Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
71
Favori
238.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Benim şimdi enpara ve iş bankasına bloke geldi. Bunları sırasıyla ne nasıl yaparak kaldırabilirim. Öncelikle ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evli değilim, ailem durumu biliyor icralık olsamda sorun değil. Ancak kendi adıma süreci yönetmekte zorlanmaya başladım. Bu yaşına (44) kadar faturasını geciktirmeyen birisi için zor geliyor diyelim.

25 yıldır özel sektörde çalışıyorum. İçeride yüklü bir tazminatımda var ancak kendim çıkarsam alabiliyorum. Bazen işi bırakıp düze çıkayım kafayı dinleyeyim bir şekilde iş bulurum diyorum, sonra ülkenin hali gözümün önüne geliyor vazgeçiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kral aile ile yaşayanlar, evli olanlar için sıkıntı bir durum. Yoksa ben de yalnız yaşıyorum ve maaş dışında hiçbir varlık olmadığı için kafama takmıyorum.

• bankalar kendi içlerinde bloke koyabilir borcunuz varsa. eğer öyle ise yapacak birşey yok ama bu hesaplardan icralık değilim avukat vasıtası ile bloke kondu diyorsanız bankaların e-haciz birimine kep adresi ile dilekçe yazıp açtırabilirsiniz ben öyle yapmıştım. mail de yollanabilir ama kep daha resmi ve hukuki dayanağı var o yüzden daha etkili oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 1 Temmuz 2025; 17:24:5 >

Doğru diyorsun ağa bir de geçmişin travması var millette. Tvde bile eve haciz sahneleri olurdu. Kimse de bilmiyor bunu geçen bizim Enişte diyor mahkemeye ne zaman çıkacaksın? Agagagaggagagagaga. Ne mahkemesi dedim avukatı engelledim bana ulaşamıyor o günler eskide kaldı maaşa %25 haciz koyacak sen sağ ben selamet.

Hocam kesilme ihtimali yok maaştan 10 gün önce maaş yatıran destek şubeler veya mutemetler maaş değişikliği formu isterler . Ve maaşa 7 gün kala zaten maaşınız hesaplanır o tarihten sonra mudahele olmuyor . Az daha zorlarsan bir dahaki ayı bile kurtarırsın faize itiraz et 10 gün daha kazan

Hocam öncelikle icra çok rahat icraya gireyim algısına kapilma. Buradaki insanların başka çaresi kalmadığı için . Canımızdan önemli mi deyip alıştık.

Yapılandırma, 2 ay ertelemeli ödeme , takla attirma (takla attirma derken borcunu 2-3 katına çıkarmadan) . Veya en son çare eş dosttan maddi yardım . Bütün bunlari denemelisin . Bunları denedin ve bunlara rağmen olmuyorsa canından önemli değil.

1)İlk işin ailene veya eşine durumu uygun dille açıklamak . Olmadı basiretim bağlandı yatırımlarım ters gitti her insanın bir kusuru vardır benim kusurumda bu yarın bir gün bankalardan veya avukatlardan duymayın benden duymuş olun de.Ondan sonra isterse eve icraya gelip koçbaş ile kapıyı kirsinlar önemli değil .

2)İcra ve iflas kanununu aç baştan sona oku . Özellikle bu forumun 1.sayfasindan başlayarak her şeyi oku kanun borçlunun yanında muhakkak olumsuz bir durum ama hayatını mutlu şekilde devam ettirmene engel değil .

3)Günümüzde bir çok intihar görüyoruz bu sebeplerden dolayı. Farkettiyseniz ilk batiş şokunu atlatamamak . Özellikle kumar ve bitcoin tarafından anı yaşanan kayıplar sonucu en tehlikeli dönem ertesi gün veya ertesi hafta dönemi .

4)Şok dönemi sağlıklı bir şekilde atlatıldı . Geliyoruz en zor döneme . İcraya girsem mi girmesem mi dönemi . Felaket duygu degisiminin olduğu dönem . Ne kadar sağlıklı olursan ol . Bipolar gibi bir mutlusun bir mutsuz . 30. Gün gecikmelerinden sonra gelen yoğun banka aramaları , 60.gunden sonra gelen yapılandırma teklifleri kafan allak bullak olacak . Bu çok normal bir durum . İlk icra dairesinden gelen tebliğ tebellug yazısına kadar bu durumu yaşayacaksın .Kırılgan ve hassas bir yapın var ise telefonlari açma icra surecini takıp edeceğim de kapat . E imza veya mobil imza çıkar . Uets adresi aç kep adresi aç . Bunları yaparsan artık tek başına resmi bir kurumsun . Sonra oturduğun yerden Bilgisayarını aç cayini koy sigaranı yak . ondan sonra faize itiraz et mal bildirimi yap , canını sıkan hukuk burolarini şikayet et , kanunsuz is yapam bankalari şikayet et . Stresin azalir😂

5)Burası çok önemli . İcraya girmeyi kesinlestirdiysen maaş bankani süt gibi temizlemelisin . Ne ek hesap ne kredi kartı ne kredi . Direkt paranı blokelerler. Bankalar birbirine rakip olduğu için birbirlerinin borcundan dolayı 89/1 yazılarına hemen kanun yazisini yapıştırıp o anki parasını blokeledik ama gelecek olan paraya bloke atamayiz derler ve geçerler .Maaşının 4 te 1 ini banka kesmez mutemetin icra dairesinin hesabına yatırır . Geri kalan Parana kimse dokunamaz . Ama kafam rahat olsun diyorsan bir dostunun üzerine hesap aç. Kalan parayı oraya aktar

6)Hayat bir gündür o da bu gündür . İster harici para biriktir avukatlala pazarlık yap icraninerken bitir . İstersen bırak 4/1 kesilsin dursun . İlk 2 yıl sadece faize gider . Sonra enflasyon ile beraber borçtan düşmeye başlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 1 Temmuz 2025; 18:22:11 >

• Bloke kanunen geçici anlık oluyor.

Yani bloke yazısı bugün geldi yarın hesap kullanılır.

Ama riskli olduğu için maaş hariç bir yerde para bırakmayın

Maaş bankanıza neden borcunuz olmasın adlı calisma belki kurtarırım diye kredili hayat policesini iptal ettim saniyesinde gecikmeli başka borca keserek kredi kartı limitini de yatirilan miktar kadar aşağıya çekti 😂

Kart icra Süreci Baştan Sona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batıköğretmen -- 1 Temmuz 2025; 23:48:55 >

Maaş bankası affetmez ağa. Örnek kredi kartı borcu icraya düştü ondan yasal %25 keser bir de ekstra varsa ek hesap kredi vs ondan da keser. Maaş kuş kalır uğraş dur.

Zamanında kredi çektiğimiz zaman bankanın cep uygulamasından kredili hayat sigortası satın alıp çekmiştik.

Tabi şimdi kredi ödenmediği için icralık olduk ve bu sigorta poliçesi iptal oldu.

Sormak istediğim soru şu; bu kredili hayat sigortası poliçesi iptal olduğu için bir (hapis vs. gibi) ceza söz konusu mudur?

Yok hocam ne sigortasi ne hapsi. Boşuna kafa yormayın ödeme sozu verip ödememe yapmadıktan sonra mahpus yok.

ayrıca mahpuslarda yer yok millet adam oldurmus dışarı saldılar siz de kendinizi nereden içeri attiracaginizi düşünüyorsunuz.

Zaten işin sırrı rahat olmakta. Yoksa başka türlü yürütemezsiniz bu süreci

Bu borçlardan dolayı icralık olduğum için banka bunları kullanıp dava mava açar mı diye düşündüm.

Ama sanırım böye bir şey olma durumu yok. Tam hakim değilim bu hayat sigortası poliçeleri olayına.

Sıkıntı edecek bir şey yok. Borcumuz borç odicaz. Kaçmıyoruz işte buradayız. Yerimiz yurdumuz belli. Buyursunlar kapıya da gelsinler iki yudum bir şeyler içeriz.

geçen hafta gelenler tutanak yuklemişler uyap ta görünüyor hacze kabil eşya yok diye.

o yuzden gelsinler gitsinler

çok takılmayın .

faiz çoksa ana borç paraya değil faize kısmi itiraz ediniz.

…………………………..………………………. İCRA DAİRESİ’ne

DOSYA NO:2025/……………

KONU: KISMİ İTİRAZ

TAKİPTEN KESİLEN BORCUN ……………… TL KABUL EDİYORUM.

……………... TL KISMINA İTİRAZ EDİYORUM.

T.C: ……………………..                                         ADI SOYADI………………………………….

TEL:.......................

biraz süsleyin gidin verin.

bu dilekçe yazması basit kolay kabul edilmiş. işleme alınmış sonucta alınmış.

kanunu faiz su anda max 48-50 oluyor bize gelen 70-77 oluyor zamanında düşünmedim kısmi aklıma da gelmedi .süre geçtiği için bi şey yapmadım

ilgilenen olursa yapsın

• ibo83 kullanıcısına yanıt

bloke geçcii olsaydı benimkiler niye kalkmamış. gözüküyor

gerçi çokta önemli değil .

normalde ileriye dönük koyamazlar ama bazı bankalar bloke koyuyor kaldırmıyorlar sen diyene kadar bunu da unutmayalım .

sen kaldır deyince unuttuk kusura bakmayın diyorlar

o yuzden işiniz sağlama alınız hesaplarda icradan sonra bloke varmı yokmu diye kontrol etmede fayda var

hocam .size söyle tavsiye edebilirim.

su an da eğer çalışıyorsunuz yeni iş bulmak veya adapte etmek zordur .

icralık oldunuz tazminat icraya mı gidecek size gelen veya iş yerine giden yazıda açıkça yazıyor mu ..

icralık olunca kolay kolay kimsede iş vermiyor ancak kalifiye eleman olursanız o başka .

yerinden memnun maaş da ortama göre iyi ise yerinde kalın .

4/1 gitsin iş bulamamak daha kötü

tabiki siz daha iyi bilirsiniz.

1-2 hafta izin alnıız dolaşınız farklı yerlerde çok yer var

Ödemeleri ilk kez bu aylarda geciktirmeye başladım. Kredi vadelerim 3-4 ay kaldı, ancak ek hesap beni bozuyor. Sürece çok alışık olmadığım için, yavaş yavaş durumu sindirmeye çalışıyorum. Arada stres yaptığım oluyor.
    Teşekkürler

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.