Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
3
Favori
7.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de sizin aktardığınız şekli ile bilmekteyim hocam eğer yanlıs biliyorsak bilenler bizi düzeltirler

• Happy-Go-Lucky kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme mesajınız için teşekkür ediyorum hocam

• Arkadaşlar Ekonomi belli.
    Kartı olup borcu olmayan insan yok.
    Asgari ücrette az fazla çalışanlar (17-20-22-25.000)
    Öğretmenler
    Bakımcı/Teknisyenler (35-40.000 )
    Bekçi Polisler (50-55.000 minimum maaş) dahil.

Burada önemli olan kart limiti.
    100.000₺ harcama yaparsanız minimum 40.000 asgari ödeme var. En fazla 2 kez asgari ödenebilir.
    2 kere asgarî olursa nakite kısıtlama findex ve banka için puan düşüklüğü demek.
    3 kere olunca kartın kapatılması dahi söz konusu.!!!
    Dikkat edilmesi gereken kartın asgarî ödemesi.
    50.000 ve üstü 40% ödemek zorunlu minimum.
    50.000 altında kalan limitler icin 20% ödeme zorunlu.
    Taksitli işlemler hariç .

Örnek; 40.000 tl işlem yaptınız.
    Bunu 100.000 Limitli kartla yaptıysanız 16.000₺ asgari
    45.000 Limitli kartla yaptıysanız 8.000₺ asgari ödemesi var.
    Miktar aynı fakat kart limiti yüksek olunca ve işlem taksitli değilse 40% vs 20% ödeme olayına dikkat etmek gerek!!!
    Diğer sorun herşey sonradan taksitlendirme olmuyor.
    Karttan tek çekim alayım sonra bunu taksitlendirme yaparım demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 8 Aralık 2024; 1:9:11 >

• asgari ücretle ve altında çalışanların maaş haczi olayının son bulması durumu varmış..bununla ilgili kanun teklifi verildi..araştırmacı gökhan son videoda bundan bahsetti..umarım gerçekleşir bir an önce..

bazı uygulamaların kökten değiştirilmesi gerekiyor..hala ucu açık bir dünya kanun var..örneğin ev haczi epey sınırlandırıldı ancak hala hacize gidilebiliyor.. tümden kaldırın bitsin gitsin..bir düzenleme yapıyorsunuz ama yarım yamalak..

bunlar da en kısa sürede olacak inşallah..

• Hocam ev haczine gidip bir şey alamasa bile onun masrafı dosyaya yazılıyor. @calmdownbro Hocam yanlış bilgi vermedim değil mi? Yanlışsam düzeltir misiniz?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Doğru taksi ücreti vs ekleniyor icra borcuna ben kontrol ettiğimde yapılan masraflar taksi ücretleri vs eklendiğini gördüm
  • haktan24 kullanıcısına yanıt

Hocam bu icracılar üzerinde Adalet Bakanlığı yazan minibüslerle dolaşmıyor mu? Taksi ücreti o arabanın ücreti mi? Mazotu vesaire mi hocam?

Ben herhangi bir araç görmedim geldiklerinde de gittiklerinde de yok kamyonu yanastirdik atar gider eyvallah alacaklısı da böyle de olmamalı yol masrafı ücreti vs aracın plakasina kadar yazıyordu normal 34 plaka taksi plakası idi normalde dediğiniz şekilde olmalı resmi bir araç görmedim ben siteli alanda yaşıyorum gelen giden araclari çok net şekilde görebiliyoruz.

Arabaları dışarıda mı bıraktılar acaba? Eğer dediğiniz gibi araç gelişi olmadı ise bu ücretlere itiraz hakkı var mı hocam?

Bir fikrim yok 600 700 TL yol masrafi eklenmiş olarak gördüm zaten durumlar belli bir de bunun için uğraşacak halim de ne yazik ki yoktu kaldı öyle masraf olarak 2 ci ay da geldiler 12 aydayiz gelen giden yok artık maaş haczim devam ediyor haliyle...

Hocam anladığım kadarıyla (muhtelif konulardan da) eve gelmelerinde bir sınır yok. Yani isterlerse her hafta da gelebilirler yanlış anlamıyorsam

• Hayır sürekli gelemezler her gelmeleri için icra müdürlüğünden izin almaları gerekir keyfe keder olan birşey değil bu huzuru ve sükunu bozma suçuna girer benim alacağım var her hafta gidip kapısına yaslanayim borçlu kişinin kapısına olur mu sizce olmaz her işin belli sınırı ve izni mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 16 Aralık 2024; 18:6:9 >

benim bildiğim arkadaşın da dediği gibi gri minibüslere doluşup öyle geliyorlar. gidecekleri adreslere yakın merkezi bir yere aracı parkettirip adreslere dağılıyorlar ekip ekip. sonra ortak noktada gene buluşup dönüyorlar. taksi vs dedikleri de o minibüsün yaktığı mazot. icracıların mesaisi vs :)

sizin icra takibi başladıktan ne kadar süre sonra eve gelindi hocam?

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    2023.11 ay da icraya düştü borcum 2024.2.18 de kapıma geldiler 2024.2.19 bir sonraki gün de polisler gelip ev adresimden alıp götürdüler yakalama kararı çıkartıldigi için ( mal beyanında bulunulmadigi için bu sebeble )

Bu süre zarfından sonra sadece arama vs sms ler devam ediyor ara ara maaş haczi de aynı şekilde devam ediyor.

anladım hocam ortalama 2-3 ay içinde geliniyor yani icra takibi başladıktan sonra.

e-imza da aldım sırf bunun için. sürekli icra dairesine git gel yapmamak için mal beyanını uyap üzerinden vereceğim dosyalar açılınca. Artık buradan bastıracaklar belli ki.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.