gayetduzgun bir sekilde acilip kapandi laptopum

fakat suruculeri teker teker yuklemeye baslayinca fark ettimki ekran kartinin surucusunu yukledikten sonra problem kaldigi yerden

devam etmeye basladi.

bende ekran kartimi yakmis oldugumu dusunmeye basladim.

acaba siz ne dusunuyorsunuz bu durum hakkinda ve nasil bir cozum oneriyorsunuz.

tesekkurler

• arkadaş aynı sorundan müzdarip. gpu anakarta gömülüdür pinleri oynamıştır laptop'ı açıp battaniyeye sar kapanana kadar bekle olmazsa gpu onarılması gerekir tamirciye götürmen lazım.
  • Vodoo112 kullanıcısına yanıt
    battaniyeye sarma olayini anlayamadim biraz acarmisiniz.

usumesin diyemi
  • Mc_Doglos kullanıcısına yanıt
    Battaniye sarmaktaki amac laptop isinsin gpu isinsin lehimler tekrar sekil alsin diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vodoo112

Battaniye sarmaktaki amac laptop isinsin gpu isinsin lehimler tekrar sekil alsin diye

ben yaktimmi acaba diye korkarken siz hepten tere yagda kizartin diyorsunuz yaw ne yapsam bilemdim

O kolay kolay yanmaz hocam arkadasin laptop ayni sekil lehimler brick olmustu ben sokup fon makinesiyle isittim duzelmisti siz sokemeyeceginizden battaniyeye sarin dedim. yanma olayi kolayca olmaz o lehimler gevsemistir sadece.

Not duseyim

Ben onardiktan 1 yil sonra ayni sorunu tekrarlamisti cihaz sonra daha onarilamadi zaten bu sorun bir kere ciktimi bitmis demektir ilk defasinda bile profosyonel el degse bile ayni sorunu tekrarlar bu sorun kroniktir fazla isinmadan dolayi oluyor. Yapilacak pek bisey kalmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodoo112 -- 4 Temmuz 2017; 22:0:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikro Sd kart Şifre Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gpu çipini biraz ısıtarak bacakların aralarını kazıyabilirsiniz eğer problemin donanımsal olduğuna eminseniz tabi. görmeden bir şey söylemek mümkünd eğil. ama anakartı flashlamayı bi deneyin. bios güncellemesiyle sorununuz çözülebilir. çnkü driverleri yükleyince problem oluyor diyorsunuz. yazılımsal da olabilir bios güncellemeyle düzlemiyorsa çip ısıtmayı nedeyin. bu tarz problemler genellikle laptobun tüm parçalarını ayırıp çip şok lama bacak araları temizlemeyle oluyor. benbunalra ek tüm parçaları selülözük tinerle adeta yıkıyorum fırca yardımıyla kuruyana kadar bekliyip tekrar laptobu birleştiriyorum sorun çözülüyor. herhangi bir çatlak varsa gözle görünmeyen selülozik tiner ilaç oluyor. ama altını çiziyorum sentetik değil selülozik ;)
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Klavyenize saglik hocam +1

• Laptopu battaniyeye sarıp ısıtmak gibi ahmakça birşey yapma anakartını yakarsın... Ekran kartı sürücüsünü doğru yüklediğine eminmisin? genelde yanlış yüklemelerde dediğin hatayıı alırsın çakışma yapar yanlış sürücü ile ekran kartı.

Ekran kartını yakmış olsaydın hiç çalışmazdı ekrana görüntü alamazdın seninki büyük ihtimal driver hatasıdır değilsede ekran kartında problem vardır garantisi varsa garantiye gönder yok ise bilgisayarcıya gönder sebebini söylerler ekran kartında sorun varsa tamir ettirmeni tavsiye etmem hata tekrarlayacaktır çünkü tamir ettirsen bile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.