Şimdi Ara

Kart Limitleri ile ilgili Yeni Adım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
28
Favori
12.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler. Bankalarla görüşmeye başladım ama net bilgi alamadım. Sanırım tek limit sayılmıyor çünkü ikisinden de ayrı ayrı harcama yapabiliyorum

Ayrıca bir konu daha var. Örneğin bir bankada kredi kartlarıma tanımlanmış limit 500.000 olsun diyelim, müşteri limiti 500.000 görünüyor ama ben onu kullanmadığım zaman güvenlik nedeni ile 30.000 TL’de tutuyorum. Hesaplamaya müşteri limiti mi dahil edilecek yoksa o an karta tanımlı olan limit dahil edilecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rica ederim. Bilemeyeceğim hocam o kadarını. Bekleyip göreceğiz. Benim de merak ettiğim konulara var net değil her şey. Mesela bir bankada 500 diğerinde 300 ötekinde 200 var diyelim. Bunlar kendi aralarında nasıl anlaşacaklar da hangisi benim limitimi hangi oranda düşürecek?

Zaten bu olay başlı başına gerçekten çok saçma bir olay. Bütün dünyada kredi kartı sahipleri limitlerini dibine kadar kullanmasın belli bir oranda kullansın isterler, limiti sonuna kadar kullanan kişiye iyi gözle bakmazlar. Bizim burada atıyorum 1 milyon limiti olan adam 100 bin harcıyorsa bu limit sana çok sana 200 yeter diyerek limitini kırpacaklar, ama 400 bin limiti olup köküne kadar kullanan kişiye bir şey yapmayacaklar. Yani şimdi bu iki kişiden hangisinin durumu daha riskli, hangisinin batma ihtimali daha yüksek, eğer bir müdahale gerekiyorsa hangisine gerekiyor? Yine tersine gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi den -- 2 Şubat 2026; 11:35:14 >

Bu limitlerin doluluk oranı %20. Atıl limitlerin %80'i silinecek.

Yani: %48 x %80 x %80 = ~%31
    (+Bir de 400-750 bin TL arası atıl limitler var)

Sistemdeki toplam kart limit havuzunun %35~40'ı bir anda silinecek..

Yani nasıl etkilemeyecek diye açıklama yapildi anlasilacak is degil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: piri.reis

teminatlı kredi kartı veren bankaları liste yapabilirsek iyi olur. internette net bilgi yok. banka müşteri hizmetleri şubelere yönlendiriyor bu konuda.

Garanti, Yapıkredi, Albaraka, Kuveyt Türk veriyor diye biliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nedim Arabacı bir tane uygulama yapmış.
    kredikarti.gelir.im
    Kredi Kartı Limit Hesaplayıcı
    https://kredikarti.gelir.im

• quote:

Orijinalden alıntı: shutterbug

Nedim Arabacı bir tane uygulama yapmış.
    kredikarti.gelir.im
    Kredi Kartı Limit Hesaplayıcı
    https://kredikarti.gelir.im
    Şimdi benim aylık belgelendirebilir gelirim yok ama limitlerim iyi ve düzenli ödüyorum 2 kez limit düşümü olacak sanırım bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Can851

Şimdi benim aylık belgelendirebilir gelirim yok ama limitlerim iyi ve düzenli ödüyorum 2 kez limit düşümü olacak sanırım bende

Alıntıları Göster
    Öyle görünüyor hocam. Bence şu an limiti yüksek olanlar iyi ki limitim yüksekmiş en azından %20'si bari elimde kaldı diyecek. Geçen sene 400 bin liralık bir hastane masrafı bir akrabama kartımı vermiştim. Akbank kişiye özel faizsiz dokuz taksit yapmıştı. Böyle günler için tutuyordum limitlerimi. 11 tane ayrı bankadan kartım var benim. Bakalım durum bu kadar olacak? Açıkçası bizim gibi insanlar için hayatın zorlaşacağı kesin.

• quote:

Öyle görünüyor hocam. Bence şu an limiti yüksek olanlar iyi ki limitim yüksekmiş en azından %20'si bari elimde kaldı diyecek. Geçen sene 400 bin liralık bir hastane masrafı bir akrabama kartımı vermiştim. Akbank kişiye özel faizsiz dokuz taksit yapmıştı. Böyle günler için tutuyordum limitlerimi. 11 tane ayrı bankadan kartım var benim. Bakalım durum bu kadar olacak? Açıkçası bizim gibi insanlar için hayatın zorlaşacağı kesin.

Alıntıları Göster
    Hemde epey zorlanacak hocam acaba bankada bulunan mevduatı gösterebiliyor muyuz?

• Can851 kullanıcısına yanıt

Bloke koyulursa limit tanımlayabilirler.

Orijinalden alıntı: metin0

Bloke koyulursa limit tanımlayabilirler.

Vadeli hesap olarak belge alınabiliyormuş gelir belgesi olarak ama doğru mu bilmiyorum

Orijinalden alıntı: Can851

Vadeli hesap olarak belge alınabiliyormuş gelir belgesi olarak ama doğru mu bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Tefas fonlarının dökümü ile limit yükselttim diyen birini okudum nette ama nasıl yapılır ne derece doğru bilmiyorum.

• quote:

Tefas fonlarının dökümü ile limit yükselttim diyen birini okudum nette ama nasıl yapılır ne derece doğru bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Günlük vadeli hesapta var bir miktar onun 4 kati olursa sorun olmaz benim için örnek 500x4: 2 milyona kadar limit alabilirim yine onu belgeli olarak ispatlarım ama oluyor mu o soru işareti

Son 6 ay fon dökümünüze bakıp ortalama bir gelir ekleyebilirler daha önce ihtiyaç duymuyorlardı ama artık bu çalışmaları yaparlar.Varligin olduğu ve çok kullanılan bankayla çalışmak daha iyi olacak az kredi kartı ,en yüksek limit.Pusuda bekliyorum kim önce davranacak o kartları direkt iptal edeceğim :)

Evet vadeli hesap faiz geliride gelir sayılır. Ancak bakiyenin tamamını gelir gösteremezsiniz, bakiyeye bloke koyularsa bakiye kadar limit tanımlayabiliyorlar.

Döviz ve altın hesaplarıda bloke alınıp limit tanımlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 2 Şubat 2026; 15:45:51 >

Orijinalden alıntı: metin0

Evet vadeli hesap faiz geliride gelir sayılır. Ancak bakiyenin tamamını gelir gösteremezsiniz, bakiyeye bloke koyularsa bakiye kadar limit tanımlayabiliyorlar.

Döviz ve altın hesaplarıda bloke alınıp limit tanımlanabilir.

Ana para da sayılması lazım yoksa faiz geliri çok yüksek değil günlük vadelide mesela günlük ortalama 500 TL faiz geliri yansıyor

Yok hocam onu saymıyorlar. Aylık faiz geliri 15 bin TL'ye denk geliyor 15x4 tanımlaması yaparlar.

Benim anladığım limitlerde 400 bin TL'ye kadar serbest bırakılacak ama sonrası için belge ile doğrulama isteyecekler.

İlk etapta bir limit düşürme dalgası olacak. İkinci aşamada ise limit kullanımı bağımsız olarak gelir doğrulaması yapılamazsa limit düşürülecek.

Yani mesela ilk aşamadan etkilendiniz diyelim örnek 1 milyondan limitiniz 500 bine indi, yıl sonuna kadar eğer geliriniz belgelenebilir 125 bin TL değilse 400 bin TL'ye çekilecek limitiniz.

İlk aşamada limitiniz düşürülmedi pas geçtiniz diyelim yine yıl sonuna kadar eğer geliriniz belgelenebilir 250 bin TL değilse 400 bin TL'ye çekilecek limitiniz.

Benim anladığım bu şekilde bir işleyiş olacak.

• Yapı kredi kart limitini artırmak için talep oluşturdum ama belge istendi aylık gelir için. Maaş bordrosunu e-devletten kendisi çekti fakat yine de reddedildi. Aylık gelirin içinde sadece maaş değil diğer gelirler de oluyor diye biliyorum ama müşteri hizmetleri sadece maaşınıza bakarız falan diyor. Eşimin maaşını bile kale almıyorlar. Saçmalık değil mi bu? Hane gelirinin yarısı kadar bile limit oluşturamıyorum şu durumda. Bırakın ödeme geciktirmeyi, asgari ödeme yapmışlığım bile yoktur bir kez olsun. Kredi notum da yüksek ama sonuç bu.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.