Hocam geçmiş olsun. Anlamadığım şey avukatın bu kadar vakiti varmı veraset cıkıcak dava acılcak kazanılcak bilmem ne acaba blöfmü yapıyorlar. Herkezin dedesinin babasının malının peşine düştülerse bankalar bu borçlar nasıl varlığa devrediliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kart icra Süreci Baştan Sona (154. sayfa)

-
-
Varlığa devredince borc bitmiyor ki varlık şirketi peşine düşüyor malın mülkün. Kim alırsa onun elinde kaliyor.
Bu noktada bu konuyu okuyan ve icralık olacaklar, henüz icralık olmadan miras kalacak malları da dahil elden çıkarın. İcralık olduktan sonra size yar etmezler. Tüm sözleşmeler iptal edilir. Seneler sürer ama sonu belli boşuna beklemeyin. Benim bir ev var onu da miras bırakan hayatta diye kurtarmak üzereyim.
şimdiden kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başka arkadaşım daha geçen gün 300.000 borcu 100.000 ödeyerek kapattı. Ana borç 150.000 mis.
Benim olay avukatın elinde patladı.
Maaşımdan kesilen 5-6.000 aylık. (1/4) Faize yetmiyor..
Maaş düşük kesinti az.baska kayıtlı birşey yok!
Avukat inadı bırakıp varlık fonuna devir etse ana borç 350.000 borcu belki 150-200.000 kapanır.
Yarısı peşin kalanı taksitle ödeyebilirim.
Aksi halde yıl sonu borç 1 milyon olur..
Arsa/Tarla küçük tanesi 50-100.000!! Satılırsa
Bu 5e bölünecek banka alacağı 10-20.000 yani boş işler
Avukat Fatih beyin dediği gibi;
""Anneniz ya da kardeşleriniz, satışa konu taşınmazda “önalım (şufa) hakkı” kullanarak sizin payınıza düşen kısmı satın alabilir ve böylece anneniz evde oturmaya devam edebilir""
Hocam adam icraya düşmüş en asagi 5 sene sicili bozmuş. Ana borçtan 50 kagat asagi ödeyecek durumu varsa nasıl icralık oldu? Ben bunu anlamıyorum.
benim sicil bozuldu en asagi 7-8 icra dosyası var sayamadım. Bu saatten sonra borcun anası babası umurumda değil. 1 milyona karşılık 100 kagat öneririm. Kabul etmiyorsa sonsuza dek borçlu kalmaya razıyım. Olan olmuş biten bitmiş yani.
Tamamen haklısın.
Ama;Işte bende kapansın kredi cekemesem dahi banka hesaplarım açık olsun istiyorum.
10 yıl önce 1 kredi kartım varken
Iş Bankası maaşım kadar limiti vardı.
Maas alamayınca 2 ay kartı kullandım kira,market vb ödedim icralık olmuştum.
Eve geldiler hatta annem çay soğuk su ikram etmiş.
Çok dua ettiler! İnsanlar kapıyı açmıyor bize saldırıyor dediler..
Neyse evden birşey almadan gittiler!
Avukat ile anlaşıp o zaman sadece faizin 1 kısmını ödeyip borcu kapattım taksitle!!
Şimdi şartlar çok farklı.
Maaştan kesilen 5-6.000 fazie yetmiyor ana borç 350-400 ikej borc 700 şuan ya adam akıllı faizi silecekler yada varlık fonuna devir olacak.
Varlık fonuna bunu ucuzdan aldığınız biliyoruz deyip pazarlık yapmak kolay!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 21 Ağustos 2025; 17:19:25 >
abim. benim. senin durum farklı oldu
kapatır senin şartların uygunsa tabiki kapatır
sen geçmişte verdiğin dileçke peşine düş.
ama her halukarda ortaklığın giderilmesi davası açılır
ve bilirkişi ile evin değeri ne çıkarsa senin payına düşen kısmı onlara teklif edilir kabul edilmezse hepsi birden satılır
tum bu süreçler ayrı ayrı davalar ayrı ayrı karar çıkması lazım
en az 5 sene sürer bu işlem
çünkü gunde gune deger sürekli enflasyon ortamında değişebiliyor
-
Ondan sonuç çıkmaz çünkü reddi miras değilmiş!!
Ama hem avukatın hem senin dediğin gibi
""bilirkişi ile evin değeri ne çıkarsa senin payına düşen kısmı onlara teklif edilir kabul edilmezse hepsi birden satılır"
Bekleyeceğim
Selamın aleyküm ağalar.
Herkes borcunun gereğini yapsın. Harcarken yaşadığınız rahatlığı öderken de yaşayın.
Bana ulaşanlar oluyor özellikle avukatlar. Onlara da buradan selam olsun.
Hocam borçları enflasyona ezdiremiyoruz bir türlü maaşlar gerçek enflasyon gibi zamlanmiyor . Bankalardan çekilen kredilerin yıllık maaliyeti en az yüzde 80 iken . TÜİK yıllık yüzde 40 civarı enflasyon açıklayıp maaşları öldürüyor . Seçime yakın asgar ücrete yilda 2 kez zam yapilirken 1 e düşürüldü. Asgari ücretin son 2 yılda , emekli maaşlarının son 3 yılda aldığı zamlar komedi . Yalancı enflasyon(TÜİK altında bizim memur maaşlarına bile yüzde 11+7+4+4 .. 2 yıllık süreçte teklif edildi . Belli ki makyaj enflasyon ile içimizden geçecekler hepimizin . Şu an borçlarımıza işleyen faiz en az yüzde 80 ama maaşlara gelen zam düşük. Geçmiş senelerde hep bir bahaneyle enflasyon patladı Brunsondur , pandemidir icradakiler kurtardı. Ama bizlerin sonu iyi gözükmüyor. Şu süreçte icra sürecine yakın arkadaş var ise ve bu mesajı oluyor ise maaşınızin 10-15 katı borç var ise bulup bulusturun ödeyin tavsiyesi veriyorum. Gerekirse yapilandirip uzun vadeye bölüp ödeyin. Yok ise yapacak bişe yok bir yerden toplu para bekleyecez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 21 Ağustos 2025; 21:43:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam eyvallah haklısın da bu tarz umutsuz mesajların ve düşüncelerin de hiç kimseye faydası yok. Kumar, coin işine girip batmış olsa dahi bir insan, eğer o alışkanlıkları bırakıp önüne bakabiliyorsa dahi bence büyük bir adım. Ayrıca 10 maaş diyip küçümsememek gerek insan bazen acil ihtiyaç anında ne ufak paraları bulamıyor.
-
Yıl sonuna kadar 30 milyonu görecek diyordum ama bu gidişle geçecek bile belki de
Asıl bomba 2026'tida
Bunu paylaşan Avukat işimiz zorlaştı diyor.
Ama hesaplara otomatik bloke gelecekmiş!
Yani avukat yazi göndermesine gerek kalmadan
Ak bank borcunuz var, garanti para geldi el konulacak..
Herhalde TC no paylaşılacak bu kişinin hesabı varsa olan ve gelecek olan parayı el koyun bize yollayın diyecekler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 22 Ağustos 2025; 16:18:41 >
kan emici hepsi üzerimde oturdugumuz ev olmasa komple salacam, en son yapılandırma yaptım geçen ay ki yapılandırmadan bakalım nolacak
-
kanun geriye dönük işlemeyez hocam yargıtay kararı varsa ileriye dönük haciz işlemi yapılamaz diye bunu bozamazlar. Otomatik bloke gelse de her halukarda gene bir yolunu bulur insanlar yakınının hesabını kullanır olay kapanır. Aklı olan adam zaten hesabında para tutmaz bu sürece girdi ise. Bence taslak bu şekilde geçerse de varlığa devirler daha çabuk olacaktır. Maaş haczi ile de mebla kuşa döneceği için tahsilat yapmaları zorlaşacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 22 Ağustos 2025; 17:35:46 > -
Asgari ücret için iyi haber . Memurlar için değişen bir şey yok en yüksek memur 10 da 3 ten girer. Doktorlar , profesörler ve hakim savcılar için kötü haber . Maaş hesabı dışında hesap kullanan yok zaten herkes klon hesap kullanıyor
Bu olay kesinmi yoksa uydurma habermi,ben mesela asgari ücretin 10 bin üstü alıyorsam ne kesilecek ona göre oran belirlerler herhalde ama bana yalan haber gibi geldi
Bunu avukat paylaştı kanun çıktı mı?
Ne zaman çıkar?
Çıkış tarihi bilmiyorum
142 sayfada toplam 800 sayfa.. 162 madde diye arayınca çıkar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 23 Ağustos 2025; 15:0:1 >
selam beyler bayanlar.
Neredeyse tüm bankalardan icralık olmuşum,
Eve hacze falan geldiler 1 ay oldu
Tabi hacze konu mal vs bişey olmadığından gittiler.
Şimdi ne arayan var ne soran, şimdi dediğim neredeyse 1 ay,
İş güç zaten yok,
Bari varliga dussede pazarlık falan yapsak ☺️🤓
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X