Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: glrahmet Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.094
Cevap
52
Favori
122.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
99. Sırada  bugün en iyi #42
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun hocam,bende öyle baştan aileme acilsaydim bunların hiçbiri olmazdı,utancımdan açilamadim üstünede 250 binlik.borc 400u geçti hacizlik olunca öğrendiler,aklı sıra gizlerim dedim.ama.bir yerde patladım eve kağıtlar gitmeye başlayınca ,sanki başka yerde yaşıyorumda saklarım dedim,bunlar hep insanın kendini kandirmasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt

Hocam çok sağolun inşallah sizlerden de iyi haberler bekliyorum  

• Sizin adınıza çok sevindim borcum harcım olmadığı günleri çok iyi biliyorum insan huzur içinde kafası rahat oluyor hayat işte insana neyin ne göstereceği belli olmuyor en yakın zaman da bizde umarım sizin gibi mutlu huzurlu neyi ne yapması gerektiğini artık bilen birer insanlar olarak aranıza katiliriz tek temennim o herşeyden önce biz suçlu değil borcluyuz arkadaşlar yapılan baskılara karşı dik durun onların alacaklı tarafında olması onları haklı konumda olacağı anlamını taşımıyor yargı hukuk adalet ne kadar ağır ve eksik işlese bile er ya da geç doğru olan her daim sonuca ulaşır içiniz rahat olsun elinizden geldigince borcunuzu ödemeye gayret gösterin saygılar sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 10 Şubat 2025; 15:34:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

Bilmukabele hocam sizlerden iyi haberler bekliyorum   

• ibo83 kullanıcısına yanıt

Ben 22 sene boyunca ödeme yapmadım. 9 bankaya borcum vardı, ancak 22 yıl sonra çok cüzi bir fiyata hepsini kapattım. Zamanında 100 binler, 250 binler, 300 binler gitti. 2023'te, 5 varlık şirketiyle yapılan anlaşma sonucunda 70 bin liraya tüm borcumu ödedim.

Zaten aradan uzun zaman geçtiği için sicil vb. durumlar da düzeldi. 1 senedir kredi kartı ve diğer bankacılık ürünlerini kullanıyorum, yeniden aktif olan kartlarım da oldu. Findeks puanım 1500’lere kadar çıktı, çok şükür.

Şimdi tabii ki eski durumda değilim, maddi imkanlarım çok daha iyi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Eğer borcunuz varlık şirketlerine düşerse, işiniz çok daha kolay olacaktır. Geçmiş olsun.

• theflood kullanıcısına yanıt

Hocam 22 sene boyunca nasıl ötelediniz borcu? Varlık şirketine ne kadar sürede devir oldu? 20 yılda borç sıfırlanır zaten. Sizde sürekli dosyayı yenilediler herhalde. Gerçi o da doğru mudur şehir efsanesi midir belli değil. Herkes bir şekilde varlığa düşünce kapattığı için net cevap alamıyoruz onunla ilgili. Geçmiş gitmiş ama sizin de.

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hocam, 2000’li yılların başında dükkânım vardı ve işlerim iyiydi. Ancak, sonra durum kötüleşti ve battım. İsterse 50 sene geçsin, borç asla imha olmuyor. İcra dosyam imha olmuştu ama bankalar kendi bünyelerinde yeniden yapılandırma yaptıkları için geçerli oldu.

Zaten amacımız ödemek; aksi takdirde bile isteye borç takıp ödememek olmaz. O zamanların kredi limitleri şimdiki gibi yüksek olmadığı için, aradan geçen zaman zarfında ben 5 varlık şirketine kendim müracaat ettim. Tek tek ödemek için anlaşma yapmak adına neredeyse yalvardım, çünkü beni unutmuşlardı ve arama vb. yapmıyorlardı.

Öteleme bana sadece SGK’sız serbest çalışma zorunluluğu getirdi, onun dışında hiçbir sorun yaşamadım.

Anladım hocam hayırlısı olsun geçmiş gitmiş en nihayetinde. Darısı başımıza diyelim

İnşallah dostum Allah Kimseyi zorda darda birakmasin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

amin bakalım biz nasıl bir süreç yaşayacağız hakkımızda hayırlısı

Hocam merhaba öncelikle geçmiş olsun. Varlık yönetimine devir sürecinizi daha detaylı anlatabilir misiniz herkese ışık tutması adına? Çok teşekkürler hocam.

• Hocam, selamlar. Süreç benim için şu şekilde gelişti: İlk zamanlar aramalar, baskılar, akrabalar, eş-dost vs. derken ikametimi başka bir yere aldırmıştım. Bekâr bir arkadaşın evine geçtiğim için eve gelen giden olmadı. Birkaç sene böyle geçti.

Sonrasında bankalar aramayı bıraktı, borcun varlık yönetimine devredildiğini öğrendim. Onlar da ilk bir yıl boyunca ciddi şekilde baskı yaptılar. Daha sonra kendi adıma olmayan bir numara kullandım, üzerimde hiçbir şey yoktu, hatta SGK’sız çalıştım. Aksi takdirde sorun oluyordu.

Yaklaşık 2-3 yıl sonra artık kimse aramaz oldu. Bana ulaşamayınca akrabalarımı arıyorlardı ama 3 yıl içinde onu da bıraktılar. Süreçte alacaklıların üzerimde hiçbir şey bulma şansı yoktu; zaten gerçekten de yoktu.

Bu şekilde 15-16 sene geçti. Durumum düzelince, borçlu olduğum tüm kurumlara tek tek ulaştım. Zaten batık bir borç olduğu için tüm dosyalarım için 100 bin lira istediler. Ben 50 bin teklif ettim, kabul etmediler. Bir ay sonra onlar 80 bine düştü, ben 70 dedim ve anlaştık. Sonuçta zaten batık bir borçtu.

Bu şekilde, bir günde hepsini kapattım. Bu arada, 3-4 yıldan sonra kendi borcum olmayan başka banka hesaplarını kullanıyordum ve herhangi bir kısıtlama yaşamadım. Sorunsuz bir süreçti.

Sorunsuz ama maceralı olmuş baya :) akraba arama kısmı artık yeni kanun ile suç sayılıyor çok ciddi yaptırımları var hapis cezası artı para cezaları vs. Gene dinlemeyen oluyor tabi ancak biz borçlular olarak her daim şikayet yolu açık ve bu şikayetleri dikkate almak zorundalar. Siz uzun bir süredir bu süreci yaşadığınız için eski kanuna göre yol aldınız tabi. O zamana göre düşünürsek anlattıklarınıza göre epey rahat geçmiş sizin için. Allah yaşatmasın bir daha diyelim.

Amin, Allah kimseye yaşatmasın, tabii ki. Evet, benimkiler fazla sorunlu olmadı. Ancak bu dönemdeki borçluların durumu bayağı sorunlu çünkü limitler yüksek. Millet batınca büyük batıyor, milyonlar havada uçuşuyor. Bu yüzden ne banka ne de varlık şirketleri kolay kolay bırakmaz.

Malesef hocam. Üzerinden kaç sene geçerse geçsin elbet bu borçlar ödenecek bir şekilde. Banka/Varlık şirketi bırakmasa ne olacak.. Adamın ödeme gücü olmadıktan sonra süreç uzadıkça uzar.. Onlar da bir zaman sonra el mecbur orta yolu bulma durumunda kalırlar

Merhaba detaylı mesajınız için teşekkür ederim. 22 yıllık bu süreciniz bence ülke genelinde bir rekor olabilir :) Diğer tabirle 22 yıl icradan kaçmak/kaçınmak (ya da nasıl tarif etmeliyiz bilmiyorum) cidden çok ilginç bir deneyim hocam. Şu an Findeks raporu aldığınızda bu bahsettiğiniz borçlar gözüküyor mu?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evet, o dönemler mecburduk, öyle gerekti. Şu an Findeks'im tertemiz, aktif kredilerim ve kartlarım var. Sicilden silindiler, çok şükür sorun yok şu an.

Maşallah hocam  

• İhtiyaç kredilerinde vadeler biraz esnetildi.Borc yapılandırma da bankalar biraz daha esnek davranacaktır.Umarim işine yarayan olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

ödeme gücü olan için güzel haber. Ödeme gücü olmayanlar için değişen pek birşey yok malesef :)

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.